Zumba på Station

Igår hade jag min zumba på Stationen, det vi hade tänkt skulle vara klart nu till våren fortsätter nu fram till juni. Och det är ju pga av min hjärtinfarkt vi fick hoppa över en månad pga det och sen var det ett par tillfällen då Stationen hade annat. Men hu så nu är vi igång. Jag hade ju första zumban där för två veckor sedan. Det är riktigt roligt, de är så härliga ungarna, de är så tveksamma först men sen kommer de och de dansar, de har sina egna moves, de är så super duktiga. Jag har så super kul och jag hoppas de har lika kul som jag. Igår var det ett par av de tjejerna som varit tidigare, sen var det helt nya tjejer som oxå kom, en del av dem har jag zumbat med utanför Station men de flesta var nya. Så det ska bli så roligt att bygga upp den här gruppen.

Mitt mål med detta är att få ungdomarna att tycka att det är roligt, att få dem att våga, att kunna välja såna koreografier, låtar som de kan tycka är roligt, att göra om så att det ska passa dem. Jag har ju kids utbildningen i ryggen och vet hur vi ska tänka där ang barn. Vilka rörelser vi inte har, vilka vi förenklar osv. Sen räcker det att köra 30 minuter, sen blir det för länge, det hinner bli tråkigt, de har inte tid. De är inte alltid klädda för att bli svettiga så då slutar de om man har för länge. Det är hela tiden en avvägning av gruppen, man får ibland sluta tidigare för man börjar se att motivationen sjunker eller är den hög så kan man köra lite till.

Ibland är det lite scary att gå in i en ungdomsgrupp för tänk om de tycker man är från stenåldern, att jag är tråkig, de tänker inte göra det jag säger, de tänker sätta sig bara och titta. Då måste du våga reda ut den situationen, du måste våga vara rolig och peppa eller vad nu kan behövas. Personalen är oftast med, inte alltid, det beror ju på hur det är där för kvällen. Nu har jag ju varit där i flera år av och till, en del av dem har jag haft i zumba kids. Så jag ”känner” en del av dem lite grann iallafall och har fått lite kött på benen om hur jag ska hantera olika saker.

Just för att jag tycker det är så viktigt med att du vet vad du gör, att du kan ta ungarna, att du faktiskt har zumba kids utbildningen, just därför känner jag att jag blir lite rädd när andra utan utbildningen eller vanan ska köra zumba för skolor tex. Jag vill att man gör det ”rätt” att man vet vad man går in i, jag vill att de ska få en bra bild av zumba, de är ju våra framtida kunder. Jag vill inte att de ska få bilden av att det är svårt, då blir det tråkigt. Jag är inte ego om att låta andra göra det, det är inte frågan om det men jag vill att det ska göras någorlunda rätt ❤

Nu ska jag in i en skola där barnen är från 6 års gruppen upp till åk 4 tror jag det var. Egentligen är inte det något man gör, blandar så stort åldersspann. Då måste jag göra en avvägning, det får inte bli för svårt för de minsta och inte för lätt för de äldsta. Hur motiverar jag de äldre att inte tappa intresset när vi kör de lättare låtarna och hur ska jag motivera de yngsta att inte tappa tron på sig själv när det kommer till de svårare låtarna. Hur ska jag hålla intresset uppe? Det kommer att bli ringdans kanske, eller battle…. en lek? Något måste vi ha innan vi avslutar med cooldown. Det passet ska jag börja planera nu i helg 🙂 ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: