Strateger o konsulter

Oh vad skönt, jag sov till nästan 08.30!!! Jag bestämde mig igår för att jag tänker sova länge. Jag vaknade 07 redan men somnade om. Men sedan halv nio kände jag att nej nu är det dags att kliva upp!

Läste en artikel på Aftonbladet i dag om hur kommunerna äter upp sig själva med alla konsulter, strateger, chefer hit och dit. Ingen kan sen relatera till verkligheten, ingen lyssnar på personalen. Och ett riktigt typ exempel är ju vårt 3-3! Stängningen av det utfördes bara i exel kalkyler, de hade ju räknat ekonomer och HR chef att det är för dyrt att ha det kvar, de kommer att tjäna 7 miljoner på att stänga ner det. Vi i personal grupperna försökte säga att så är inte fallet, vi försökte påvisa hur de faktiskt tjänar på att ha det kvar, vi pekade på vikarier, på sjukskrivningar och förklarade tusen gånger hur vår skuldtid fungerar. Men de stirrade sig blind på att vi har en arbetstidsförkortning, de tjatade om den hela tiden utan att förstå egentligen hur någon fungerade. Idag sitter vi precis där vi sa att vi skulle idag är vi 10 miljoner back och det stiger!!! Läs detta, Aftonbladet

Jag sjukskrev mig som sagt igår, jag behövdes här hemma. Jag vet inte om jag är till någon hjälp men jag är iallafall närvarande. Så vi var ut och åt, gick lite i affärer och sen pratade vi en del.

Medans Savannah sov på morgon kulan var jag iväg med Rellu på ett möte ang sommarens händelser. Många vill vara med nu och för oss är det ju riktigt positivt. Så vi hoppas nu på att vi fr dessa pengar vi sökt från kommunen, sponsoring pengar jagar vi med så hoppas att allt går vägen nu!

Dennis kom med Alicia, hon kom igår till honom Hon ska bara vara helgen sen åker hon tillbaka till Mathilda igen. Dennis hade lite extra tidigare för Mathilda pluggar i Luleå. Så vi var och fikade på Taavola gården sen var vi här hos oss.

Jag hade en zumba på stationen igår, när jag kom hem därifrån satte jag mig i soffan, kollade tv, käkade mina nötter och hallon, drack lite Trocadero zero och sen gick jag i säng! Jag försöker ju nu separera zumban och koncentrera de inläggen till Annas Dance & Enjoy så, det blir ett inlägg till 🙂

Idag blir det naturligtvis lite städa, tvätta, bädda rent, sedan försöka vila lite. Jaga koreografier, behöver en ny till nästa veckas zumba fitness. Livet rullar på 🙂

Be safe out there

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: