Sov dåligt

Eller jag sov väl inte dåligt när jag väl somnade men jag har somnat först vid 03! Danne snarkade, funderingar snurrade runt, sen sover jag dåligt när jag ska jobba. Nå 5 timmar hann jag få, börjar först 10 idag.

Badhuset är stängt, nu är det helt plötsligt farligt att vara där. Det gjordes ju en utredning av badhuset under våren, sommaren och då fann man att den var i förvånansvärt bra skick! Nu har man helt blötsligt sagt att det finns microbiell tror jag det kallades för påverkan eller hur de nu uttryckte sig i bad delen. Det är mögel mellan inner och ytter tak fick jag höra. Åtgärda det då! Stänger man ner hela badhuset, just nu är det bara simhallen så är det MÅNGA som drabbas, tänk hur stor har inte bordtennisen blivit i Haparanda, det är mååååånga barn och vuxna som spelar och de har blivit riktigt bra, de vann divison 2 serien 2019. Vi har många ungdomar som spelar innebandy, actic gymmet finns där, vad ska de göra med alla? Aspen räcker inte till! Brottarna hann ju så lägligt flytta till Aspenhyllan så nu kan ju ingen annan vara där för deras mattor ligger ju på golvet. Detta ska bli spännande att se hur de ska ordna allt. Men det känns som om jagha den första utredaren sa att allt var bra, då tar vi en till som kanske säger något annat. Och nu fick man ett annat svar. Men Nina Pörhölä som är politiker säger att det är två olika utredningar, så så kan det ju vara men folk har svårt att tro på något de säger numer politikerna. Badhuset har det grävt runt i i 25 år för att få stänga det!

Marielundsskolan, när det var aktuellt att flytta alla barn så hette det att den var hälsofarlig och måste rivas, jaha föräldrar började protestera, ja men då tittade man igen och fann att nej det går nog att vara där ändå, det är ingen fara trotts att där mår både barn och personal dåligt. Ok det svängde igen i debatten kring språkskolans varande och då blev röda skolan farlig igen! Allt man gör i kommunen tas det strateger till och man tar en ny och en ny tills att man får det svar man vill ha. Så stämmer detta? Är det så farligt att badhuset måste stängas? Vad händer nu? Vi kan ju inte riva hela stan! Alla kommunala fastigheter är så dåligt skötta så att en efter en döms ut! Hur kommer det sig? Varför tog man inte tag i badhusets reparationer då för 25 år sedan, vanligt underhåll och inte lägga en lapp på bara! Billigare blir alternativet RIVA inte! Det kostar inte bara pengar utan även folkhälsa, motionärer, aktivitet, barns rätt att lära sig simma. Där är ju en ska man bör tänka på, hur ska de ordna det? Torneå badhus? Det är 1 svindyrt att bada där, vad blir kommunens kostnad för det? 2 skolskjutsar som kommer att kosta, 4 Hur många minuter beräknar man/skjuts med av och påstigning? 4 Hur ska de hinna mellan lektioner? Det ska kläs av, bytas om, duscha och kläs på igen, 5 Hur många minuter blir själva simmandet? 6 Hur många ungar kommer att tycka det är onödigt att fara dit för att du kanske får 10 minuter i vattnet 7 skollagen säger att alla barn ska lära sig simma, hinner de det på ca tio minuter/lektion? Hur påverkas då deras betyg?

Men det ser ju rätt öppet och trevligt ut på bilderna från 1935-45, öppet och fint vi börjar närma oss det 🙂

Den första bilden är den äldre, sen är ju Tornedalsskolan byggd på bild 2. Men då har vi ju rivit gamla T-skolans gympasal som syns på bilden. Edenskolan är även med på den och den finns inte heller mer och inte den gamla Edenskolan heller. Huset bakom Tornedalsskolan finns inte heller mer. Badhuset och Folkan är inte byggda men snart är ju då kanske även badhuset borta. Tornedalsskolans framtid är väl oxå oviss. Så snart har vi denna luftiga fina stadsbild från 1935! Ja nu ska jag börja göra mig klar för jobbet, in i duschen!

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: