Jam och masterclass

Jag har funderat kring alkohol. Som alla vet så dricker jag inte och har inte gjort det de sista 10 åren. Det är inget jag känner att jag behöver i mitt liv. Jag slutade oxå röka halvåret innan jag slutade att festa. Snusar gör jag inte heller. Min drog kan man väl kalla zumba då. Jag kan ju känna att jag blir sur och grinig om jag inte får zumba lös ett par, tre gånger i veckan. Eller mitt behov är väl att träna då. Men jag har folk runt i kring mig som dricker ofta och dricker mycket, det är inte så att jag dömer dem, det är deras liv men jag undrar varför man har det behovet att dricka några öl i soffkanten varenda helg eller dricka sig redlös var och varannan helg. Vad är poängen? Om vi börjar med att sitta och dricka några öl, ett par glas vin i soffhörnet. Jag menar, vad ger det? Du blir lite lätt lullig kanske, kanske du tycker att du måste slappna av lite och gör det när du får din dos alkohol. Efter dina två tre öl eller ett par glas vin, ja då får du inte köra bil längre. Tänk om något händer och du måste kunna köra bil? Någon kanske blir sjuk, någon kanske behöver din hjälp men du måste tacka nej för att du druckit två öl! Att MÅSTA göra det flera gånger i veckan kanske eller fast bara under helgerna är att ha alkoholproblem. Om man inte har det, var helt utan en månad eller två, klarar man det? Men vi som inte dricker då? Hur slappnar vi av? Vi har inte en massa hyperaktiva nyktra personer som rusar runt samhället heller. Vi mår oxå dåligt, vi har det tufft, vi kämpar för att hålla näsan ovanför vattenytan mellan varven vi med. Men vi börjar inte att dricka för att slappna av. Vad gör jag då? Jag vet inte, tidigare tog jag mina hundar, en termos kaffe och gick ut i skogen och satte mig på en stubbe och kände lugnet av skogen. Nu sätter jag mig i soffan med hallon, loka crush eller Fanta rasberry, den sockerfria och tittat tv. Inte så roligt kanske men då slappnar jag av. Om jag är ledsen, sur, orolig, förbannad så trycker jag mina hörlurar i öronen och sätter på min zumba musik. Och helt plötsligt är allt borta.

Sen till att dricka sig redlös, det är ju oxå ett alkoholproblem, att man oftast blir redlöst berusad. Att dricka sig till det tillståndet att man längre inte vet vad man gör, att man inte kan stå på sina ben, dina kroppsfunktioner ger efter, du kanske pinkar, bajsar ner dig.  Men det är ju oxå ett självskade beteende, man skadar sig själv och gör man det väldigt ofta så är det kanske det man är ute efter, att faktiskt medvetet skada sig själv. Men tänk att nästan vernda gång du druckit måte vakna till att var är jag, hur kom jag hit, vad gjorde jag igår? Du kanske hittar dina blöta eller leriga kläder i en hög på golvet, du kanske inte vet hur du kom hem. Du börjar leta i huvudet efter minnesbilder, det kanske dyker upp nån, men du ser den mer som en stillbild? Vad har jag sagt, vad har jag gjort? Är du någon som härjar eller göra dumma saker i fyllan, jaha då får du kanske börja med att be om ursäkt till folk, du kanske gömmer dig några dagar hemma i din ångest. Men tyvärr så börjar ju ångesten att släppa framåt onsdag, på torsdag mår man bättre och på fredag resonerar man, ja ja de får ta mig som jag är och så går man på systemet och fyller på…. bara för att starta karusellen igen. När man dricker den första ölen eller glaset vin så är det garanterat inte meningen att bli för full men har du det beteendet så har man heller inte ett stopp. När hjärnan fått i sig så att ditt logiska tänkande försvinner så struntar du i om det blir för mycket, du har glömt hur det brukar bli, då häller du i dig.

Jag har oxå druckit mig redlös i mina dagar, det har jag. Men då hade jag alltid fruktansvärd ångest efteråt. Jag slutade att dricka starköl och valde mellan öl just av den anledningen att jag inte skulle bli för full, att jag inte hamnade i det att jag blir för fort full så jag släpper mina hämningar. Jag drack aldrig sprit, det gillade jag inte helt enkelt, öl var det jag drack. Jag hatade att tappa kontrollen över mig själv, att säga och göra saker man aldrig annars skull ha gjort. Ändå var men ute ofta minst en gång i månaden under en lång period. Men jag gick ut för att få dansa, träffa folk, umgås. Jag satt aldrig hemma på två och drack mig full.

När jag festade så var det heller aldrig två öl i soffan, framför tvn. Jag såg inte meningen med det, det var ju bara till besvär, tänk om jag hade lust att ta bilen och fara och köpa något… nähä det kan du inte du har druckit två öl. Då festade jag för att bli full, ha kul, dansa, babbla och skratta. Och inte för det, vi blev oxå redigt full mellan varven men redlösa det var mer sällan det! Jag tänker att de som säger att jag slappnar av då lurar sig själv eller försöker lura sin omgivning, är det verkligen så? Man måste våga vara ärlig med sig själv, vad är det jag är ute efter när jag dricker? Om det är det att komma ifrån, slappna av en stund, vara glad en stund, glömma en stund. Ja det går väl bra nångång det, men dag efter dag, helg efter helg, vad är man ute efter då? Fast vad vet jag, jag har aldrig tillämpat den metoden själv.

Ja ja nog om det, jag har ändå svårt att förstå det och har alltid haft. Igår var jag och fick många timmar an min drog, ZUMBA. Vi var först på 3 timmar Jam med Anssi, super duktig jammer ifårn Finland, bra choreos, roliga, bra musik. Sen var det masterclass på det. 1,5 timmar super drag på det! Mina fötter hölt på att dö! Mina skor börjar ge vika, de har sina timmar på nacken nu. Jag hade ändå tagit med ett par till för att jag visste det. Men det var mina Strong skor och de har inte nog med dämpning för zumba. Idag vaknar jag med en seeeg kropp, ont lite här och där. Jag är nog heller inte riktigt återhämtad sen infarkten. Men vi hade roligt, suuuoer roligt. Det är så härligt att vara med människor som är som en själv, som älskar zumba ❤ Sen överraskade Vicky, Jaana och Jessica oss, de kom på masterclassen de med så roligt ❤

Snart kommer Alicia så jag ska börja göra mig iordning så jag får gå ner sedan och joxa med tvätten, så kan hon leka i källaren med och ”köra” säng, cykla och lite annat.

Be safe out there

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: