Funderingar

Igår var en dag full i fart igen. Vi hade två läkarbesök i Kalix ett kl 10 och ett kl 11.00 däremellan och efteråt hade Bamse tid hos veterinären. Flytten till oss har stressat honom litegrann. Han är ju lite rädd och harig som det är, plötsliga ljud får honom att hoppa högt och när han hör Alicia försvinner han som ett sträck över golvet och han går knappt att hitta. Hon har jagat runt honom lite väl mycket kanske. Han har aldrig kissat in tidigare. Nu har han pinkat vår säng 3 gånger!!! En liten pink i Dannes täcke, en i mitt och en på bäddmadrassen!!! Då såg jag att det var blod i urinen. Det blev ju en hel del tvättande förstås och sen beställde vi tid direkt till honom. Det kan ju vara lungsäcksinflammation eller urin sten oxå. Men veterinären trodde han var stressad så det blev en anti inflammatorisk medicin i förebyggande och lugnande medel och en sån grej du sätter i vägguttagen som avger lugnande feromoner. Han fik en spruta hos veterinären igår och jäklar han tom hälsade på Dessie när han kom hem! Så hoppas det bara är stress och att han med hjälp av dessa feromoner kan lugna ner sig.

Han är van att få gå ut lite, inte för att han gillar vintern och snö men han har ändå kunnat vara ute. Jag har inte vågat släppa ut honom än för att han just är stressad och rädd, vi bor ju mitt i stan med mycket trafik och blir han rädd så kanske han bara drar iväg utan att titta sig för och blir påkörd. Sen är han inte var hundar heller. Han är ju född här och mött Dessie tidigare men det kommer han ju inte ihåg förstås. Han är van att sova med Dennis, nu kan han inte sova i sängen för där är Roffe. Vi hade inte samma kattsand som Dennis heller. Dennis sa att han inte gillar att få sand i tassarna och han har sett honom sitta och skita med tassarna på lådan men sket på golvet när sanden var fel. Så jag har köpt ny sand samma som Dennis haft och bytt. Så det finns en massa stressfaktorer där. Nå hoppas att han lugnar ner sig med medicinen. Vi ska byta foder oxå och ta ett med feromoner i. Så nog jäklar ska väl katten lugna ner sig 🙂

Jag och Danne var och köpte lite julklappar igår, vi ska inte köpa mycket för vi tänkte att vi ger pengar istället. Men en lite bättre, en lite mitt emellan och sedan blir det lite godis och lita annat smått. Bakade julstjärnor sen på kvällen och när jag var ner i källaren för att hämta min burkar som jag har julstjärnorna i så blev jag lite nostalgisk. Två av dessa burkar var såna jag köpt till pojkarna när de var små, Harri Potter burkar, det var nått grejs i dom, nått spel, kort och lite annat. Men de var så fina så jag sparade dom. Medan jag kavlade deg så kommer ju tankar, tänk vad åren går fort. Vi har haft det här huset nu i snart 20 år. Minns den första tiden här. Vi hade datorrum/reptil rum där det idag är Savannahs lilla studio. Då det var dator rum där så körde man med modem, pojkarna hade jätte mycket kompisar som satt och surfade här. Men de fick bara surfa efter klockan 18 då var det billigare. De hade dator tider, för det fick ju bara att surfa på en dator åt gången. Jag och Danne hade varsin men att vara på nätet gick ju inte samtidigt i början. Att ringa gick inte alls då för då kopplades man bort. Minns ni ljudet och den kunde hålla på hur länge som helst innan man fick uppkoppling 🙂

Det känns inte som om det var så länge sen, men just det rummet var en tid bara reptilrum efter det. Pojkarna hade allrummet. En stund hade de det som nu idag är Dannes verkstad som datorrum och när de lanade hos oss. Vid den tidan då de lanade så hade man en annan uppkoppling ADSL och man köpte abonemang så man kunde vara flera och surfa och det var avsevärt mycket billigare. Sedan byggdes reptilrummet om till Jonathan när han flyttade permanent till oss, reptilerna hamnade i Dannes verkstad och pojkarna fick ha sina datorer i sina egna rum istället. Dennis hade då allrummet som sitt. Rasmus och Savannah hade då kommit och de hade rummen på övervångingen. Jonathan flyttade hemifrån och Dennis tog hans rum. Dennis flyttade hemifrån och det blev ett zumba rum som nu alltså är Savannahs studio 🙂

Men just från det att pojkarna var 1-15 år har det gått så fort i rasande fart och tänk det är över 15 år sedan. Allt har vi upplevt här i huset, alla saker som till jul åker fram, tomtar de gjort, en del av grejerna är ända sedan de vara 2-3 år. Tänk nu är de båda i 30 års åldern. Tänk om 20 år då är jag 74!!!! Man ska verkligen leva här och nu, ta tillvara varenda minut av livet. Man vet aldrig när en sista morgon är kommen.

Jag funderade mycket på just min äldsta son, vi har ju inte pratat med varann på över 2 år av en viss anledning. Hur det än är så är han min son och jag hoppas att han mår bra, att han kan gå framåt i livet, att han lyckad lämna alla sina tråkigheter bakom sig, att han kan ta sig ur. Jag vill ju bara att han ska ha ett bra liv. Livet blir aldrig bättre, roligare, mer spännande eller mer innehållsrikt än vad du fyller det med. Men oftast är det ju vardagslunken som gäller, äta, jobba, träna och sova. Man umgås med familj och vänner, man planerar för jul och sommar, var du ska resa om man nu gillar det, ska man på fest och vad du ska äta. Så ÄR livet och ingen annan har något annat. Jag hoppas och tror att han orkar ta sig ur sina gamla fotspår och starta ett Svensson liv, för det är det livet som är något.

Ja ja idag blir det möte på kommunen, sen ska jag och Danne iväg till Torneå en sväng, Rasmus har möte idag och jag har egentligen ett möte med Vuxna på stan. Så får se hur vi gör, måste vi alla vara med på Rasmus möte eller ska han gå själv första gången eller hur gör vi. Nå har skickat en fråga så vi får se hur vi gör där. Men sen tänkte vi dra iväg och kolla lite jouluklappia 🙂

Jag ser fram emot att få starta upp i vår nya lokal med Nina, vi har varit och kollat hur stor scen vi behöver, vi har börjat jaga lastpallar, Nina sa att man ska rycka i sina kontakter och det gjorde jag, Haparanda Renhållning är ju familj och de har alltid varit bra på att ställa upp så de hade de 20 pallar vi behöver. Sen pratade jag med min eviga supporter Minna, hon tipsade mig om att kolla med Pontus om han kanske kan avvara de underskåp vi skulle behöva till disk och det trodde han att han hade. Så då är de fixat 🙂 Nu är det bara att bygga 🙂

Ja ja nu ska jag köra igenom dagens program, zumba på Fysioteket ikväll, så jag är klar innan alla möten börjar för sen hinner jag inte.

Be safe out there

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: