3:e advent

Igår var jag på en jätte bra grej, jag var och lärde mig HLR, så jätte bra och mycket bra information runt i kring det. Nina kom med mig eftersom de egentligen skulle vara 10 och vi blev bara 4 med Nina, hon är ju sjuksköterska och akut sjuksköterska så hon kan det där i sömnen men hon kom med för min skull ❤ Det var verkligen super, Fregga eller Fredrik Wuopio som var vår utbildare var jätte bra, inge onödiga krusiduller utan hur gör man, varför, var och hur länge, vad man ska tänka på, tips och trix på hur du lättast kan göra det, vi fick ju givetvis öva oss på dockor i flera svängar medan Fregga kollade tekniken. Det hela avslutades med en jul lunch. Allt utbildning, lokaler och lunch bjuden av Dan Mogemark på Ica Maxi. Ett så bra initiativ, detta kan verkligen rädda liv.

Vi fick inte öva på barn, det är hel annorlunda, hans barn docka hade inte kommit. Han har ett bra mål Fregga med sin nya utbildning, han är helt nyutbildad som instruktör i HLR. Hans mål är att utbilda 100 st om året i HLR i 5 år, sedan lämnar han över till nästa instruktör 🙂 Det är ju ett super mål och tänk hur många liv det kan rädda.

Jag hittade en video på youtube där de visar hur du gör på barn, detta är nu ett mindre barn, det skiljer sig ännu hur du gör med äldre barn

Här är en film med HLR på barn under 1 år och barn över 1 år och till puberteten.

Jag sätter även ut en film på hur du gör på vuxna.

Sedan hittade jag även filmer om när barn sätter något i halsen

Och hur du gör på en vuxen person. Jag har gjort det många gånger inom jobbet och det är effektivt, vi har aldrig misslyckats!


Det är alltid bra att veta, så titta på klippen!! Att kunna hur du ska göra om ett barn sätter något i halsen är väsentligt eftersom hjärtstopp (då du ska utföra HLR) sällan händer på barn, då är det oftast orsakat av att de inte fått luft tex genom drunkning eller att de fått något i halsen. Så jätte viktiga saker att kunna!

När jag kom hem så kom Alicia den lilla busungen och vi bakade pepparkakor eller som hon sa Fammo jag ska dega pannkakor 😀

Man måste ha tungan rätt i mun när man degar 😀

Annars var det en lugn kväll, tittade tv, har börjat titta den nya serien med Ian Somerhalder, han som spelade Damon i Vampire Diaries. Han har nu en serie som heter V Wars, oxå om vampyrer men han bekämpar dom denna gång. Och nu handlar det inte om lite ”gulliga” tonårs vamps utan riktiga grejer! Så får se vad man gillar den, tittade två avsnitt igår. Roligt att få se honom i en lite mer vuxen roll, är han en bra skådis eller är han bara framdyrkad som Damon Salvatore av en hel värld…. nästan. Jag har sett många intervjuer med honom han är otroligt engagerad i vår miljö, i djur, han har sin ISF Ian Somerhalder Foundation, dit doneras mycket pengar som han hjälper till att ”rädda världen” med på många olika sätt. Han utnyttjar sin fan dom till att belysa ämnen som plasten i havet, hur mycket plast använder vi, han vill förändra. Han jobbar på med en massa inte bara med film och serier. Nåväl här kommer trailern för V wars

Oki doik, snart kommer lilla gumman så jag måste börja göra mig iordning för dagen Idag ska det bakas julstjärnor och göras köttbullar ❤

Be safe out there

 

 

 

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Nina
    Dec 15, 2019 @ 18:02:35

    Det var en bra utbildning 👏
    Vad härligt att ni hunnit ha fammo/Alicia tid ❤️

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: