En hektiskt dag

Igår for redan på morgonen och tittade på ett HVB hem. Det har varit jätte jobbigt av och till i några år nu med Rasmus. Han är otroligt utåtagerande när humöret brister. Nu sista utbrottet var otroligt starkt och det gjorde att både jag och Danne tyckte att nu är det nog, så här får det inte vara. Rasmus har själv uttryckt sin önskan om att flytta, han vill bort, han trivs inte hemma, han blir deprimerad av att vara hemma. Så vi tog tag i saken och kontaktade soc och på onsdag hade vi möte, igår var vi i Lappträsk. Det var snabba pix! Ett verkligen bra hem kändes det som, de hade jätte mycket för ungdomarna, han fick titta på det rum som skulle bli hans. Vi pratade med personalen, soc fr Happis var med. Det blir aktuellt för flytt redan som till nu ikväll. Vi pratade om alternativen han har, vilket inte är många, det är två, hvb eller ta emot hjälp! Han skulle få fundera.

Han kom hem efter skolan och efter en stund ville han prata. Han vill stanna hemma och ta hjälp på plats. Vi pratade om hur vi vill att det ska vara, hur vill han ha det, han mår ju heller inte bra. Som det är nu kan det inte vara att alla vi andra tassar på tå för att inte reta upp honom. Och oftast är det inte vi som faktiskt får igång honom utan det är när andra sår ett litet frö i huvudet på honom som sen växer och växer eller när något hänt som han inte vill prata om, då tar han ut det på oss. Han har svårt att sålla, att ställa saker emot varann, att ifrågasätta, det gäller alla människor. Vi pratade om det när folk påverkar honom, lite hur han kanske bör försöka se på saker och ting, hur han bör försöka agera.  Det är inte det att han inte får, ska eller bör ha kontakt med vissa personer i livet men att lära sig att tänka på hur ensidigt saker sägs från personer som inte känner oss längre. Att lära sig att sålla och framför allt fråga, stämmer detta? Att diskutera, att inte så fort man blir förbannad så kommer hela registret sen han var 2 år typ! Han accepterar aldrig att någon annan gör fel, säger saker men han får själv skrika vad som helst, göra vad som helst och alla andra ska acceptera det! Men nu ska ha ta emot hjälp, det är ju för hans framtida liv oxå. Att lära sig hantera sina känslor, sitt humör. Han lever lite här och nu men det är ju hans diagnos oxå. Så från och med nästa vecka så ska det starta, hans samtal. Men det verkade vara ett bra hvb hem. Jag hade hoppats att han tar det, att han känner att han kanske behöver få komma ifrån, att vi behöver komma ifrån. Men jag kände att vi inte kan tvinga honom heller, då hade han låst sig totalt. Men oavsett var det bra att han såg att det händer saker och han fick veta alternativen och vad som kommer att ske om det nu inte börjar fungera. Så nu är han villig att börja jobba. Vi bad om förlåtelse, nej sa han det är jag som ska be om förlåtelse för vad jag gjort nu. Så nu hoppas vi och tror på att det ska bli bättre nu.

Igår gjorde jag lite mer jul på bordet, idag blir det julgardiner, lite städa, baka med Alicia tänkte jag, sen blir det zumba på Stationen med ungdomarna. I helg ska jag göra köttbullar och baka julstjärnor. Vi är ju inte så mycket för julmat hos oss så jag behöver inte laga mat i timmar för det. Det viktigaste är julskinka, köttbullar, prinskorv, potatis, julfika och godis 🙂

Gjorde även lite jobb igår åt oss i House of Joy och fick lite mer jul på bordet.

20191212_2209085893309503269333622.jpg

Så här kommer våra kort att se ut ialf just nu, sen får vi se behåller vi det eller gör vi någon ändring, eller börjar vi beställa dom eller hur vi nu gör. Nina har ju en fin liten gubbe på sin logga men jag vet inte var Petra har hittat den så jag kunde få in den på korten. Men detta är det första prototypen så vi har något att sälja 🙂 Oh vad jag ser fram emot detta. Det ska bli så kul. Vi smygstartar redan den 30/12 med en liten masterclass, ca 2 timmar zumba med både mig och Nina. Det blir hennes premiär på zumba scenen, det ska bli så spännande att få göra det med henne ❤

Ja ja nu ska jag sätta fart, har en del på schemat som vanligt, jag måste upp till jobbet och lägga in min tjänstledighet för Januari och framåt oxå 🙂

Be safe out there

 

 

1 kommentar (+lägga till din?)

 1. Nina
  Dec 13, 2019 @ 13:37:17

  Hoppas allt ordnar sig till det bästa ❤️🙏

  Jag är oxå taggad som tusan för vårat ”projekt” ❤️ och det ska bli så kul 💃🤗💪👏👏 Vi behåller korten så, sen ser vi hur vi gör längre fram…

  Tack för lunchen idag 😍 Ses och hörs, kram ❤️

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: