Bamse

Vi har fått en ny familjemedlem, Dennis Bamse har flyttat in. Det var så att Dennis kände att han inte orkar, inte hinner hålla efter katterna. Han jobbar ju mycket oxå och de veckor han inte har Alicia skulle jag tro att han inte är så mycket hemma heller. Han tränar ju oxå varenda kväll. Katterna blev mycket själv så han tog beslutet om att ta bort dom. Jag har provat messa runt, prata med folk och kolla om någon vill ta över dom. Men de är båda 6 år gamla så det är svårt att hitta någon som kunde tänka sig det. Nåväl kvällen innan den tänkta avlivningen så drog jag ett sista varv. Jag skickade iväg bilder till Björn en kille som har en katt av oss sen tidigare. Han la ut dom på facebook och frågade efter intresse. Det blev storm i ett vattenglas. Det var bla därför jag valde att INTE lägga dom på facebook, 98% försökte hjälpa till men det var två kärringar, jo jag säger kärringar, de var riktigt elaka och skrev att människor som vi skulle inte äga djur, så fort det blir lite krångligt i våra jävla liv så avlivar man katterna, de skällde som bandhundar. Sari en kompis till mig tog mig till försvar, vi hade redan chattat om katterna och hon hade frågat runt sina vänner. Jag svarade kärringarna med att, Ni känner inte oss, ni har ingen aning om vem vi är och vad vi gjort eller hur vi gjort för att hitta andra hem till dem. Ni vet inte orsakerna heller till varför man inte kan ha kvar dem. Det är bra att sätta sig på höga hästar när man inte vet något!!!

Men det förde något gott med sig oxå, jag blev kontaktad utav flera som kunde tänka sig att ta sig an katterna. Vi diskuterade här hemma, Iza skulle vi ju ta bort, det hade ju varit min plan länge så vi valde att ta Bamse hem till oss. Dennis andra katt hade nog inte fixat vårt liv med hundarna osv. Den är lite känsligare än Bamse. Och sen räcker det med en katt. Men det ordnade sig även för Lillan eller Staschen som den oxå kallades, en familj i Piteå tog henne. Det var flera systrar och deras mamma, en bodde hemma med mamma, de andra hade egna lägenheter, hus och olika konstellationer med barn och andra djur. Men hon startar hon lillasyster och mamma för mamma vill att hon ska bli hennes katt. Hon har fått namnet Hera. De har en hund som är rätt busig och en till katt, så om hon inte funkar med hunden så ska syster 2 ta den, för hon har bara en katt, inga andra djur eller barn. Inte för det Stachen är van barn, Dennis hade ju Alicia. Jag fick en bild igår kväll där hon sitter i famnen på mamman i familjen tror jag 🙂

Här har vi dom Bamse, ligger skönt i Savannahs säng och Staschen i sin nya familj.

Det kommer nog gå bra, det tror jag för dem båda bara de får komma till ro och ta det i sin egen takt. Bamse är ju född här, det är Izas unge och Stachen är Iza farmor åt, Bamses bror som Björn tog är pappa och Jontes katt Millan är mamma till henne. Hon är jätte lik sin farmor till uteseendet och Bamse har mycket av Izas sätt, han kelar precis som hon, han bufflar med huvudet och stryker runt, så vänder han och kommer och bufflar på dig igen. Det kommer bättre bilder på Bamse så småningom.

Vad som är jobbigt med detta med hjärtat är att jag får så tungt när det blir känslomässigt tungt, det börjar knipa direkt. Jag hade en jävla tuff dag igår, detta med Iza, först Kalix och sedan begravde jag henne. Saker hände senare på kvällen som tog ordentligt. Jag kan inte bli för arg heller, det tar oxå! Jag känner att jag orkar inte ta tjat, att någon tjurar, inte förstår, då blir jag bara irriterad och biter av direkt. Jag har inte den känslomässiga orken än. Att sitta här nu och skriva om allt är oxå jobbigt, jag blir ledsen, jag blir arg, jag känner mig missförstådd och jag känner mig less, jag känner hopplöshet! Jag har en gräns, jag äter skit lääääänge men när gränsen kommer då vänder jag bara ryggen och inget kan få mig att se mig om längre. Så har jag alltid funkat, jag har vänt ryggen till några personer genom åren ryggen, jag ser mig inte om, det är inte svårt, jag tänker bara inte mer på dom. Poff—borta!!! som en av mina kompisar brukar säga

poff.jpg

Kanske är det detta med hjärtat som får mig att reagera som jag gör, de säger ju att man brukar förändras, kanske är det för att jag inte fått träna så mycket som jag brukar göra, jag saknar zumban och jag saknar STRONG, jag saknar folket….. kanske är det det med, då brukar man oxå bli grinig sägs det. Jag vet inte men Nitrospray blev det igår. Alltså jag är för mycket känslomänniska för att få problem med hjärtat! de brukar säga att jag har ett italienskt humör, jag svänger fort, jag går upp i taket fort men jag lugnar lika fort ner mig, jag blir tok glad och skrattar mycket men jag kan oxå ha dalar.

humör1
humör2

Ja ja nu ska jag kolla facebook, fixa frillan och klä på mig. Sen ska jag städa i källaren, det är så jävla mycket katthår där. Jag ska renbädda och fixa undan saker som bara ligger överallt. Jag har ju varit ledig nu ett tag så orken för sådant börjar återvända.

Be safe out there

 

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Nina
  Nov 23, 2019 @ 17:46:57

  Lyssna på kroppen ❤️ och ibland måste vi bara bestämma oss för att stänga dörren till vissa saker och människor… Tyvärr.

  Kram på dig 💗

  Svara

 2. anders
  Nov 25, 2019 @ 16:01:37

  Kvinnor och deras humörsvängningar…… ja jisses och voj jumala. Nå det kan man leva med men kärringar som dömer andra kors och tvärs, det kan man gott leva utan. Det är bra Anna 🙂

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: