Halmstrån

Det känns som om Haparanda Kommun inte har någon som helst långsiktig plan om hur man ska få upp ekonomin igen. Nu ska värmeverket säljas. Jag läser Happisbladet och vårt före detta kommunalråd tycker det är helt korkat och det måste jag säga att man så här utifrån oxå tycker! Det behöver tydligen renoveras och då säljer man det, är det så det är? Men det är så typiskt Haparanda Kommun, de tar inte hand om sina byggnader, de låter allt förfalla sen när det blir för stora kostnader ja då rivs det eller säljs. Men sen då? Bara för att här och nu tjäna pengar det är som med allt annat. Man sätter bort personal, hur tjänar det pengar i längden, den personal som blir kvar sliter ihjäl sig. Nu fick vi order om att dra ner ännu mer, de har redan tagit över 200 % från vår grupp och nu säger de att vi måste dra in ännu mer på vikarier, vill de att vi ska låsa in dem? Var vill de att det här ska sluta? Vad gör cheferna? Drar de sitt strå till stacken? Allt r så kortsiktigt tänkt!

20191108_0656354545678874729416824.jpg

Jag läser om chefernas arbetsmiljö. Det kom in en skrivelse, den var offentlig på Debatt Haparanda tror jag, nå den har gått ut bland oss anställda oxå. Jag fick den skickat till mig. De röker på arbetstid, vi har rökförbud, de är inte på jobbet när de ska, en hög chef är överhuvudtaget mycket sällan på jobbet och tar ut lön iallafall. De jobbar hemifrån och skyller på vård av barn men har lön iallafall. Ja det var en massa sånt. Men nu har det vänts mot sjukvårdsspartiets politker, de har krävt ut papper på olika beslut och utredningar som gjorts på vad konsulter och andra gjort som arbete åt kommunen, de har velat ta reda på resultatet av 3-3s borttagande. Fick det den önskade effekt de ville? Hur låg sjukskrivningar då? Hur är det nu? En del papper fick de aldrig, de fick svaret att man ska inte gräva i det gamla! Det blev ju uppstressat för våra chefer! Tål de inte att granskas? Tål de inte att man vill se papper? Sven Tornberg sa ju i Happisbladet att man måste ju tro på vad de säger, man måste lita på folk.

20191108_0656192996764788123249562.jpg

De har en dålig arbetsmiljö! Men vi då? Vem ser till vår arbetsmiljö? Vem kräver fram utredningar? Många mår jätte dåligt och nu det senaste, spara ännu mer! Men hur går det för våra utvecklingsstörda då? Vem mår dåligt över att vi inte kan utföra vårt jobb? Inte är det cheferna, det är vi på golvet! Och nu ser vi ju var det ledde mig! Hur ska jag någonsin kunna gå tillbaka dit? Jag kan inte blunda, jag kan inte göra ett dåligt jobb!

Ja ja nu måste jag lägga detta bakom mig, vi kommer aldrig att få någon ändring, det finns ingen som är så stark att de kan leda personalgrupperna i dessa frågor. Vi måste organisera föräldrar, vi måste berätta hur det ligger till nu, vi måste göra anmälningar, vi måste skriva ner konstant vad vi inte kan göra, när det dras in folk, våra anmälningar på arbetsmiljö blir ifrågasatta när det dras in vikarier, det finns inget att ifrågasätta, den bemanning som ska finnas där finns inte. Men nu ska de topp styra oss igen, vi ska ha in Sofia som ska prata om KIA, lovar att vi ska få veta vad vi kan anmäla och inte! Fan jag vågar inte röra i detta hur mycket jag än skulle vilja. Men det tar för mycket på mig, jag måste backa ifrån det!

Lallalaaa laaa livet är frid och fröjd, du mår braaa, sol i sinnet, sol i hjärtat…. lugn och fiiiiiin. Andas djupt, blås ut… ta det luuuuugnt!

sol

Ja ja idag blir det möte med Pia och Päivi, sen ska vi åka till Kalix med Savannah, tänkte svänga förbi medicin och kolla om de kan lämna mitt formulär till min doktor och se om hon kan fylla i det till mig och skicka tillbaka det till mig.

Be safe out there

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: