Strax på väg

En snabb blogg innan jobbet. Jag måste fixa frillan oxå innan jag drar. Vi var ju på studiebesök igår i Kalix. Vi besökte ”Visningsrummet” De har ett projekt där de utforskar hur teknik kan hjälpa oss att bli mer självständig i vardagen. De tar fram vad är behovet/problemet och hur kan vi får hjälp till det. Teknik ska inte styra oss utan tvärt om, vi ska styra hur vi vill ha hjälp. Teknik ska inte ersätta en människa men ge tid till kanske annat. Vi ska styra hur teknik kan var till nytta för oss. GPS till exempel. Om vi har en boende som är rymningsbenägen kan vi fixa fram en gps. Du kan bestämma att denna person får röra sig inom detta område och går personen utanför det så blir vi larmade med en karta här är personen nu och då kan man ju snabbt hämta denne. Så länge man vet var någon är så är den ju inte försvunnen. Det finns gps med uppringnings funktion, perfekt! Tänk och kunna ha en ”tavla” hemma hos dig där du ringer upp personalen, skype, lägga in tider, ha din almanacka, ha bilder på vad man vill göra, larma om jag vill ha hjälp. Ha schemat på personalen som jobbar idag, kanske klicka på en viss personal för att få säga något. Man kan utveckla det hur mycket som helst. Anhöriga kunde ringa på skype, det skulle säkert kännas mycket bättre än att prata i en lur. Så det var ett intressant besök, det fanns allt mäjligt special sängar, köksredskap, medicin påminnare, allt för att du ska kunna leva mer självständigt hemma. Man måste bara lära sig att tänka rätt och veta vad man ska fråga om.

Ja ja nu måste frillan fixas, jobbet väntar och sen blir det ZUUUMMBBAAA ikväll 🙂

Dagens lyckokort

Gift dig inte för pengar-
det är billigare att låna

Be safe out there

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: