Arbetsgivaren backade

Jag är ju inne i mina mardröms veckor. Vi har 8 veckors schema och tre av de veckorna är hemska. Som nu startade ju i måndags med 4 dagar, ledig en sen jobb 3 ledig en och så jobb 2. Sen har vi en till vecka där vi jobbar 6 och 7 dagar! Igår var jag alltså ledig efter 4 dagars jobb. Sen har det ju onekligen varit mycket utöver sen arbetsgivaren kom med bomben, ni kommer alla att få nedsänkta tjänstgöringsgrader! Det var galet hela veckan och jobba skulle man plus två zumba pass (tacka gud för dom, man fik ha huvudet någon annanstans ett tag) Det har varit mycket skrivande hit och dit, ut på Debatt Haparanda, i vår egen personal grupp, privata meddelanden, telefonsamtal osv. Jag har fått jätte mycket positiva reaktioner. Flera som skrivit och tackat mig för att jag peppar, för att jag håller diskussionen levande, för att jag uppdaterar läget. Många som säger att jag är för trött, tur att du ryckt upp oss. En skrev till mig att du borde ju engagera dig fackligt med ”ditt klockrena resonemang och framåt sätt” Sånt gör ju att man orkar lite till ❤ Det var förhandling i torsdags och vi fick det glada budet om att arbetsgivaren har backat, det blir ingen hyvling i nuläget, ett nytt förslag ska tas fram!!! Heja Kommunal och heja oss alla som tyckte och tänkt under dessa dagar. Vi tyckte och tänket offentligt, vi gjorde oss hörda! Nå nu var det bara rond 1, arbetsgivaren ska ju komma med fler sparkrav så får se vad de tänker då! Men vad detta gjorde var att vi kunde enas, vi kunde bli en ”blobb” som kämpar gemensamt, fler än jag var och tyckte och tänkte på debatt sidorna. Vi var enade ❤ Rond 2 i start groparna men nu VET vi att vi har varann, vi har stöd av facket, de driver vår sak, tillsammans är vi starka.

Jobb hela helgen med start idag, börjar jobba kl 10 och jag slutar kl 22 så brist på sysselsättning, nope det har jag inte. Nå det går jätte bra bara man kommit dit, jag trivs med mitt jobb, jag trivs på jobbet. Men det är ju det där att man måste dit, min tid ägs av någon annan en stund. Jag kan bara inte bestämma att nej nu går jag och hittar på nått annant. Jag tror att vi alla ialf på mitt jobb trivs med själva jobbet, med våra brukare. Det är ju vår familj. Men organisationen runt ikring, den är fantastiskt dålig! Alltså som bara en grej, jag bara måste ta upp. Vi har en chef som förra sommaren gnällde över att vår organisation är för platt. Denne blev ensam när alla andra drog på semester. Denne behövde en till chef mellan sig och den ”lägre” chefen. Sagt och gjort, den lägre chefen fick en jämställde chef vid sin sida. Ok det förstår jag men tjänsten som tillkom över dessa två fattar jag inte. Den har aldrig funnits utan den bara tillkom för att den ena tycker att allt är för platt. Nu får vi på golvet betala kalaset! Hur blir det vårat ansvar att de beviljar semester åt alla samtidigt? Det är ju inte vårt fel att de inte kan tänka! Vi måste ju ha två perioder, har inte cheferna det? Vi måste hålla oss inom vår period och får inte ta sem under ”fel” period, gäller det inte cheferna? Vi får inte mer anställda för att det inte funkat på sommaren, då får vi tänka till till nästa år istället. Gäller det inte dom? Oj nu blev det galet här, nästa år kan ni inte gå samtidigt allihop! Om man ska ha en säker anställning inom Haparanda kommuns så ska man bli chef för då uppfinns tjänster åt dig, du kan inte bli avskedad! De hyvlar inte dessa procent, de hyvlar arbetarnas ifall organisationen blir för dyr!

Nä nog med jobb prat, nu ska jag fixa mig klar inför jobbet, dricka shaken och läsa vad som händer på facebook 🙂

Be safe out there

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: