En seger för kommunal!

Oh vad skönt det är att vara ledig även om det bara är idag, jobbat hela veckan och börjar igen imorgon och gör tre dagar, sen är jag bara ledig en och så två dagars jobb igen. Sen är jag ledig över helgen!

Vi fick ju ett så trevligt mail av arbetsgivaren för ett par veckor sedan. De ska hyvla våra procnt. Facket hade fått in en lista på 24 namn där alla hade neddragen % sats, allt från 2-17%!! Vem har bestämt vem som ska få vilken neddragning, hur har de gått till väga månne? Hur har de resonerat? Ett schema skulle presenteras, vem har gjort det? Och efter vad har man gått? Vi har fått ett namn på vem som gjort det och den personen har aldrig ens varit i vår verksamhet och har inte sett annat än siffror! Inga risk och konsekvensanalyser är gjorda, inget. Facket gick i taket, vi gick i taket! Som tur så har Åsa Hansson och Anki Joki gjort sin egen lilla efterforskningar av vad bort tagandet av 3-3 haft för effekter, vilka besparingar som gjort, vad har det kostat, hur har sjukskrivningarna sett ut, vikarier osv. Det gjorde ju att vi kan hävda vissa saker. Så bra jobbat av dom och enormt bra jobbat av vårt fack! Folk blev så förbannade och flera inlägg gjordes på Debatt Haparanda på facebook, det var inte bara mitt utan flera andra och många kommenterade. Och gissa hur många som skrivit privata pm till mig! Vi har ju vår egen personalgrupp på facebook där vi skriver alla inom LSS. Det har diskuterats hett! Vi är taggade upp till tänderna och denna gång jobbar vi tillsamman och är överens om hur vi ska gå tillväga! Facket hade en central förhandling med arbetsgivaren igår och de backade, det blir ingen hyvling av procent….. i detta skede iallafall.

Idag ska vi på ikea, jag Pian och Bejan. En hylla ska inhandlas till morsan så vi äter säkert där oxå. Det blir en trevlig dag ihop med systrarna. det är ändå svin kallt igen så man kan lika gärna vara inne. Hoppet tändes lite igår efter att det var upp vid 20 graders sträcket. Men nu är det bara att ta in poolen. Jag måste bara kolla den idag och fylla på mer klor. Sen får den stå igen tills vi har tid att ta in den.

Jag hade mitt strong pass igår och jag missade inte på ett enda ställe, fatta, det händer inte ofta att man gör det klockrent. Det enda som kan uppfattas struligt av deltagarna är att jag visar alternativ ibland och de andra ska fortsätta med det de gör men när jag stannar så stannar de 🙂 Helena brukar hålla tempot uppe men nu har hon oxå varit borta från träning över sommaren så hon behövde oxå lite påminnelse om var vi var 🙂 Ni ska bara veta vilka kämpar jag har på strong, de är fantastiska!!!

Nu blir det att fixa frillan, dricka shaken och in på fb, uppdatera zumba sidan, kolla reaktionerna från igår och sen göra sig klar för dagen ❤

Be safe out there

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: