Dag 1 ✓

Japp då var dag 1 på Clasic motormeet avklarad, europa bilar. Det var i sedvanlig ordning riktigt roligt. Vad som var kul var att det fanns folk som gått all in just för Concour de Charme. De hade gått på auktioner, varit på loppisar, tänkt riktigt till kring detta med bil och klädsel. För att få ihop det så måste vi lite diskutera jo men han har en passande kepa eller t shirt iallafall. Men flera av dem som kom upp lovade att till nästa år ska de fixa kläderna, en sa nu fick jag ju blodad tand för det här. Hans kompis skrattade och sa, jag sa ju att kepsen var ett bra köp, den hade han köpt halv timmen innan 😀 I år behövde vi inte truga folket, de visste när vi kom vad vi ville.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vår vinnare för concour de charme Europa bilar blev Tage Marikinhuhta och Ingrid Persson

20190712_0806421425726627572262782.jpg

De hade verkligen tänkt till Ingrid hade strutsfjädrar i hatten, de var just struts de hade. De kom från deras egna strutsar som de haft för 15 år sen. Hon var ju den fina damen med persian muff och tage var chauffören, det stod tom Droskaförare på märket på mössan.

20190712_0810463235461649960499798.jpg

Ett ståtligt ekipage eller hur, mycket värdiga vinnare för säsongen måste jag säga ❤

Så här såg det ut för mig och Nina inför och under den första dagen

Vi har som vana att starta på Hermanssons för fotografering. Handelshuset Hermansson är Sveriges äldsta handelshus och det har varit igång sen det startade på 1830 talet. Tänk och den är fortfarande i bruk. Mogemarks som köpte huset med tillhörande bodar efter att bröderna som drev den dog har restaurerat i samma anda. Allt är tillbaka satt som det var när bröderna bodde där. Ni kan läsa om huset här HM Hermanssons Så där stannar vi först varje dag för foto. På den näst sista bilden intervjuar Nina en av killarna och sen när Inko tar över för att prata om bilen så ser hon ut som om att jaha, fick ja då inte prata mer och sparkar i stenarna. Det var inte så det var men det blev en rätt rolig bild 🙂

Jag tror inte det var lika mycket bilar som förra året. Men underdagen körde de in 3 bilar som startat sin resa i Zurich och kört 10 länder på 23 dagar. 2 av bilarna hade tält på taken, så häftigt. Och jag lovar att det var inte världens bekvämaste bilar att göra en sån resa i!

Ni ser den röda, den har nått platt på taket. Det är ett tält!

Nu kom min fina lilla Alicia, Dennis har dragit och träna så hon ska vara här en timme. Hon tillrätta visar Roffe när han kärleksbiter henne
-Roffe, du får inte bita Dessie, fy på dig. Dessie blir ju ledsen då!

Ja ja nu ska jag hämta in tidningen, dricka lite kaffe, kolla fb, hämta lite bilder och sen börja göra mig iordning. Idag startar vi tidigare 🙂

Be safe out there

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: