Gudrun sa hej då ❤

20190628_0747177003939908053280597.jpg

Gudrun
2000-06-18-2019-06-27

Jag vet inte hur jag ska kunna skriva det här, tårarna rinner redan och jag har svårt att andas! Igår gick hon min fina lilla flicka, igår tog vi bort henne. Hon har haft ett långt liv ihop med oss, hon har varit med hela min och Dannes tid ihop, Rasmus och Savannah är uppvuxen med henne. Alicia kommer att söka henne, det var även hennes favorit. Hon föddes ju då när jag bodde ihop med Gärre i det huset och jag tog med henne när jag flyttade. Hon var en speciell modig liten katt. Hon satte de andra nykomlingarna som dök upp på plats, katt som hund eller fågel, hon gjorde som hon ville. Ozzy och hon var de bästa kompisar man kunde hitta. De sov tillsammans ända tills hon började bli gammal. Då orkade hon inte längre utan ville vara själv. Men nu väntar han på dig där Gudrun, han har säkert stått där och tagit emot dig när du kom. Just nu hade hon en lite bättre period, hon åt rätt bra, drack och gick tom ut. Men förra veckan då vi beställde tiden då var hon dålig, hon ville inte äta, hon bara sov och gömde sig under kaminen. Så hennes mående varierade från dag till dag. Hon hade cancer, stora knölar under magen. Hon kunde inte längre ligga helt på sida eller kura ihop sig så som katter gör. Utan hon låg som lite upprätt med en av tassarna under magen och jag tror det var för att skydda den, det gjorde nog ont annars. Det gick så fint hos veterinären, hon var inte rädd eller orolig, hon trampade runt vid oss och ville bli kliad, hon somnade fort det tog nog knappa minuten och efter tio minuter satte Cajsa den sista sprutan och det gick så fint, klocksn 11.25 tog hon ditt sista andetag 😥 Sen var hon bara borta. Cajsa sa, det är fint att hon får gå med värdighet ❤ När vi kom hem med henne så kom regnet en kort stund bara, då vi bar in henne, jag sa till Danne att tom himlen gråter nu. Efter några minuter kom solen tillbaka.

Vi valde att ta med henne hem, hon är begravd vid staketet precis som de andra djuren som gått bort här, där ligger alla förutom Tiara, Atlaz och Ozzy, de kremerades och står ännu här inne. Gudrun måste få komma och ligga i solen, det älskade hon, men lite halvskugga för att det inte skulle bli för varmt så jag har planterat en blomma på hennes grav, det blir lite skugga. Hon ligger i sin filt hon hade sista tiden, hon är väl in snurrad med en till filt över sig så hon inte behöver frysa, det blir varmt och gosigt. Jag ska göra fint där på hennes grav. Jag tittar flera gånger dit där hon brukade ligga nu sista tiden på bänken vid sin matskål men ingen Gudrun, du är så saknad, vi ses ännu. Då får ni vänta på mig alla när det är min tur att gå över. Sov i ro min lilla fina Gudrun, du är saknad och så älskad ❤

När vi kom hem efter att ha tagit bort henne så stängde jag till buren och hon fick ligga där ute medan vi var på vårt andra stora ärende för dagen. Vi var på hus auktion, vi tänkte ju köpa ett hus på Seskis, min mormor och morfars hus de hyrde av sågverket sen mitten på 50 talet tror jag, de bodde där fram till att de båda blev pensionärer. Sen flyttade de till ”pensionärs längan” som det allmänt kallades för. Huset gick på exekutiv auktion, första auktionen fick de inte ens grundpriset vad kronofogden begär vilket är löjligt lågt. Men igår steg den över det jag tänkt som mitt tak så jag släppte den där. Nå var det inte meningen heller och Danne var inte heller pigg på det huset eftersom det är stort! Men jag hade planer på att dela av det och hyra ut till sommargäster osv. Jag hade så mycket jag hade velat göra där, lite i taget. Savannah såg fram emot att få äga det. Nå det kommer något annat 🙂

Efter det så kom jag hem och grävde Gudruns grav, la ner henne och täckte den, jag planterade blomman jag ville ha där, den har slokat men den tar sig om inte annat till nästa år igen. Det hängde med ett par liljekonvaljer oxå och de förökar sig så det inte är klokt så den blir fin, hennes grav ❤

Dannes mammas kusin Anette och hennes systers barn kom förbi och hälsade på. Anette bor i Stockholm annars och Tom och Laura i Göteborg. Så det var riktigt roligt att de tog sig tid att komma in en sväng till oss oxå. Jag var tvungen att ge mig av, jag var redan sen till mitt pass, så det blev ett hastigt avslut för mig men de förstod 🙂

Strong by Zumba var på tapeten, så jäkla roligt, vi var 8 stycken fast att några av stammisarna inte var på plats, så det var jätte roligt att det sakta men säkert börjar bli ett pass folk vägar sig på.

Väl hemma efter passet så hade jag tid att känna efter, när jag värmde mina mackor i micron tänkte jag på Gudrun, hon var alltid där och i vägen hon var nästan på väg in i micron! Man fick skydda sin mat från hennes anfall av hår 🙂 Men nu var hon ju inte där. Jag och Danne städade snabbt innan Anette och dom skulle komma så det fanns inget hår heller kvar. Men hennes stol har vi inte torkat av än, hon steg alltid ner i kanten på ett av stegen, det har blivit lite svart där av hennes tassar. Det märket får ännu vara en stund. Vi fick ju göra en Gudrun vänlig stol för ett par år sedan. Hålet upp på är för att hon ska kunna få in tassen och dra sig upp.

På filmen har hon el lite bättre dag och använder sig inte av hålet som hon annars brukade göra. Lilla gumman, vi försökte göra allt så du skulle kunna ta dig dit du ville och ha det bra. Jag tittade efter hennes sovplatser, dom varierade lite. Under vintern ville hon sova på filt framför kaminen, japp då åkte en filt och en dyna dit så hon skulle ha det bekvämt och en vattenskål bredvid så hon inte skulle behöva vara törstig. Hon drack mycket.

Hon gjorde som sagt lite som hon ville, skulle hon sova med hundarna, ja då fick de finna sig i det 🙂 Sen när vi slutade elda så började hon krypa in under kaminen, ja då åkte hennes filt dit så det skulle vara lite mjukare för hennes gamla kropp.

20190519_0934389095583933569180296.jpg

Under kvällen högg det i hjärtat flera gånger, men jag vet att det var det bästa för henne. Vi bestämde när vi gick in att nu får hon gå. Jag frågade vad de tyckte och de sa att beslutet är ju ert men det är inte ett fel beslut att ta. Pratade med Pian och Nina när allt var lugnare här hemma och jag bara kunde sitta ner i soffan. Men det kändes som om vi gjorde det rätta nu för henne.

20190520_0945363092030450054769688.jpg

Sov i ro min fina flicka ❤

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Bejan
  Jun 28, 2019 @ 09:26:44

  Så trist, fint skrivet Anna, sitter i hotell lobbyn i Gdansk och läser och tårarna kommer, fina lilla Gudrun.❤

  Svara

 2. Nina
  Jun 28, 2019 @ 09:27:34

  Förstår att det är tomt… Kram på dig 💗

  Svara

 3. pian
  Jun 28, 2019 @ 10:14:09

  Tårarna rinner….<3

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: