Återanvändning

Savannah har velat ha en svart jeansjacka. Vi har sökt igenom varenda affär i stan och i Torneå men inte hittat, det är fel årstid för svarta kläder sa någon till mig. Då kom jag på att kolla på PMU, vår återvinning här i stan. Jag hittade en blå som såg ut att passa henne. Köpte den och sen köpte jag svart färg och färgade den. Det blev helt perfekt! Skit snyggt! Men sen kommer kruxet, den får inte vara för lång och täcka rumpan! Ok hon hade inte provat den än. Nå när hon kom hem så testade hon den trotts att den var blöt och den passade perfekt! Precis så lång som hon ville att den skulle vara och den svarta färgen blev verkligen svart. Jag hade så tur att sömmarna var mörkblåa, sömmar färgas ju oftast inte så det kan bli fult. Insidan var sydd med vitt men jag tog en svart tusch och färgade över dom, det blev jätte bra! Hon blev jätte nöjd. Den kommer att användas mycket.

Vi har en jätte bra second hand affär i Haparanda, PMU, allt är rent och snyggt. Det är upphängt efter färger, det luktar inte återvinning, ni vet så där som det brukar lukta på second hand affärer. Den är öppen 3 dagar i veckan och det är alltid mycket folk där. Haparanda borna skäms inte för att handla där. Det är ju perfekta grejer och du får dom rätt billigt. Tidigare var det billigt men nu har de börjat höja priserna vilket är tråkigt, folk köper inte då. Jag har köpt på second hand affärer i säkert 30 år, inte bara kläder utan allt man kan tänka sig och jag älskar det. Men kan göra många fynd. När pojkarna var små så tog de inte på kläder som var second hand men jag tvättade dom och vädrade och sa sedan att jag köpt av en kompis då gick det bra 🙂 Men idag är man mer medveten om återanvändning, över konsumtion osv, idag är det inte fult eller fattigt att handla där.

Dennis min fina son fyller år idag, 29 hela år blir han. Jag är så stolt över honom, han är en kämpe. Han är genom snäll och den bästa som finns. Han har gått igenom en tung period nu och gjort det med bravur. Han gör sitt allra bästa för sig och sin dotter. Jag älskar dig till månen och tillbaka många många gånger 0m ❤

Gudrun är sämre igen, men det är nog hettan, hon sover mycket. Hon som gillat värmen och gått ut och sovit så fort det blivit varmt. Men nu drar hon sig undan och ligger inne. Hon går ut en sväng, går ner och äter lite gräs men sen kommer hon in igen. Hon rör sig och verkar inte ha ont, hon äter och dricker och går på lådan så allt sånt funkar än. Nu är det tio dagar kvar till hennes 19 års dag. Jag sa när hon fyllde 15 att nu siktar vi på 20 men det blir inte. Det här är hennes sista tid ❤

Ja just ja idag är det sista kvällen med gänget, imorgon efter min sista zumba med kommunens gäng så ska jag ta bort alla fake dreads förlängningar. Från och med imorgon så har jag bara mina egna dreads. Det ska bli skönt samtidigt som jag kommer att sakna de långa. Jag själv har ju kvar många år innan de är där faket är nu. Mina egna är inte så tjocka, jo vissa är precis så som jag vill att de ska vara, andra är tunnare. Det är just fram som det finns tunnare men jag har styrt om lite hår, jag har börjat samla in alla små hår, så de har blivit tjockare. Samtidigt är de lite lättare att ha att göra med när de är lite tunnare. Mina dreads är så fasta så de går inte att böja hur som haver skorna skaver. Så tunnare fram kan ju vara en fördel med. Mitt hår växer ungefär 20 cm/ år så får se hur långt det är om 1 år och om de fortsätter växa i den takt de gjort hittills.

Ja ja nu ska jag in på facebook en sväng, dricka shaken och sen göra mig klar för jobbet. Jobb till 21 ikväll.

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: