Full rulle

Det har varit full rulle hela helgen….. konstigt så brukar jag ju inte ha det… eller  😀 Lördag infann jag mig hos Dennis kl 09 och var barnvakt åt den bästa Alicia ❤  Han skulle iväg och hämta sin kompis, shopping på IKEA gällde. Mathilda har ju flyttat nu så det var lite som behövdes köpas. Jag passade på att städa köket när jag var där, torkade av alla luckor, bänkar och lite sånt. Dennis kom hem vid 15 tiden och sen for vi lite senare ut och käkade allihop.

Söndag, vi har fällt vår björk som stått på ena sidan av huset, allt annat vi velat ha bort var redan taget för flera år sedan nu var det bara den stora björken kvar. Det var Kalles brors barn, Mattias som kom. Mycket trevlig och pratglad kille, halv tio kom han och allt gick som planerat.

Den stod väl 50 cm från staketet och ca 2 meter från husväggen. Vi hade ju redan då för några år sedan kapat grenar på den, den var yvigare innan. Vi hittade inte någon då som kunde/ville ta den och vi kände att det enda den gjort var och skräpa ner i våra hängrännor, så vi kapade grenar så mycket vi kunde. Den var ju inte speciellt vacker och sen när den var fälld så var den murken inuti. Mattias trodde den stått ca 5-6 år till sen hade någon storm tagit ner den och vad hade hänt då! Så det var tur vi fick det gjort nu.

Här kommer två video snuttar från fällningen

 

Fort gick det sedan att få undan allt, han kapade stammen färdigt i lagoma bitar, vi eldar ju med ved. Så den kommer att göra lite nytta vår björk.

Jag vet inte men jag har ju svårt att ta död på något som lever, jag kan inte kasta blommor som bara har lite grönt kvar, jag verkligen lider om jag gör det. Det samma nu med denna jäkla björk, det tog i hjärtat att se den falla.

Nåväl efter det for jag till Dennis och hjälpte honom att städa. Mathilda hämtade det sista på lördag, nu var det bara nån påse med Alicias kläder och lite av hennes kläder kvar. Sen var det nog tomt. Så vi städade, jag dammsög Dennis skurade, sen tog jag toaletterna och torkade av möbler, lister, fönsterbrädor osv. Vi renbäddade sängarna, jag har köpt en ny säng till Alicia och Dennis köpte madrass och nya sängkläder med katter på, hon gillar ju katter sa han ❤ Dennis plockade in kläder i garderoberna, städde saker var han ville ha dom och donade med sånt. Det var så fint när det var klart. Så nu saknas gardiner till vardagsrummet bara. Jag åkte hem vid 16, Alicia kom vid 17 Dennis skulle träna. Vi käkade här, hon var ute och lekte, hoppade studsmatta och gungade. Hon hade ute lite leksaker och lekte med Dannes mamma. Dennis och hon for vid 19. Då var fammo helt slut, sov en timme efter det. Mening var att vi skulle kolla Tjenobyl men vi orkade inte. Jag var i säng efter 22.

På tal om serien Tjenobyl, har ni inte sett den så titta. Det är en mini serie och jag och Danne drog 3 första avsnitten på raken i lördags kväll. Den är jätte bra, helt klart värd att se!!! Den finns på HBO

Idag blir det bara ett pass zumba Gold, det med kommunens folk. Min egen klass hade ju avslutning förra veckan, konstigt! Jag är ledig hela dagen iallafall 🙂 Jag har lite fakturor att skicka så det måste jag får gjort, sen lite bokföring men det gör jag ikväll. Snart kommer Pia och sen måste jag gå igenom passet oxå.

Be safe out there

 

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. anders
    Jun 03, 2019 @ 12:52:40

    Å de där björkarna är ju luriga som tusan, de ruttnar inifrån. Kan se hyfsat friskt ut på utsidan, sedan bara poff i backen. Bra att ni fick bort den. 🙂

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: