Alicia sovit över

Igår var vi upp till mamma i Pello, Kalle var oxå där. Han har ju haft cancer så han är trött, han är behandlad och den ska vara borta men han ska ännu in på fortsatta behandlingar. Men nog har det tagit på honom!! Han har blivit så liten och tunnhårig och det är alldeles grått nu. Mamma verkade annars må rätt ok, minnet är betydligt bättre än vad det varit förr men hon kan inte göra så mycket med sina ben mer.  Så hennes operation kom alldeles för sent. Det är rätt tragiskt att se dem båda, bara för två år sedan kunde mamma gå! Får se var de är om två år, lever de ens?

Det var varmt i Pello när vi kom dit, 24.5 grader! Så vi satt ute och njöt, vi var till GKs och handlade en solhatt, solbrillor och solkräm till mamma. Det fanns bara en hatt där en röd med vita blommor så den fick duga. Den var oxå så gammal så fodret som fanns där inne föll sönder men vi köpte den för hon behövde en hatt. Vi får köpa bättre här i stan och ta med den till henne nästa gång vi far.

Kom hem igen vid halv 5, det tar ju hela dagen att bara vara upp i två timmar till mamma. Vi for strax efter 11. Och vi stannade där ganska prick 2 timmar. Vi gjorde en avstickare och stannde på Polcirkelhuset i Juoksengi och köpte en glass, det var jätte fint där, där ska vi stanna och äta nångång. De hade både pizza och hamburgare.

Jag har haft finfrämmande här över natten. Alicia har sovit över ❤ Dennis har det rätt tufft just nu och behöver lite få vara bara Dennis oxå. Han drar det tyngsta lasset just nu i allt detta. Men han är en stadig kille så det går bra. Men det är ju klart att han oxå blir trött. Han ville gå ut med polarna så då kom gumsan hit. Det har gått jätte bra, hon är lätt att ha. Hon gick och la sig strax efter 20. Man sätter på en film och där somnar hon. Sen när vi kom i säng så hade hon tagit av sig blöjan och pissat i sängen men som tur var hade jag skydd under och sen hade det mesta kommit på täcket så det gick att rädda snabbt så hon kunde fortsätta sova. Hon är ju annars torr men natten är ännu lite besvärlig. Sen väckte hon mig halv 9!! Fatta att jag oxå sov så länge!

Så här såg det ut i morse när vi steg upp, först lite umgås med alla djuren och sen fika. En liten choklad mun ❤

Gudrun blir bara sämre och sämre, jag har ju hittat en knöl under magen på henne så det är väl mest troligt en juvertumör. De brukar ju sprida sig till magen. Och det har den nog gjort, hon blir bara smalare och smalare. Maten verkar heller inte smaka så bra mer. Hon slickar i sig såsen oftast på maten och sen räcker det så. Jag tänkte att jag ska börja mosa maten nu och lägga i lite mer vätska så ska vi se om hon får i sig mer. Det är snart dags att ta bort henne. Men jag kan inte än, jag hoppas att jag en dag ska vakna och hon har somnat under natten. För hon har inte ont än vad det verkar. Hon bara tacklar av mer och mer för varje dag, mattes fina lilla Gudrun ❤

20190519_0907072586818569363422465.jpg

Nu när Alicia är här så vill hon gömma sig, så hon går in under kaminen och sover där så hon ska få vara i fred. Alicia vill ju gärna bära henne och det kanske gör ont om hon klämmer henne på magen eller så.

20190519_0934388562921546181078727.jpg

Det var ju ett bra gömställe, där får hon vara i fred, lilla ❤

Ja ja nu väntar Alicia, jag ska gå och klä på mig sen ska vi gå ut och hoppa studsmatta och gunga lite. Men jag väntar att solen ska hinna runt på baksidan. Det är ju liiite varmare när den är framme 🙂

Be safe out there

 

 

 

 

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. pian
    Maj 20, 2019 @ 07:48:33

    mamma<3

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: