Mycket på tapeten igen!

Jag har skjutit upp och skjutit upp, men nu måste jag börja ta tag i saken. Jag har 3 pass zumba kids nästa vecka! Måste börja plocka ut lite låtar till det. Jag har en lista så kolla över den, duger den? Det måste fräschas till lite bara 🙂 Idag blir det Strong by zumba, imorgon zumba med ungdomarna på Station men sen måste jag göra listan! En ny låt till Gold gruppen på måndag ska oxå in och tisdagsgruppen ska ha en. Men den kanske jag kan gliiiida lite på eftersom det nu är två veckor sen jag hade Zumba fitness. Då hade jag två nya har jag för mig på det sista passet. Nå vi får se vad jag hittar på 🙂 Jag behöver en merengue iallafall till alla 3 passen!

Alltså jag blev så irriterad, läste en krönika på Aftonbladet. Den gällde bensinpriserna, ”Det är ingen rättighet att bo på landet” nä men nu bor väldigt många människor just på landet för att de valt det, för att de trivs där, för att de kanske är födda där. Vi ser det inte som någon rättighet vi ser det som något högst naturligt, lika naturligt som att bo i Stockholm eller i Malmö. Vi måste ju ändå bedriva en politik som alla kan överleva på? Vi behöver ju bilen på ett helt annat sätt, vi har ingen kommunaltrafik på samma sätt som i städerna där det tex går bussar eller tunnelbanor med några minuters mellan rum. I Haparanda finns EN buss, Ringlinjen och den går runt runt hela dagen. Men den täcker inte alla områden i stan. Om någon som bor i byn 3 mil utanför stan så måste de ju äga en bil för att ta sig till jobbet. Det finns inte bussar som går, skolbussen kommer men om du börjar 07 då har du inget alternativ. Om alla skulle flytta från landsbygden vad hände då? Om ingen bodde här för att avverka skog, bryta i gruvor, sköta våra älvar som bidrar till sveriges energi osv. Om folk började välja att avyttra landsbygden att flytta? Var tar vi alla vägen, snacka om att det skulle bli bostadsbrist, det skulle bli trångt i städerna. Nu är ju det här ytterligheter men nog ska du väl ändå kunna ha möjligheten av välja var du vill bo. Det är klart man kan välja att inte ta bilen när det går en tunnelbana eller en buss förbi men några minuters mellanrum. Om jag jag väljer att gå och handla kl 20.30 för att jag jobbat fram till 20 och ska gå till affären, det blir rätt tungt och låååångt att gå hem med alla varor och jag bor i stan, då finns inte längre någon buss som går. Nä vi stänger ner all lokaltrafik i storstäderna kl 18 istället så ska vi se hur de gör då 🙂

Solen skiner…. än får man väl säga, det har varit lite så sista tiden att det kan ha varit fin väder på morgonen men sen mulnat på under för middagen. Grov sopor imorgon så då får vi börja plocka ihop lite idag.

Ja ja nu ska jag blanda shaken och kika på fb, sen kolla zumbas sida efter en merengue, har för mig att någon bra fanns på den sista zin volymen som kom. Mycket som ska hinnas på min enda lediga dag, imorgon startar jobbet igen och jag jobbar hela helgen. Denna vecka blev det 6 jobbdagar av 7!!

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: