Soool

Steg upp tidigt idag trotts att jag är ledig och det är lördag, dvs ingen skola heller, jag hade kunnat sova. Vi sover ju på källarplan och jag vaknar strax efter 06 och ser genom fönstren att det verkar vara soligt där ute. Somnar om men kvart i 7 stiger jag upp iallafall. Det ÄR soligt….. än iallafall 🙂

Sitter här och funderar över livet, jag har 3 barn + ett som tagit avstånd från mig, Det känns sorgligt samtidigt som jag accepterat. Det har nu gått 1.5 år sedan vi hade kontakt sist. Ja förutom förra sommaren, ett samtal. Jag kan inte ändra på det, valet är inte mitt. Jag älskar honom och hoppas allt väl för honom i livet. Hur det än är så är det mitt barn och man slutar inte älska sina barn.

Men de 3 ❤ ❤ ❤ som finns i mitt liv.  Rasmus har har börjat gå ur sin tonåring fas, den var tuff, inte för att han gjort dumheter men hans humör, wow det var häftigt! Men nu så nu har det börjat räta ut sig, vi har alla sprungit på BUP och vi har idag en bra kontakt han och jag. Han är så duktig, han sliter med naturvetenskapliga linjen, det är inte lätt för honom, han har ju sin språkstörning som sätter käppar i hjulet för honom men han kämpar och fixar det. För honom tar det kanske lite mer tid men till slut så har han fixat det han ska. Han fixar det bättre än andra till och med. Savannah, hon har sin ADHD och den blir lite jobbig mellan varven men nu tror vi att vi hittat rätt bland medicineringen, så den funkar. Men sen alla sidoeffekter som ångest, det har varit jobbigt för henne. Men det är inte alltid en farlig ångest, viss ångest måste man ha, annars skulle man dö säger psykologerna. Det är väl lite mer hur man hanterar den. Hon går på KBT så det löser sig mer och mer. Dennis och Alicia (barnbarn) han är min hjälte och mins styrka. Han är som en stor björn, han hjälper alla bara han kan, sen om han får hjälp är han inte så noga med. Han accepterar och tänker inte tillbaka om den personen som nekar honom sen behöver hjälp igen. Han finns där för alla. Han går igenom tuffa saker just nu men tar det med rak rygg. Men jag ser det på honom, det tar det gör det. Han är trött men håller sig flytande. Han är för snäll helt enkelt. Vi som står bredvid, vi ser vad som pågår, vi ser vad som händer och vem som gör vad. Inte för det, han kan nog vara rätt envis han med. Livet löser sig, det gör det, min fina son. Vi finns här när helst du behöver. Kan jag så ställer jag upp. Sen lilla underbara Alicia, mitt barnbarn, hon är som ett kvicksilver, det händer saker hela tiden när hon är med. Hon är envis som synden, hon vet vad hon vill, det finns ingen som kommer att sätta sig på henne 🙂 Hon pratar engelska mellan varven och säger Jag hälska dig ❤ Hon är så söt, en underbar unge ❤

Jag har mitt jobb som ger mig pengar att klara av alla räkningar och ha ett liv med det man behöver och jag har min zumba. Jag kör på med zumban så mycket jag bara kan. Jag skulle ha ännu mer om det gav mer pengar. Det jag får in motsvarar inte det jag förlorar när jag tar tjänstledigt. Men det ger mig så mycket annat. Många gånger tror jag att jag håller detta tempo för att inte behöva tänka på allt som det innebär att vara Anna, det är inte alltid lätt. Så när jag står på scen så glömmer jag allt. Jag kliver in i en annan roll, ni ska veta hur många gånger jag klivit upp där och livet har varit fullständig kaos! Men när musiken går igång så försvinner allt annat! Jag har sagt att kliv i vägen för mig och min zumba så har ni startat en tornado. Den håller mig flytande just nu.

Jag brukar fundera, var är jag om 10 år? Hur ser livet ut om 10 år? Då jobbar jag på det sista året inför pensioneringen om man fortfarande får gå vid 65. Hur mår jag, vad är effekterna av mitt zumbande? Håller jag ännu pass? Hur många nya familjemedlemmar har till kommit? Vad gör mina barn? Var bor jag? Har jag kunnat sätta igång min dröm? Vilka lever, lever jag, vilka har jag kvar in my ”circle of life”

Jag skulle vilja vakna en morgon och känna som i denna trailer, känna hur man riktigt fylls av tron på livet, man ser en ny dag, möjligheterna, den är så otroligt bra gjord, just början. Sedan när de bugar sig inför den (det) nya så otroligt bra gjort.

From the day we arrive on the planet
And blinking, step into the sun
There’s more to see than can ever be seen
More to do than can ever be done

There’s far too much to take in here
More to find than can ever be found
But the sun rolling high
Through the sapphire sky
Keeps great and small on the endless round

It’s the circle of life
And it moves us all
Through despair and hope
Through faith and love

Till we find our place
On the path unwinding
In the circle
The circle of life

It’s the circle of life
And it moves us all
Through despair and hope
Through faith and love

Till we find our place
On the path unwinding
In the circle
The circle of life

Medans jag suttit här och funderat och bloggat så har solen liiite granna falnat, det ser inte lika hoppfullt ut som det gjorde på morgonen. Men jag hoppas att den kommer tillbaka. Dennis och Alicia skulle komma hit idag och vi ska sätta upp nya studsmattan. Det är ju inget kul om det är för kallt. Gungan ska oxå på plats igen. Det kommer bli betydligt mer plats på gräsmattan utan den stora 4 meters matta vi haft! Nu blir det en betydligt mindre, bara 2.44 cm 🙂

Jag fick tips om en så bra koreografi av Rellu till Gold passet, den ska skrivas upp, originalet är faktiskt från zin 80, den är Goldifierad så att säga.

Be safe out there

 

 

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Nina
  Maj 04, 2019 @ 09:46:43

  Ibland behöver man tid för att filosofera ❤️ det gör jag oxå… Som en slags bearbetning! Livet blir inte alltid som vi tänkt oss men det kan ändå vara hur bra som helst ❤️

  Kram på dig vännen, ha en fin dag 😍

  Svara

  • Anna
   Maj 04, 2019 @ 10:01:10

   Jo att filosofera är verkligen ett sätt att bearbeta det som händer runt en. Jag har alltid skrivit mycket o de perioder jag mått dåligt har jag skrivit extra mycket för stt sortera ut mina känslor. Men sånt skriver jag inte på bloggen förstås. Då gäller det att vara ärlig med allt man känner, för sig själv, för andra. Sen kan jag gå tillbaka o läsa vad jag skrivit o då förstår jag saker o ting på ett annat sätt.
   Kraaam Nina o tack för att du är min vän ❤

   Svara

 2. pian
  Maj 06, 2019 @ 07:43:21

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: