Ja va fan

Idag blir det flera ja va fan och ett par ja men guuud!
Ja va fan 1) Vi börjar med vädret, hellvete vad kallt det varit alltså. Det blåser och det är riktigt kallt! Det har tom kommit lite snö i natt, inget som ligger kvar men jag såg det på bilarna!

20190503_0725133029718657311682995.jpg

Inget roligt alls, jag som är ledig i helgen och hade hoppats på lite varmare väder, jag har lite ute jox att göra. Det är rått inomhus oxå. Vi har ingen ved inne just nu, det skulle behövas en brasa men jag orkar inte gå ut och hämta in ved. Jag tar en fuling och väntar att Danne stiger upp 😀 Hundarna har oxå snurrat in sig i filtarna…. pinschrarna fryser.

20190503_0729127876563184054792921.jpg

Av Roffe ser man iallafall lite av örat men Dessie ser man inte alls under alla filtar. Dom gillar att mysa. Larry gräver inte ner sig, han ligger ovanpå men han har så mycket päls han 🙂

Ja va fan 2) Savannah blev ju jagad på Valborg av någon av stadens alla ”pundare” han hade stoppat henne när hon var på väg hem med sin cykel. Hon hade tagit upp mobilen och låtsas ringa mig, han hade gapar vem pratar du med, pupillerna stora som tefat och han pratade sluddrigt, han var uppenbart påtänd. Hon försökte snyggt ta sig runt han cykel men han backade den igen så det inte gick. Då får hon panik och snabbt rundar cykeln och börjar springa hemåt. Panik slagen, hon skriker och försöker starta sin mobil men det går inte, iphone stänger ju av när den blir kall. Hon springer och han jagar henne och skriker stanna jag ska döda dig!!! Hon kommer upp var det finns lägenheter ovanför oss och det börjar komma andra människor. Då hör hon att han inte är efter henne längre. Hon stannar, tittar bakåt och ser att han vänt! Jag är ju ute på stan och snurrar med bilen, jag hade pratat med henne och kört förbi där de var några gånger under kvällen. Men jag är inte där när det händer, stackars unge ❤ Den här killen hade cyklat förbi dem flera gånger och ropat saker åt dom! Savannah bedömde honom i ålder ungefär som sin äldsta bror, i 30 års åldern. När jag sen kommer hem och hon berättar detta så hoppar vi i bilen och sticker ut och söker fanskapet.

Ja va fan 3) Jag polisanmäler händelsen. Jag får prata med deras kommunikations central tror jag det heter. Ni vet efter att man ringer 112 och sedan blir kopplad till ”polisen” det är inte poliser man pratar med, det trodde jag. Men det är det inte, det är civila som tar upp din anmälan och sen skickas det till den riktiga polisen för bedömning. Nå när jag pratar med den första killen på PKC så blir jag väldigt snorkigt bemött, ja säger han varför ringer du, du vet ju inte vem det är så det går ju inte att hitta honom mer. Det blir ju inget av detta. VA!!! säger jag så du menar att min 13 åriga dotter blir jagad över stan av en påtänd 30 årig man och du tycker inte att det är värt att anmäla???? Ja då får jag prata med hans kollega, en betydligt mer korrekt kvinna. Hon tog upp alla uppgifter så att jag kunde få göra en anmälan. Jag vet ju att det kanske inte blir något av detta, det blir ju svårt att hitta någon bara på kläder och en färg på en cykel men det är iallafall anmält! Polisen vill att man anmäler, de säger att det inte kommer in lite anmälningar. Men blir man bemött och bortsållad på detta vis som jag hölt på att bli så förstår man ju att det inte kommer in några. Jag vet inte om jag är så pigg på att anmäla något i framtiden för det är inte första gången jag blir bemött på detta vis! Nå några dagar efter detta så ringer faktiskt polisen i Haparanda upp mig, inte för att de fått in detta vad jag förstod utan för att han hade hört talas om detta på Ica Maxi! de ville ha lite mer uppgifter så de vet ad de ska hålla span på.

Ja va fan 4) Efter dyningarna av allt detta var väl inte så positiva. Jag blir kontaktad av en som tidigare varit en jätte god vän. Någon som jag hjälpt och litat på till hundra procent. Denne person svek mig tidigare för ca 2 år sen i en grej. Jag ställde några frågor kring rykten som gick på stan, saker folk frågat mig om. Jag frågade denne om detta, om hän kanske vet om det stämmer, jag var orolig och ville veta. Snackar folk skit eller ligger det något i det. Vad gör personen? Jo tar en skärmdump och skickar mina frågor till den person det rör!! Nå jag har efter det inte haft så mycket kontakt med den svekfulle personen. Nå nu när man läst detta ang Savannah så kontaktar hän mig igen och frågar om händelsen. Hän säger själv att ja det låter ju som en av pundarna i stan och frågar vad vi vet. Hän säger själv att hän vet ju om de flesta och erbjuder sig att fråga vidare hon någon jag inte har kontakt med längre. Nej svarar jag det behöver du inte göra, vill jag fråga så gör jag det själv. Men säger att det är väl någon från ”ert klientel” som gjort detta, det hade ju hän själv sagt innan. Jag tillägger att du behöver heller inte skicka skärmdumpar på det jag skriver vidare som du gjort tidigare, säger att jag blev jätte besviken över det. Jag trodde att hän skulle förstå varför jag frågade. Av vår diskussion får hän ut att jag anklagar hän!? Hur blir detta mitt fel frågar hän?? Jag har inte på något vis sagt något sådant. Hän blev nog förbannad för att jag visste om att man skickar skärmdumpar och gick i försvarsläge! Jag gick heller inte på den förklaring jag fick om att person 3 ville se vad jag skrivit. Hur skulle person 3 ens vetat om att jag frågat om inte hän själv berättat det??? Jag hinner inte ens svara klart förrän jag får ett telefon samtal, då har hän redan fört detta vidare och med lögner. Hän påstår att jag anklagar en tredje person för detta!? Jag fattar inget alls. Hur fick man det till det??? Ja ja så går det, man ska inte lite på det folket eller överhuvudtaget säga något! Jag har visat vår diskussion till två andra som känner de berörda och de fattar inte heller hur man skulle få till det att jag anklagar någon? Ingen ansvarar för någon annans handlingar fast att det skulle vara en kompis! Vilket jag oxå sa! Och stan är liten, skulle vi mot all förmodan få fram vem som gjort detta så mest troligt så känner de denne person eller de vet åtminstone vem det är. Det är ju likadant som att jag känner de flesta som zumbar i stan, jag känner inte alla personligt men jag vet vem de är. Ja ja det blev långt och tjorvigt det!

Till ja men guuud 1) Epan är klar!!!! Jaaaa det blir till att hämta ut den idag. Pratade med Stefan och han ville överraska och få den besiktad idag! Ringde direkt men tidigaste tiden var 07 på måndag morgon. Och det blir nog rätt bra det. Då hinner han lite få prova, det är ju lite annat att köra ”bil” än moppe. Hoppas ni bara inte nu det kommer SNÖ! Han har vinterdäck men de är dubbfria och den glider, det såg vi när vi körde på is med den, Danne skulle köra in den på gården och på en isfläck slängde baken iväg. Nå det lär ju inte bli mycket och inte långvarigt heller. Sommaren är ju här snart och han hinner bli van att köra innan det blir vinter igen.

Ja men guuud 2) Jag tog in en ny uppvärmning på Strong igår, jag har bara jobbat med den några gånger under gårdagen och det gick kanon!!! Hela passet gick bra trotts att jag ännu är allergisk, snoret rinner och jag har lite svårt med andningen än. Men orken var bättre än förra veckan. Det var hela 8 deltagare igår igen och ändå var flera stammisar borta, de är sjuka. Jag blir så glad att folk mer och mer börjar upptäcka SbZ, sakta växer passet. Men jag har kämpat som bara den med att saluföra, skicka ut mycket reklam, prata, visa, anpassa och få folk att våga prova!

Ja men guuud 3) ….. fanns inget riktigt bra sånt, jag är ledig i helg, det ska bli skönt. Hittat en bra tango till Gold gänget, den tar jag in 🙂 Så det blir att göra dom i helg, just ja till Gold passet på Måndag med kommunens gäng blir det Strong by Zumba. Min ständiga sidekick, som jag hade tänkt ha med åker utomlands, faaan tror hon är borta då men kanske jag har någon annan som kan hoppa in och ta det lättare bitarna….. nej fan jag tror inte det. Nå jag får försöka hinna med att visa, en lättare variant. Jag har Paula fr kommunen som själv varit instruktör så hon kanske kan hålla igång gruppen när jag visar variationer…

Nä nu lite shake, facebook och sen fixa frillan och iväg och hämta epan 🙂

Be safe out there

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: