Söker bort

Folk söker bort från handikapp omsorgen, några har redan slutat, fler söker konstant annat. Nu igår pratade Danne med en som jobbat på vår gruppbostad tidigare, han har varit på anställnings intervju för ett helt annat yrke. Folk orkar inte längre.  Jag tror många kommer söka till Cape East oxå. Jag tänkte jag skulle göra det iallafall, fast som städerska!! Vi har dåligt vikarier, det är jätte svårt att hitta folk som stannar. Vi har haft många ungdomar de sista åren men flera väljer att inte komma tillbaka. Folk sjukskriver sig eller tar semester en dag här och där för att hinna vila upp, det är inte heller rätt. Får se om vi får ihop det till sommaren.

Känner mig mycket bättre idag i snorigheten. Det var nog det där jäkla snö möglet som gjorde mig dålig. Jag rengjorde altanen på måndag innan jobbet och på eftermiddagen började ju känna mig snorig. Tisdag var hemsk, gårdagen lite bättre och på kvällen var jag rätt ok igen. Idag är det ännu bättre. Men då har jag börjat äta allergi mediciner, tar Esperitox o nässpray. Så det här blir bra. Jag ska ju på utbildning i helgen, B2 så då dansar vi hela dagen plus masterclass på eftermiddagen så det blir en saftig dag och då måste man var frisk.

Idag blir det strong och sen ett pass direkt efter med ungdomarna på Station. Ser fram emot strong, det är så roligt och det nya blocket är suveränt! Passet med ungdomarna är oxå roligt, det blir fler och fler som vågar sig på det. Jätte roligt, det är härligt att sprida glädjen för rörelse runt Haparanda ❤

Vaknade redan efter 05, men somnade om till 06 då steg jag upp. Då hinner jag göra mitt utan att stressa, jag går igenom låtarna för dagen redan på förmiddagen, sen kollar jag ofta igen på eftermiddagen om det är något jag är osäker på. Nu är ju altanen snöfri så man kan vara ute oxå bara det blir varmt. Den är ju städad nu så jag behöver inte dansa i snömögel och bli sjuk igen.

Isen på älven ser ut att tina bort, det verkar hinna smälta innan det blir islossning! Igår läste jag på facebook att flotten har snart passerat pinnen, i så fall är det helt utan dramatik. Men det är inte över än, det är bara älven som tinat, isen uppifrån kommer oxå. Sen är det ju inget vatten vid bron nästan så där lär det bli stopp.

Nu är det joxit här med hundarna! Dessie har ju gått in i höglöpet och visar upp sig hela tiden!! Jäkla hynda säger jag. Hon är och trycker upp musen i ansiktet på hannarna hela tiden. Sen ska hon bara ut och så står hon och spanar vid staketet, som tur är finns ingen snö nu så hon kan inte hoppa över men nog vet ja hon skulle försöka ifall det kom någon hane förbi. Larry är ju kastrerad och har inte visat intresse desto mer, jo nog har han nosat på henne och så men sen låtit henne vara. Men igår när han låg inne på lilltoan och sov så for hon dit och fick honom att sätta på henne!! Jag satt i köket och efter ett tag började jag höra hur det tumlades runt där inne! Gick och kollade på dass, ja ja men sann de satt fast. Men han har ju inge spermie produktion så det är lugnt. Men hon är så irriterande nu! Hon har verkligen jätte bomull tussar i öronen, hon lyssnar inte alls, så fort hon får chansen så smyger hon iväg till hannarna. Förståeligt ja men så irriterande! Nå skönt snart är det över iallafall.

Ja ja dags för shaken och facebook en sväng. Soligt ute idag igen, gräsmattan är snart helt snöfri. Så nu får det bara torka upp sen kan man börja kratta lite grann. Vi har ju inte så mycket att kratta, vi har inga träd 😀 jag har ju sett till att nästan vart enda träd är nedhugget. Vi har en hög jäkla björk precis vid husväggen på ena kortsidan och en rönn på framsidan men det är allt! Tidigare hade vi 11 träd bara på baksidan, det stod ett träd på varannan meter runt hela tomten. Lika mycket var det på framsidan. Tror den här lilla tomten hade upp mot 30 träd sammanlagt! De som planterade dessa kan inte ha tänkt till riktigt. De växer ju! det var mörkt och trist på gården. Och en jäkla massa löv att kratta. Skönt att vi inte har det så mer, krattar är ju direkt ingen favvo syssla.

Be safe out there

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: