Ont i halsen?

Rasmus har ju varit jätte sjuk under veckan. Han har haft ont i halsen, feber, hostar så det inte är klokt. Jag har känt i några dagar men det har inte brutit ut. Jag har haft huvudvärk när jag stiger upp, lite små raspigt i halsen och allmänt hängig! Danne börjar känna sig sjuk. Den enda som än inte känner något är Savannah. Men jag hoppas att jag lyckas mota Olle i grind så det inte bryter ut, jag brukar ju lyckas med det.

Min lilla plan att föra över Zelda till Petra och hennes familj går jätte bra. Vi är försiktiga och låter hundarna lära känna varandra ordentligt innan vi permanent flyttar henne. Petra är tålmodig, jag vet att hon hade tagit henne fast igår. Men hon vill för Zeldas skull att detta ska gå bra, hon tänker även på Ronja accepterar henne helt och fullt. Vi har börjat så att Petra kom hit själv och umgicks med Zelda, sedan började vi gå ut på prommisar ihop med hundarna, lite spänt de första två promenaderna men det släppte efter tre minuter. Sedan avslutade jag helt enkelt en prommis och hängde med Petra hem med Zelda. Det gick hur bra som helst. Ronja var snabb att markera med att sticka in huvudet före Zelda, en liten blick åt sidan, brösta upp sig ett par sekunder bara för att visa henne, det här är mitt!! Och Zelda fattade direkt hon backade och lät Ronja gå först. Hemma där gick det bra, Theo kom hem efter skolan, det gick bra. Igår hämtade Petra och Janne Zelda från oss och gick ut med den och sedan for de hem till dom. Vi jobbade så de fick chansen att vara hela deras familj med Zelda utan mig. Detsamma ska de göra idag. Sedan under nästa vecka tänkte vi göra så att jag går hem till dom och bara släpper in henne så hon får rusa in själv medan jag tar av mig skor. Så får vi se hur Ronja möter det. Det är provocerande att göra så men jag vill verkligen utmana nu så jag får se hur det går. Jag har låtit dem busa lite vilt och att Zelda är lite oförskämd för att se hur Ronja tar det och vad som händer. Sen har hon ju förstås inte fått göra hur mycket som helst. Men det räcker med att man lite låter ”pssst” eller sprutar lite vatten så lugnar de sig. Det har inte varit en enda fight! De är båda sunda hundar, de är glada, trevliga mot andra både hundar och människor så varför skulle det inte gå bra?


Ni ser på filmen, ett lugnt och tyst bus. Petra är med i bakgrunden hela tiden, jag har sagt när hon ska gå in och bryta. Men sen behöver de ju inte busa inne, sånt ska man göra ute. Men nu är det bara för att testa lite att allt går bra.

Anledningen att vi är försiktiga är för att det är Zeldas tredje hem nu, vi vet att de kan vara skarpa när de vill. De här är inga fegisar! Sen är faktiskt båda raserna vakthundar oxå. Så man vet vad man har att vänta sig och vi vill inte ha ett slagsmål i onödan. Sen är ju varken jag eller Petra Zeldas matte ännu, hon har ju bara varit här en vecka. Men otroligt tålig trotts detta. Jag hoppas bara inte det skapar att hon får tillits problem, hon är bara 10 månader och redan placerad 3 gånger. Jag försöker bara vara neutral med henne, hon är en i flocken eftersom jag vet att hon ska vidare.

Dessie har PMS, det är inte bara Savannah i denna familj som har det! Jag har sett lite blodfläckar i mitten på veckan och trodde det var för att Larry och Zelda rök ihop om en leksak men si det var den kära Dessie som blodade. Roffe har ju sina kulor kvar och han försöker uppvakta henne men än så länge ser hon ut så här 😀

Alltså kolla Dessies öron!!! Gud så fult det ser ut!! 😀 😀

Ja ja nu ska jag dricka min shake och dra in på facebook en sväng, sen kallar jobbet på mig!

Be safe out there

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: