Nu kom hon

Vi var ju och hämtade hem Zäta igår, eller Zelda som hon hette i sitt första hem. Men vi hade döpt henne till Zäta så för mig har det blivit att säga det, så det får bli Zäta. När vi träffades på parkeringen i Luleå och vi klev ur bilen så blev hon jätte glad. Hoppade och studsade när hon hälsade på oss. Men det upptäckte jag gör hon med alla människor som kommer hit eller som vill hälsa på henne. Bilresan hit gick jätte bra, inget gnäll eller onödigt trampande, hon satt oftast i min famn eller stod mellan oss med framtassarna på mitten konsolen. Vi kom hem och tog ut pappa Larry först, han är som hon (eller det jag fått höra att hon är med andra hundar) han är lite för gåpåig och vill göra sin grej och lyssnar inte speciellt mycket på vad andra tycker han borde göra. Larry stelnade till och blev lite högre i mank och visste inte hur han skulle ta henne, han började slicka sig om munnen, ska jag ge den där ungen en omgång tänkte han nog, Zäta gick fram och nosade på honom försiktigt, han nosade på henne och sedan sänkte han manken, då var den mätningen över. In med Larry och ut med mamma Dessie, där gick Zäta för snabbt fram till henne, blev lite busig men Dessie är en trygg hund så hon fräste till och visade att stopp där fröken så gör du inte med mig och Zäta backade genast. In med Dessie och ut med odågan Rolf. Men han är en hane och en ung hane så det blev som inget även om Roffe gärna hade velat vara kungen 🙂 Det tog ca 30 sekunder/hund. Vi gick in, det gick hur bra som helst. Vi hade henne med Dessie och Roffe först här inne, det var som det ska vara mycket lukta, visa jag är inte farlig, jepp jag viker mig, men inget gruff överhuvudtaget. Alicia kom och vi bytte hanar så Larry fick komma ut, Larry och Alica är ju stenhårda polers men Larry tyckte som spring du med ungen jag ligger här och myser vid kaminen. Larry kände inte ett uns av utmaning från Zäta.

Jag och Petra var ut och gick med henne och Ronja, de är två tikar och Ronja är bara året äldre. Hon är ju stora syster till Zäta. De möttes och Ronja fräste direkt, Zäta var snabb på att svara. Nå vi gick ut och promenaden var de första 5 minutrarna lite spänd. Sen började Ronja bli mer nyfiken på Zäta, Zäta brydde sig inte nämnvärt om henne. Mot slutet av promenaden gick jag lite i förväg, Petra gick på mitten av gatan och jag vände om så vi möttes. Jag gick på Ronjas sida om Petra, det gick bra. Jag vände om och gick efter dem, sedan gick jag upp vid Petras sida, de nosade på varann utan att flyga på varann, det gick kanon. Resten av kvällen hemma var hur bra som helst. Vi mös i soffan, kollade tv, hon försökte inte tränga sig in och ta någon annans plats, hon låg en bit ifrån och när Roffe och Dessie tagit sina platser så kom hon och la sig vid min andra sida där det var ledigt. Mycket säker på att läsa av situationer. Den som har fräst under gårdagen så var det Roffe, enligt honom så bestämmer han i hela världen, liten men naggande god!

20190407_0728577617276726617980357.jpg

Ser ni blicken på Roffe I see you! Zäta ligger i buren en meter från honom.

Så betyg under gårdagen:
Möte med främmande människor: 10/10
Läsa signaler hos andra hundar: 10/10
Möte med hundar på promenad: 10/10 (hon tog Ronja med bravur)
Möte med barn: 10/10
Läsa av situationer i hemmet: 10/10
Första natten: 10/10

Vi har inte märkt av de problem som de andra pratat om ÄN, vi får väl se när hon blir mer trygg här hemma. Hon är jätte lugn, nästan obehagligt lugn, tänker att hon kanske är deprimerad eller nått? Natten gick kanon, inget grinande eller så. Vi täckte hennes bur på tre sidor så det blev en koja, dörren står öppen, tydligen var det helt ok, hon har sovit där hela natten. Nu drog jag undan lite för att markera att det är dag. Jag har morgon pinkat och skitit med alla. Jag har som morgonrutin att sitta vid datorn läsa Aftonbladet och blogga. Hundarna ligger på sina platser och vilar tills jag är klar och det gör även Zäta just nu. Hon ligger i sin bur på den plats hon ofta sov på när hon var valp hos oss, hon har fattat grejen, här blir det inget käk förrän matte är klar med sitt 🙂

Den som är tveksam är Roffe, han har fått konkurens. Det går bra, det är inga slagsmål eller så. Men han håller koll på henne och visar med nonchalans att JAG bestämmer ÖVER DIG! Men han är en diva som vill ha mattes fulla uppmärksamhet. Sen är han egentligen rädd, det tar tid för honom med alla nya människor och alla nya hundar. Så när han lär sig att han ändå har den så slappnar han av, jag är inte det minsta bekymrad över det. Det blir ju ett intrång i flocken och alla ska hitta sina platser. Det är redan nu bättre än igår från Roffes sida.

Får se då hur det blir med henne, till vem far hon? Den som tar henne måste vara beredd att göra det på mitt vis. Det vill säga, komma hit, hämta ut henne på promenad, umgås med henne, bli vänner, vi backar och Zäta får lära sig att oj när den här människan kommer blir det roligt. Vi åker till dom och hälsar på. En överlämning av henne är inget som görs över dagen, det ska ta den tid Zäta behöver. Den som tar henne ska ha tid med henne. Petra är jätte intresserad, bara det funkar med Ronja. Det kan bli spänt i och med att det bara skiljer ett år. Därför är det viktigt att göra det rätt. Sen har jag lagt ut lite krokar här och där. Men detta är aktiva hundar, de behöver både träning psykiskt som en hel del aktivitet. Den som tar henne måste vara hundvan i och med att hon har visat tendenser att försöka bestämma över barn tex. Den personen måste veta hur du tacklar sådant, så att inte barnen blir rädd heller. Hon har inte bitit i aggressivitet men busat kanske lite för hårt. Det här kommer att bli kanon det tror jag ❤

Idag blir det bokföring, allt ska göras bort idag för imorgon lämnar jag in mina papper till min revisor, vad fint det lät, jag har en sån 🙂 men Annika har gått igenom med mig och allt ska vara i sin ordning efter min egen tänka själv miss 😀

Rasmus har blivit så förändrad, hans ”cave man” period håller nog på att gå mot sitt slut. Han kommer ut och han pratar och vill umgås. När vi kom hem från jobbet i fredags så hade han börjat stapla veden som kommit! Helt otroligt. Jag frös här om kvällen och gick på soffan och vilade. Då hade han gått ner till Danne och sagt att jag gjorde eld i kaminen, det var lite kallt där uppe. Han lagade mat åt Savannah och sig själv förra veckan. Han är en så fin kille min son ❤

Ja ja nu ska jag blanda shaken, kolla facebook och sen starta dagen. Underbart väder, solen skiner och det blir nog varmt idag. Natten har varit kall för det var is på bilrutorna. Våren har kommit även här uppe i norr 🙂

Be safe out there

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. eira
  Apr 07, 2019 @ 09:19:30

  Hon ser så fin ut, Zäta ❤

  Svara

 2. Petra
  Apr 07, 2019 @ 11:50:18

  😍 hon är så fin. och så duktig. det skär sig i hjärtat mitt när hon inte har fått komma in i ett Riktigt hem ännu😰❤

  Svara

  • Anna
   Apr 08, 2019 @ 07:22:23

   Eira, jo hon är jätte fin, go och snäll, hon älskar människor vad vi sett än ialf. Hon är lydig och lyssnar bra.
   Petra, kanske hon får bo hos dig om det funkar med Ronja 🙂 Jag tror de skulle ha jätte roligt ihop. Hittills har det ju funkat jätte bra när vi varit ute och gått.

   Svara

 3. khageltorn
  Apr 20, 2019 @ 13:49:25

  Hon är jättefin, håller tummarna att ni hittar ett fint för-alltid-hem till tjejen. Det är alltid tråkigt när djuren kommer tillbaka till en, men då var det inte meningen och det är viktigt att det funkar i minsta detalj för alla parter, men mest för hunden kan jag känna.

  Svara

  • Anna
   Apr 20, 2019 @ 14:45:25

   Jo instämmer helt med dig. Och jag tror de som tagit henne nu kommer det att fungera fint för. De har hennes syster som är 1 år äldre och det funkar jätte bra med de båda ❤

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: