Funderingar kring saker

Jag läste en artikel i morse om senaten i USA där en äldre herre, presidentkandidat anklagas för att ha tafsat och kysst en yngre kvinna. När man läser artikeln så har han stått bakom henne sattit sina händer på hennes axlar, luktat henne i håret och kysst hennes huvud. Det blir alltid så allvarligt i USA, det blåses upp till enorma saker. Jag är kvinna själv och visst hade säkert jag oxå upplevt det som underligt, kanske oxå lite obehagligt. Men många av de här historierna tänker jag bara herreguuud! Jag är nu en som inte så lätt blir förnärmad så kanske man inte ska uttala sig heller. Hur som haver så måste sånt här få ett stopp, alla ska behandlas lika. En kvinna skulle aldrig göra en liknande sak. Kvinnor gör inte sånt, tänk om situationen varit tvärt om, hon hade böjt sig fram och kysst hans kala hjässa! Bilderna i huvudet av det är lite absurda! Såna här saker är makt missbruk av männen, att inför andra förminska kvinnor.

Igår kom kommunalarbetaren, vår fack tidning. Där tar de upp scheman om kvinnorfällor tex kortare arbetsdagar leder till färre lediga dagar och mindre tid med familj och fritid. En deltidare kan jobba lika många dagar som en heltidare men kortare pass. Så har vi hos oss. De har gjort sina egen undersökningar pratat med professorer osv Göran Kecklund på Stressforskningsinstitutet  och Marta Szebehely professor i socialt arbete säger att korta turer och delade turer ger för dålig återhämtning, tvärt emot vad vår arbetsgivare säger! Det behöver man ju inte vara professor för att förstå, det vet vi på golvet redan. Men vi dumförklaras ju av arbetsgivaren som inte förstår det hela de har ju sett forskning!

Det var stora skriverier i sista Happisbladet om schemat på Klippan, heja Klippan, stå på er, kämpa. Cheferna säger en sak och personalen en annan. Detta kommer inte att leda till något bra att personal behandlas på detta vis. Vi behöver nytt folk och såna här saker kommer ju inte att göra att folk tänka jippi vad kul att jobba i Haparanda Kommun!!!! Arbetsglädjen och moralen försvinner bland de som jobbar. Det känns ju inte motiverande att överhuvudtaget göra något extra för ditt jobb. Sen ska vi hinna dokumentera, skriva olika rapporter, ha åtaganden, vara pedagoger hit och dit, göra det lilla extra för ditt jobb, vem är motiverad till det??

Idag ska vi till Kalix igen, den sista delen i föräldrautbildningen,, får se då om den ger något. Inget av det vi varit på har gett något annat än ännu större tvivel på den ställda diagnosen. Jag är ännu mer övertygad om att de har fel. Jag ser inget av det de ser i Rasmus, jag försökte säga det till denna utredare vi hade att det är inte det han har problem med men hon vände och vred hit och dit. Jag hade googlat, hade papper, hade gamla utredningar osv. Men hon gav sig inte å hur hon efter några timmar känner Rasmus. Så till slut efter en timmes diskussion gav jag mig för Rasmus skull, han har större rätt till hjälp som det är nu! Nå vem vet kanske vi får lite idéer idag 🙂

Det är varmare ut idag än vad det var igår, fast idag är det gråare ute. Men jag tycker det är så skönt att det äntligen är på väg bort detta vita elände! Det kan komma ännu hur mycket som helst men sån snö brukar hjälpa till att få bort det som redan finns. Här kan det ju snöa och hagla i början av Juni.

Ja ja nu ska jag börja göra mig lite klar. Kollade nya skiva fr zumba igår, där tycker jag många av 1 on 1 versionerna är bättre än liven. Så får se, warm up tar jag tror jag ändå. Så det gäller att nu börja titta och lyssna på den så hinner jag till tisdag 🙂

Be safe out there

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: