En djungel

Jag har ju en här hemma med ADHD och har börjat med medicin i somras. Först fick hon Concerta funkade jätte bra, hon började göra saker hon aldrig skulle vågat annars. Men hon mådde så fruktansvärt dåligt av den på kvällen när den gick ur. Hon bytte till Elvanse, funkade bra i början. Hon bytte skola och har under hösten mått jätte dåligt, varit full i ångest. Vi pratade med läkaren i måndags och hon fick höjd dos av Elvanse och ångesten sköt i höjden!!! Hon har tom kommit hem från skolan i två dagar för att hon inte klarar det! Vi skulle höras av under morgon dagen egentligen men jag har ringt redan idag. Jag har läst om Elvanse och den kan skapa ångest hos en del. Och när jag tänker tillbaka så har ju hennes ångest ökat sen hon fick den. Det är tänkt att hon ska få prova äta den ihop med Intuniv, någon medicin ny som har haft bra effekt läste jag, den tar man bla på kvällen. Men jag ska fråga om det är lämpligt att alls äta Elvanse i hennes fall eftersom hon redan har ångest och blev extremt ångestladdad när dosen höjdes! Kanske man skulle testa Concerta igen ihop med den nya? De ska strax ringa upp mig så få se då vad jag får för svar. Men jag känner lite att nog borde väl läkarna veta att Elvanse är vanligt att man får ångest av? Hon är ju redan ångestladdad?? Nå vi får se, vad de säger och vad vi ska göra.

I den här familjen är det ett jäkla springande på BUP och Vuxen PS, idag ska vi på utbildning, information om högfungerande autism. Det är den nuvarande diagnos även om jag inte riktigt är med på tåget där. Jag ser och när jag läser om det klar ADD ihop med språkstörningen. Men helt klart vissa autistiska drag oxå, men de har vi ju alla. men de menar att det är därför han har haft svårt att kommunicera bland annat, jag ser inte det. Han har jätte lätt att skapa kontakter och pratar jätte gärna med dem han känner men naturligtvis så pga sin språkstörning och att han blir missförstådd, har svårt att uttala vissa ord, så är han ju försiktigare med nya människor. Men men för att han ska få stöd och hjälp så har jag gått med på detta. Så nu blir det 3 torsdagar med utbildning i detta.

Sen har vi en med AD(H)D och han hade en tid i Kalix i måndags som han missade…. eller han åkte inte för att jag inte kunde följa med. Och på tisdag ska jag till Sunderbyn, till reumatologen med mitt finger… usch vilket rännande!!!!

Igår var jag på föreläsning om ångest och vad det är. Ångest är ett samlingsnamn på en massa saker som rädsla, oro, ängslan. Ångest ska man ha i lagom dos, annars skulle vi dö när vi lämnar huset, vi kanske skulle bli överkörd direkt för att vi inte är vaksam, rädd för något. Ångest är ett problem när det stoppar dig i din vardag, då behöver du hjälp. Ja det var ju sådant vi redan visste och hur hjärnan fungerar och hur vi programmerar den. Men det var ändå nyttigt att vara där.

Jag säger halleluuuuuja till zumba, utan zumba skulle jag nog dukat under för länge sedan. Det är min fristad, där är jag Anna, där känner man the famous Zumba Love. Jag älskar ju att dansa och har alltid älskat att dansa. Jag har världens bästa zumba Crew, de är bara bäst, vi bryr oss om varann, vi stöttar varann, vi ser varann, vi vet när någon är borta. De har blivit riktiga zumba divas med de rätta kläderna. De tipsar varandra om skor och säger hur kläderna sitter och vi går ihop när det är dags att beställa. Nu har flera av dem börjat fundera på att gå Basic 1, vi har helt indoktrinerat dom med zumba jag och Rellu. Jag är så stolt över alla dom och hur de är, hur vi är, hur de tar emot nya, hur de drar in nya, hur de sprider ordet ZUMBA över staden över Norrland. För det är inte enbart jag, det är mest dom som gör ZUMBA! Som Steve Boedt säger It’s not about you it’s all about them! När jag får hänga och dansa ihop med mina peeps och glömma allt annat så mår jag som bäst! Jag har i morse tittat ut låtar till mina zumbor och jag har hittat en till fitness passet som ska in nästa tisdag tror jag. Men den är så bra så jag ska ta in den på Gold passet oxå men då något omgjord. Kan inte hålla den bort från Gold 🙂

Be safe out there

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. anders
    Mar 21, 2019 @ 12:00:30

    Hoppas verkligen att det ordnar upp sig för dottern och att hon får en bra medicin som hjälper.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: