Gala!

Ikväll blir det Haparanda Galan! Jag är nominerad till Årets Stjärnskott fast jag tror inte att jag har någon chans där, det blir nog Daniel Look, vår Skärgårdstandläkare. Han öppnade sin praktik förra året ute på Seskarö. Sen minns jag inte vem den tredje var i kategorin. Det Daniel gör är lite viktigare än det jag gör. I folks ögon är det jag gör lite trams tror jag, hålla på hoppa där runt fram och tillbaka. Många vet inte hur mycket jobb det ligger bakom ett pass, hur mycket jag får jobba som har dåligt minne inför VARJE pass! Många tänker nog inte på vad vi som är instruktörer faktiskt gör. Vi är en länk till folks välmående, folks hälsa och vad gör det i längden för människan, för kommunen för landet? Jo vi får friskare medborgare, sjukskrivningar sjunker, vi kostar inte lika mycket i vård och omsorg…. men och andra sidan lever vi kanske längre och blir dyrare för äldreomsorgen 🙂 Men vad jag vill komma till är att det är en viktig insats det vi gör. Vilket ansvar det är, är jag dålig som instruktör kommer inte folk tillbaka. Jag vill alltid göra mitt yttersta, mitt allra bästa varje pass och gör jag inte det så blir jag jävligt irriterad på mig själv. Jag vill se varje människa och hinna visa det. Jag har haft folk som mår kanske psykiskt dåligt och börjar träna, jag har fått höra att jag varit någons liv lina tex. Tänk vad underbart att få vara det, att veta att jag har gjort en insats i någons liv, då kan en blick eller ett leende vara stört viktigt för just den personen. Igår var det en som ringde mig två timmar innan passet och var jätte ledsen personen grät hysteriskt. Vi pratade om det som hänt, hon hade inte tänkt komma på passet men efter vi pratat en stund så sa hon jag ska komma men tänk om jag börjar gråta. Ja sa jag du är inte den första som blir känslosam på ett pass. Hon kom och hon gjorde ett super pass och efteråt skrev hon och tackade för att jag fått henne på bättre tankar och att självförtroendet och styrkan tillbaka och hon mådde mycket bättre. Träningen blir livsviktig för många. Gemenskapen på passen är otrolig, är någon borta några gånger så är personen genast saknad. Det blir att de kommer lite tidigare för att hinna snacka, det fyller oxå en funktion. Ofta sitter några kvar en liten stund och snackar i foajén efter ett pass. Och jag, alla vi som är instruktörer får äran att vara en del av det.

Så nu när Savannah farit till skolan, Danne stigit upp så blir det lite dammsugning, lite städa, sen iväg och handla och så. Och sen börja fixa sig i ordning inför galan som startar 18.30 tror jag. Och det ska bli så kul, Pian hänger med mig. Hon var oxå och köpte en skit snygg klänning hos Sussu i Onsdags, vi blir riktiga pinglor ikväll 🙂

Gårdagens Strong gick kanon, jag hade två nya deltagare, jag hoppas de kommer tillbaka. Jag frågade vad de tyckte efteråt och de sa att de tyckte det var kul. Så kanske jag har fått två nya med på Strong, duktiga var de iallafall. Man såg att de båda grupptränat en hel del. Det har ökat lite grann i deltagare just på strong, nu är vi en 6-8 stycken nästan varje pass, ibland mer ibland lite mindre. Jag sa ju förra året då vi ibland var bara 2-4 stycken att jag lägger ner passet om det inte börjar öka. Det är ändå mycket jobb för mig och det ger inte så mycket att hålla pass för enbart 3 personer. Jag får jobba stenhårt då för att få upp energin i lokalen, för att hålla deras intresse, för att göra det till ett super pass ändå. Jag älskar Strong själv och skulle inte vilja lägga ner det så jag är så super glad att fler hittat dit. Men det har tagit 2 år. Första passet jag höll på Fysioteket var i februari 2017 tror jag.

Nu in på fb och kolla vd folk pysslat med och sen starta dagen, håret ska fixas, det är en hel del att pyssla med efter tvätt…. När vi skandinaver inte har afro hår så får vi fixa det genom att snurra, krulla till det och göra små bollar av håret. Här är hår som smitit ur ur dreadsen, det gnuggas mellan finger topparna och jag gör som små bollar i toppen och sen dra tillbaka det med en lite virknål in i dreadsen.

20190301_0750216688445665503423372.jpg

Sen när jag tvättat det igår kväll så är mitt eget hår ännu blött så jag kan inte hålla på så mycket med dom så jag inte drar sönder dem istället med min virknål. Det tar nästan två dagar innan mina egna är torra om jag inte fönar och det orkar jag inte med 🙂

Be safe out there

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Nina
  Mar 01, 2019 @ 10:52:07

  För mig och många andra är Du en riktig stjärna och en underbar vän i vått och torrt ❤️ Jag hoppas du vinner ikväll 👍👍⭐ Synd att jag jobbar, men får iaf följa galan från ett annat perspektiv 😉

  Kram fina du ❤️ ha en toppen kväll

  Svara

 2. anders
  Mar 01, 2019 @ 16:32:09

  Ha en fin galakväll, hoppas att du vinner. Nå inte tusan är det trams du håller på med. Mycket viktigt med din härliga energi och att hålla kroppen igång.

  Anna starlight ett norrsken så gott som något annat, så de så. 😀

  Svara

  • Anna
   Mar 02, 2019 @ 16:45:29

   Ohhh tack Anders vad snällt men jag vann inte min kategori, det blev tandläjarn Daniel som jag trodde 🙂

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: