Pulkåkning

Äntligen ha vi varmare och det har hållit i sig sen i torsdags. I morse när jag steg upp var det minus 1 grad. Hoppas nu det här riktigt kalla nu är över! När jag kollar på klart.se så ser det ut att vara minus 5 och ner till minus 15 några dagar fram till slutat av månaden iallafall och inget mer snö att prata om heller. Tänk om vi skulle ha sån tur så att det stämmer!

Igår tillbringade jag hela dagen med Dennis och familjen. Vi åkte pulka, grillade korv. Larry var med och kollade att allt gick bra för henne. Han avgudar ju Alicia.

Efter att vi var klar i backen for vi till fammos hus för det ville Alicia. Och efter det var vi ut och käkade ihop. Jag hade ju lovat henne det, den lilla söta ungen ❤ Hon tycker ju om att hänga med djuren, hon försöker tom umgås lite med Dessie som inte alltid vill umgås med henne. För 2 veckor sen så låg Dessie nerbäddad bland sina filtar och Alicia såg inte henne och satte sig på henne, Dessie markerade direkt i armen på henne. Hon tar ju aldrig i så att det blir sår men det kan bli lite rött. Alicia stackarn blev ju förstås ledsen, dels känns det ju och sen blir man ju lite rädd när det kommer så snabbt. Men sen tyckte hon synd om Dessie som inte ser något på sitt öga, Dessie har ont i ögat sa hon. Hon blir inte rädd heller för henne. Det är som att hon förstår Dessie på något vis. Dessie är inte arg men bestämd på vilket sätt hon vill bli behandlad. Alicia får klappa henne och hon går själv och ligger bredvid Alicia ibland, det är ok så länge det sker på hennes villkor. Men vi håller ju förstås koll på det hela tiden.

En som Alicia oxå gillar så är det Gudrun eller Guggu som hon säger. Hon klappar och pussar henne försiktigt. Gudrun är ju gammal och man måste vara snäll, det vet hon. Hon brukar täcka henne med filtar så hon inte ska frysa. Gudrun ligger snällt kvar och låtar Alicia göra sitt.

20190209_1432419136515706255993507.jpg

Ni ser här har Guggu fått lite täcke och de umgås vid brasan ❤ Gudrun knagglar av mer och mer. Kroppen blir mer stel ju längre tiden går. Men hon är bättre med sitt kräkande sen hon fick special mat. Hon vill numer ligga med hundarna framför brasan och har upptäckt att det går bra. De turas om alla 3 hundarna mellan varven att ligga med henne och tvätta henne. Det tar tid för henne att lägga sig ner. Hon som fastnar och funderar en stund och sen har hon säkert ont vissa dagar. Det är varmt och skönt framför brasan.

20190210_0933545827807696831757850.jpg

Brasan värmer hennes trötta kropp. Hoppas hon klarar sig fram till sommaren. Hon älskar sommar. ligga i solen på altanen och bara mysa ❤

På tal om sommar så ska vi börja bygga om vår altan. Äntligen! Det har vi tänkt göra i 2 år nu men det har inte blivit, vi har ju haft hundvalpar 2 somrar. Men nu så har jag betämt att det blir av, jag kan fast börja skruva ner den gamla så att det blir av. Jag vill ha den förlängd så den går in under Savannahs fönster, Danne vill bygga den fram till väggen så det ska vi göra. Vi har ju haft en liten gång mellan väggen och altanen för att vi har källar fönster där. Vi ville ha kvar ljusinsläppet. Men så se då hur vi gör med det. Sen ska vi öppna och bygga som en gång mot den lilla altanen. Och fördelen med att ha första perioden semester är ju att det är då det måste hända sen hinner man njuta av den innan sommaren är slut. Jag har sett så snygga möbler som jag skulle vilja ha på Jysk förra året, får de in samma grupp igen till samma erbjudande så köper jag den. För det blir perfekt till den nya altanen.

Zumba Gold startar imorgon, jag är i så spänning för hur det ska bli, hur många blir vi, kommer de nya programmet att tas emot. Jag kör ju numer två grupper på måndagar, en kl 15 och den andra 18.30. Det ska bli så roligt att äntligen få komma igång igen 🙂

Ja ja nu ska jag in och fb, dricka shaken sen börja städa!!!!

Be safe out there

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: