Intressant

Jag la ju ut en sida jag hittade på nätet på faebook (bla på Debatt Haparanda) jag hade filmen här oxå. Det är en sida med information om droger och om att inte lyssna på andra utan att själv göra research, googla, söka och bilda sig sin egen uppfattning. Det var många delningar på den länken, inte så många som vågat gilla eftersom droger kan vara alkohol, cigaretter oxå skulle jag tro och alla vet vid det här laget att jag är nykterist och jag röker inte, jag snusar inte ens. Alla tyckte det var bra förutom en tjej, jag vet att hon är emot droger men hon har ett annat synsätt på det. Hon tillhör dom som är mer liberala, hon tycker inte man ska fördöma en missbrukare, nä det handlar inte om det man fördömer drogen. Hon tycker inte man ska stå med pekpinnar utan ge dem kärlek och vård och menar att så är inte fallet i Haparanda idag. De får inte vård. Hon är för avkriminalisering, du ska alltså få nyttja droger till eget bruk men inte sälja…. men du begår ju då en illegal handling då du köper det…. någon säljer du det till dig.

Texten nedan är tagen från Accent, hela artikeln läser du HÄR
”Avkriminalisering av narkotikabruk innebär att det inte längre är straffbart att använda narkotika. All annan hantering, så som odling, försäljning och import kan fortfarande vara olaglig. 

Att i stället legalisera narkotika är att gå ett steg längre och göra all hantering och användning laglig. En följd av legalisering blir, rimligen, att det även blir tillåtet att sälja narkotika”

Jag tycker att när de väljer droger väljer de själv ett utanförskap det är ju det som blir följden. Hon tyckte det var sorgligt att jag diskuterade så. Jag anser att jag inte vill ha det i min familj, i min familj är det inte ok att droga på. Och det är inte alltid den som är emot som utesluter någon utan den som drogar kan välja själv att säga upp kontakten. De kan själv välja ett utanförskap. Sen kan man ju vända på det och säga att det är för att de som är emot har ett sånt synsätt man är för hård, eller dum för att man inte fattar det hela. Jag tänker att droga är ingen mänskligrättighet.

Hon hade många bra synpunkter tjejen och jag bjöd med henne på vår träff den 13/2, man behöver folk som kan ifrågasätta, som får igång diskussioner så man kommer framåt, så man utvecklas. Att omge sig med ja sägare leder en inte framåt. Jag hoppas hon kommer med om inte annat för att bara lyssna. Det kommer två föräldrar från Boden från FMN (föräldrar mot narkotika) de kommer och berättar. Så det kan bli riktigt intressant. De har varit här förut och jag har inte hört dom, så det ska bli riktigt intressant.

Idag blir det jobb och jobbar fram till fredag sen är det ledigt i dagarna två. Helgen, delar av den ska tillbringas med Alicia, Dennis och Mathilda. Alicia var här igår och de hann bara komma en liten stund innan jag skulle iväg på pass. Hon tittar på mig och säger fammo inte träna, nähä!! Lilla fina gumman så jag lovade att vi skulle åka pulka, grilla korv och gå på loppis under helgen. Jobbar jag inte så zumbar jag så den tid jag har vill jag försöka ge åt henne om jag bara kan. Så det blir en helg med familjen ❤

Kallt som faaaaaan, minus 30 när jag klev upp idag. Nu får det vara bra med detta väder….

51349630_1037331369811195_2132762570283548672_n

Zumba passet gick kanon förutom den ena jäkla låten och jag som inte är överens!!!!! Snart tar jag bort den fast jag vill sätta den helt först innan den åker 😀

Be safe out there

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: