Dreads!

Idag är jag ledig, så skönt! Dagen börjar med att jag ska vara och hjälpa Dennis och Mathilda att fixa lite i deras lägenhet, hjälpa att organisera lite. De skulle ringa när de stigit upp så åker jag över och vi börjar på en gång. Dom är så fina både Dennis och Mathilda, ett otroligt fint par så det är väl inte underligt att fammos Alicia ble så otroligt underbart härlig ❤ Det ska bli så kul att umgås med henne oxå. Sist hon var här så sopade vi golven, hon hade en lite sopa och jag hade min och så städade vi. Hon var så duktig ❤

Jag har jobbat de sista dagarna. På torsdag hade vi personaldag, lite föreläsningar. Åsa var och pratade om bemötande. Hon är bra att prata Åsa och glr det så naturligt när hon står där fram och pratar på i ett par timmar. Sen hade vi en kille Peter Warg tror jag han hette från Piteå, han föreläste om Mindfulness, flow, är det humbug eller är det faktiskt någonting? Han pratade om det egna jaget och hur vårt eget förhållningssätt till oss själva påverkar vad vi blir, hur det påverkar andra osv. Riktigt bra och intressant. Sen fick jag oxå kliva upp och prata om struktur och hur viktigt det är att faktiskt ha en bra struktur på dagen, visa lite av våra pricklistor, system, vad man ska tänka på hur man kan göra och inte göra. Det gick en timme till det.

Jag hade mitt SbZ pass på torsdag kväll och jag kände att min ork var inte riktigt där. Först tänkte jag att det kanske hade att göra med att jag suttit hela dagen och var lite seg. Sen väl hemma så klack det till, jag har ju fastat sen Söndag kväll fram till Tisdag eftermiddag, druckit laxermedel hela måndagen, varit på undersökningar med massor av lugnande och smärtlindring så inte konstigt kanske att orken inte riktigt var där.

Jobbade förmiddag igår, kände att jag ville göra något annat när jag kom hem efter jobb och min föreläsnings timme. Så vi hoppade i bilen och drog iväg till Seskarö och Ö-pärlan, de hade taco buffé, det var riktigt gott! Det fanns både kyckling, karré och så förstås vanlig taco köttfärs. Så det var ju lite annorlunda. Det har vi bestämt att vi ska göra om. Sen är det ju jätte roligt att det är min gamla kompis sen vi låg i vaggan, Erika som driver den nu.

När vi kom hem startade Seskis, TA BORT dreadsen och det var inte det lättaste måste jag säga. Vi har ju gjort vår egen lilla grej jag och Åsa sist jag bytte dom. Redan då var de väl en 15-20 cm långa från roten så det gick som inte att lirka in dom med gammal vanlig teknik så vi uppfann KORVBRÖDET! Vi klippte helt enkelt upp en ränna i varje dreads och la min egen i mitten och sydde igen den igen. Det har funkat hur bra som helst, trådarna har väl inte synats mer än kanske ändarna vid knutarna. Trådarna har hållit och inte en enda har lossnat. Men nu har håret vuxit ytterligare 10 cm sen sist, det är 7 månader sen vi bytte, så nu blir det till att förlänga mina egna och på de tunnaste sätter vi ett korvbröd, jag har några riktiga tunnisar. Men det var ju så att när vi satte dom från början så var inte meningen att jag skulle låta växa naturliga dreads då hade vi ju satsat på mer hår i dom, så därför får det bli en lite annorlunda grej istället.

Proceduren att få bort dom var fan inte det lättaste, vad är mitt hår, vad är fake? Det hade ju så gått in i varann så jag råkade få av en men repade den. Tror den kommer att hålla, Åsa får förstärka den bara. Dom var jätte fina annars när de kom ut ur sina korvbröd, det skulle inte ens behövas tvättas men jag vill tvätta igenom dom iallafall för vissa åker ju tillbaka in igen. Så ikväll blir de tvätt och fix av de egna dreadsen så det är fräscht när Åsa börjar imorgon.

Så nu blir det bara mitt eget hår i det mesta förutom då några fram som kommer vara fake och sedan då topparna som blir förlängningar, så har vi tänkt men får se vad vi gör och hur det blir 🙂

Minus 24 när jag steg upp, räcker det inte snart? Vi har ju haft kallt hur länge som helst, för mig känns det som minst två veckor. Men vi har en kille på jobbet som skriver dagens temp varenda dag och har gjort det i många år, så han har sten koll. Det startade förra Onsdagen! Ved går det utav bara den. Jag gillar ju inte detta med vinter….. och så bor jag här!

Nu ringde Dennis, de är klara. Jag ska dra iväg till dom nu, bara fixa mig lite och sen iväg till min kära son, sambon och lilla underbara söta Alicia ❤

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: