Sunderbyn

Igår var det tidiga avfart mot Sunderbyn. Fast det var ovisst ännu på måndag eftermiddag hur vi skulle ta oss dit! Vi har ju haft problem med Passaten, en tändspolen hade gått Danne hade beställt en och den kom först i måndags. Den byttes men problemet kvarstod och det visade sig att det var en till som gått, så han ilade till moto net och köpte en till. Ja då gick den som en klocka!

20190122_070636397044488161793348.jpg

En nöjd Danne, bilen går! Kallt minus 25 hos oss innan vi for och det var minus 27 och 28 efter vägen!! Så vi var beredda med diverse saker i bilen, filtar, täckisar, handskar, mössor, powerbanks och kablar, 😀 😀 som ett riktigt panschis par!!! Man vet aldrig vad som händer i dessa grader med bilarna, det predikade alltid mamma när vi var små.

Jag var och kollade tarmen från alla håll och kanter! Jag fick konstaterat crohns sjukdom när jag var 25 tror jag. Men det startade när jag var 15. Men efter Dennis föddes tog det riktigt fart, jag vägde bara 44 kilo till slut. Sen var det en resa fram och tillbaka med medicineringar hit och dit. Jag opererades år 2000 och blev lite bättre. Jag har fortfarande diarréer nästan varenda dag men jag har ju lärt mig att leva med det. Men nu sen sommaren har det bråkat rejält i magen, så jag beställde tid och den var alltså igår. Tarmen såg bra ut lite infekterat på sina ställen, väart var det i slutet mot tunntarmen. Du har ju hela tjocktarmen kvar säger läkaren….. ja vad konstigt, jag är ju opererad i tunntarmen! De gjorde en gastro oxå så hoppas den oxå var bra. Den gjorde faktiskt riktigt ont gastron fast att jag var bedövad i svalget. Detsamma med coloskopin, tidvis gjorde det riktigt ont så de fick ge mig med smärtlindring och lugnande. Hon sa sköterskan nu är det snart över…. då var klockan 09.50 och de hade hållit på i 20 minuter men det tog ända till klockan nästan var 10.30. Det var svårt sa han killen. Det var först en lite äldre läkare, vet inte om han var ny inom detta område för det kom en till mer erfaren läkare dit och guidade honom. Han tog över vissa bitar innan han försvann ut. Ja ja nu dröjer de tre år till nästa då 🙂

Efter det var vi och käkade, jag var vråååål hungrig, jag åt ju inget under måndagen, jo två mackor på morgonen men det var det enda. Sen drack jag ju hela dagen. Så gissa om mat var gott när jag äntligen fick äta. Sen var vi på Dollar store och Clas Olsson, det blev inte så mycket shoppat men lite grann iallafall.  På parkeringen vid Dollar store hittade vi en tvilling till min lilla Gula.

20190122_1234213808837837843139396.jpg

Danne trodde tom att det var samma årsmodell. Häftigt, det är inte ofta man ser en knall gul bil 🙂

På vägen hem var det så vackert ute så jag passade på att fota lite från bilfönstret. På vänster sida var himlen helt i pastell färger och på höger sida var solen på väg ner, det var sådana kontraster. Men ser att det är kallt, färgerna är så kalla men vackert var det.

Idag blir det jobb, imorgon har vi personaldagar. Jag ska hålla lite om struktur och visa upp lite av det vi jobbar med hos oss på gruppbostaden. Det blir till att improvisera, Lena har avsatt en timme för det men det tar det aldrig, Nå jag pratar på sen ser vi var det leder.

Dansade igenom alla låtar på Zumba Gold listan. Det börjar sitta, lite små justeringar, steg som jag inte tycker passar ihop osv. Jag vet inte men jag är inte sååå nöjd med denna lista, vet inte varför….. Kommunens lista har jag inte tittat på än, den är gjort och klar men jag har inte dansat den. Men där är det en lite blandning av de nya låtarna men sen en hel del av gamla låtar jag haft. Jag har försökt välja de lätta och de som varit mest populära. Så den listan verkar bli rolig.

Det är liiite varmare idag, just nu minus 22, det var minus 20 när jag steg upp :/ alltså nu räcker det. Men tyvärr har de lovat sånt här väder ännu en vecka till!

Nä nu ska jag kuta ut och sätta fricon i bilen. Ja jag vet Frico var ett märke, det heter motrorvärmare. Men farsan sa alltid -Ids du gå och sätta fricon i bilen.

pappa

Den var blå, fyrkantig och stor uttaget till bilen. Minns inte om vi hade någon kupévärmare inne i bilen fast jag har som för mig att vi hade en röd. Jag ska googla lite, jag älskar google.

Här kommer det, den första kabeln jag minns såg ut så här

Fast det var mig en kort kabel på bilden 😀 Pappa kom på ett trix sedan för att slippa gå ut om mornarna. Vi hade vår postlåda hängandes på väggen under köks fönstret, i den kom aldrig post! Posten lämnade alltid i luckan i kiosken. Så i vår postlåda fanns bla batteri laddaren och förlängnings kabeln till fricon. Så bara man kom ihåg att sätta den blå klumpen i bilen så var det bara att öppna köksfönstret på morgonen och trycka i kablen.

Sen lite senare så fick vi en lite modernare variant. En svart i gummi, den blå var i plast och jag minns att den sprack och tappade bitar lätt.

motorvärmare

Och visst hade vi kupé värmare, den hittade jag oxå. Minns att ”spjällen” eller vad man ska kalla dom var lite böjda eftersom man hade trampat på dom när den låg där på golvet i framsätet.

kupe

Calix hette den och dom finns väl än fast i modernare snitt då 🙂

Nä nu in på fb en sväng och sen fixa frilla och iväg på jobbet

Be safe out there

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: