Vaken igen

Steg upp kvart i 5, sov till strax efter 4 iallafall. Sen steg Danne upp och pinkade och då var det gomorron för min del! Men från att jag somnade till att jag faktiskt vaknade sov jag rätt bra, Enligt klockan sov jag 4.14 timmar. Jag har vaknat till vid 02 och vaknat kl 04 och det stämmer rätt bra. Försökte somna om och det blev i skvättar…. sovtid 4 timmar, vaken i 13 minuter. Ja ja man hinner mer.

En nackdel när man sover så här är att tankarna börjar gå när man vaknar mitt i natten. Jag blev utskälld av mammas karl igår. Vi vill ju ha mamma till Haparanda men har har sökt henne till Pello och där bor hon från och med idag. Vi har inte vetat nått om det, vi fick veta i Fredags att så är fallet. Vi har tjaffsat fram och tillbaka med Övertorneås handläggare, det finns nämligen en fullmakt oxå som de bara kört över. De har inte sagt hela sanningen till mamma, hon tror att Kalle ska bo där med henne. Vi var och hälsade på henne i lördags och förklarade att det ska hon inte. Vi frågade om hon verkligen ville bo i Pello och det sa hon att hon inte ville. Hon sa nej. Vi filmade även det. Vad vi ville är att hon skulle få de veckor medans Kalle är på behandling så vi vet hur det oxå blir. Men nej de fick hon inte!!! Vi har sagt att de inte får fatta beslut som rör mammas liv utan att någon av oss är närvarande. Men igår rusade handläggaren in på akuten där mamma är nu och fick henne att skriva på papper att hon tackar ja till platsen i Pello. Vi visste inget om det heller, de gjorde ändå helt tvärt om än vad vi sagt till om!! Pian hade pratat med mamma igår kväll och hon sa att hon känner ju folk där, personalen från Ica Maxi bor ju där och till Annika hade hon sagt att Kalle ska bo med henne… så helt med i matchen är hon alltid inte.

Kalle ringde mig alltså igår och skällde ut mig för att jag försöker separera dom, det här är andra gången. Jag sa till honom att vi är alla 4 bakom detta. Och första gången hon tog lägenhet här i Haparanda…. det ville hon själv. Hon skulle inte flytta hit, det försökte vi så förklara för Kalle men han vägrade lyssna på oss. Hon skulle ha den som övernattningslägenhet när hon var här. Men han var så sur och tjurade i 6 veckor, han pratade inte med henne förrän hon sålt den! Nu är ju allt detta även mitt görande. Varför är du så emot att hon ska till Pello. Jag sa till honom att vi vill ha henne närmare, vi vill kunna hälsa på henne. Om hon blir i Pello så minimerar de våra chanser att kunna besöka henne, Jag menar jag jobbar ju varannan helg, jag jobbar mycket under veckorna. Jag har zumban… för mig kommer det att bli väldigt torftigt med besök och det är tack vara att han är så jävla tjurig. Mamma har aldrig trivats i Neistenkangas, hon har alltid sagt att när den dagen kommer att jag inte kan bo hemma så vill jag till Haparanda. Men han har aldrig brytt sig om vad hon vill. Han har alltid bara skrattat bort och kallat Neisten för världsmetropolen, där han och Allan Lehto är född. Han är så egensinnig! Han fattade väl att det är vi alla som vill ha henne till Haparanda så då sa han att om vi inte backar undan så skulle han säga upp kontakten med oss alla oh be oss fara åt hellvete. Ja ja det får han väl göra då om det är så det känns. Men det är mamma som står som förlorare i detta. Hon kommer att bli betydligt mer ensam nu.

Så i natt började de tankarna att snurra, jag funderade på hur det nu ska bli, när ska jag hinna, när ska jag kunna hälsa på. Det är bara och ta ledigt säger Kalle, ni kan visst oxå komma det beror på hur ni prioriterar. Ni bryr er inte om lilla mamma sa han. Jo sa jag det är ju det vi precis gör. Så nu ska han fylla henne med det att dina flickor bryr sig inte om sin lilla mamma. Nå det har han alltid sagt åt henne så snart tror hon väl på det.

Vi är inga monster, vi förstår ju honom oxå det är ju helt klart. De vill ju bo ihop men det kommer ju aldrig mer att bli så. Han skulle ha det enklare att ta sig hit och hälsa på henne än vad vi har att fara dit. Han jobbar inte, han har ingen annan att tänka på än sig själv. Han är pensionär, vi är ju mitt i livet med familjer, heltids jobb och allt annat som ska funka, jag jobbar skift och varannan helg. Det tar oss ialf 3 timmar i restid, ännu längre på vintern, sen kanske man iallafall är hos henne 2-3 timmar. Det tar hela dagen. Åker man 12 på dagen, så är du där 13.30 då har man bränt på, sen kanske man börjar åka hem vid 16- 16.30 då är man hemma efter 19 på kvällen. Under veckorna är det ju ingen möjlighet att åka dit som man ialf kunde när hon var i Övertorneå, även om det oxå blev sent.

En sak är ändå positiv i allt detta. Operationen hon gjort börjar redan att märkas. När vi var där i lördags såg man en annan tanke verksamhet hos henne, hon funderade på vad vi sa. Igår hade hon ringt Annika och hon ringde upp mig efter att jag provat ringa henne. Hon är mycket klarare redan nu än vad hon varit. Mellan varven far det som det alltid gjort. Men stunderna mitt emellan verkar vara mycket bättre. Hon hade pratat åt Annika om saker som hänt för tjugo år sen. Hon hade pratat om gamla vänner hon haft och om gravarna på ön. Så hoppas hon blir så pass klar i knoppen så hon inser vad han gjort!

giphy.gif

Nu steg Danne upp, klockan är 06. Han ska jobba, han börjar 07. Jag ska oxå jobba idag men jag börjar kl 12 och går till 21… imorgon är det dag tur för min del. Nu har det varit att jag kunnat sova varannan natt, så då borde jag sova bättre nästa natt. Hoppas det för jag ska jobba 07-16 och sen har pass på kvällen och då är det viktigt att man kunnat sova.

Båda mina pass är fullbokade sen igår morse, jätte roligt! Jag har släppt på folk två gånger på båda passen men nu börjar smärtgränsen vara nådd. På Strong kan det gå två till men sen börjar det vara för trångt. Och då blir det inte bra det heller.

Härligt väder, 9 minus grader, ingen blåst, inget snöande. Det kom snö igår, plogbilarna körde i natt. Men Danne tar det lugnt, han ska ju ha ut bilen…. han sitter och fikar här i kallingarna och han börjar om 20 min och jobba. Jag blir lite förundrad över hur han funkar, kanske han skulle ställt klockan att ringa lite tidigare. Han hörde bilarna igår och funderade över hur mycket han nu måste skotta. Nå det är ingen tung snö men det behövs ju ändå skottas innan han kan köra ut bilen. Han ska ännu få undan fikat, klä på sig, borsta tänderna, få på sig ytterkläder innan han kommer iväg…. sen springar han som en dåre här innan han kommer iväg.  Han har som ännu inte fattat att han måste gå efter klockan, tiden går inte efter honom 😀 Nå snart sätter han fart med springandet…..

In på facebook, en sväng….

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: