När ljusen skall tändas….

Vi var upp till Övertorneå igår, mamma är ju på korttids, Kalle var oxå där. Han var så sjuk, stackars Kalle, han grät och jag tyckte så synd om honom, det var riktigt jobbigt att se, vi kramade om honom. Jag var tvungen att gå ifrån en stund. Vi var många 21 stycken, räknade vi ihop. Vi hade video samtal med Bejan en stund så hon fick vara med. Vi hade med massor av fika. Britta och Greta, Kalles systrar var oxå där. Vi sjöng lite. Mamma gillar När ljusen skall tändas där hemma, den är så jobbig. Jag vet att hon tycker om den, men hon gråter och är verkligen hemma på Seskarö när hon är liten. För mig blir det jätte jobbigt, jag klarar inte av den. Jag försökte komma undan den men Pian och Annika envisades, så jag gick i köket. Det går bara inte. Danne frågade efteråt att vad var det som hände? Din mamma grät och du grät, Linda sa oxå att hon grät och jag vet ju att hon tycker den är jobbig. Hela träffen hos dom var för mig jätte jobbig känslomässigt. Jag och Linda stod och pratade en stund och funderade just var vi är nästa jul och vilka är med. Det blir så uppenbart nu att saker ändras väldigt fort. Förra julen var vi hos dom i Neistenkangas och Kalle lagade det mesta maten, då var han så pigg. Mamma bara satt, hon var i sämre skick då mentalt än vad hon är idag. Men då var Kalle så pigg och idag ett år senare satt han oxå i rullstol. Men de umgicks som inte egentligen någon av dem, mamma ”samtalar” inte längre, hon svarar på frågor och hon känner igen alla och så. Men hon kan som inte samtala mer. Kalle bara satt och tittade, han sa inte många ord, man ser att han inte mår psykiskt bra alls. Så han var oxå väldigt fåordig. De blev trötta fort bägge två så vi åkte hem ett par timmar senare. Ju äldre man blir desto känsligare blir man! Det var tungt, jätte tungt men ett måste att göra. Och det gör man ju för dem ❤

Detta bildspel kräver JavaScript.

Tänk hur aktiva de båda två varit, de har jobbat mycket, rest, dansat, motionerat, kört skytte trafik mellan Happis och Neisten, haft sina fester och bjudningar. Nu är de i rullstol båda två.

Vi hann bara in till Happis, vi beställde pizza men Dennis, Linda och Tommi så ringde Dennis mobil. Han hade jour, det var stopp i Övertorneå, så han käkade, Alicia blev hos oss och sen drog han iväg. Mathilda var inte med oss alls idag, hon jobbade och sen skulle hon ut med sina kompisar.

Nå efter att Alicia for så kollade jag tv en stund och slappade lite. Men sen drog jag ner i källaren och testade nya blocket ihop med resten av passet. Det finns en övning där som jag haft svårt med, men misstänkte att jag var dåligt uppvärmd. Jag har ju bara tränat det blocket i veckan, det tuffaste blocket, ingen uppvärmning eller så alls. Men nu körde jag allt och det gick genast mycket bättre. Det är tufft men det är roligt Så det kommer att bli bra. Idag ska jag ta ut rörelserna för dem som behöver lite enklare moves.

Jag måste börja ta ut allt till vårens Zumba Gold oxå några låtar blir från höstens program men det mesta ska vara nytt. Vi startar i Februari, men tiden går snabbt så det är bara att börja.

Ja ja jobbet kallar idag, jag börjar 12 och jobbar till 22! Det samma imorgon fast då har jag tjänstledigt halva dagen pga mitt företagande 🙂

Be safe out there

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: