Usch vilken dröm!

Dagens mys framför brasan ❤

Alltså vad konstigt väder det var igår eller inte väder men konstig temeperatur i jämförelse med hur det var. Äsch vad jag menar är att det var plus 2 grader ute men ändå isigt, det hade tinat på altanen men var fruset på bilarna! Det var halt ute trotts att vägarna var tinade, konstigt!

En Onsdag för 16 år sedan så vaknade jag av att jag hade lite ont i magen. Den kändes konstig och jag hade lite små värkar. Jag ringde Monica på mödravården, kom in så får vi se säger hon. Jag ringde Danne som var på jobbet, han kom hem vid 09.30 och vi åkte iväg.  Japp det var på gång, så det var bara att fara hem och hämta väskan och iväg till Sunderbyn. I bilen dit började värkarna bli kraftigare, vi körde naturligtvis till fel ingång och där blev vi hänvisade var vi skulle köra. Så när vi kom in på BB var de förvarnade om att vi kommer och att det var akut. Så när vi kommer in står de färdiga för att förlösa mig?? Jag fattade nada, men då hade de från akuten (där vi var först) skojat med BBs personal. Nå vi fick ett rum, Kerstin kom dit, Danne ville inte vara ensam. Jag hade lustgas som jag inte tyckte hjälpte så mycket! Klockan 14.36 föddes han vår lilla fina Rasmus ❤ Jag hade förberett med förlovningsringar, Kerstin hade smugit iväg med dom till sköterskorna. Så när de kom in med det sedvanliga fikat så låg de där ringarna på brickan, Två höga glas med bubbel (alkoholfritt förstås) hade de ordnat oxå. Vi fick åka hem efter 21 och det gjorde vi, det var minus 22 grader ute men vi kände att vi ville fara ändå. Hem till huset, hem till djuren. Morgonen därpå kommer Maria och Sussi med en stor nalle, så att barnet skulle ha när det kommer hem. Ja sa jag han är ju född nu, det blev en pojke 🙂 Va!!! Säger de, det kan ju inte stämma, du var ju hemma igår?? Jag var tvungen att gå och visa honom i sängen för att de skulle tro mig. Så det var de första förutom släkten och Annika och Mange att se honom.

Nu ska vi smyga in till Rasmus med en sedvanlig sång och lite fika, presenten får han i eftermiddag, den har inte kommit än. Men under dagen så men vi swishar pengar nu på morgonen till honom iallafall. Så innan jag fortsätter bloggen så ska vi in och sjunga 🙂

Japp då var det gjort…. fast tonåringar uppskattar inte riktigt att man gör sånt! Han har sovmorgon idag så vi väckte honom efter 08. Han steg upp och hövligt kommer han med oss till köket och fikar. Men sen säger han får jag gå till mitt rum nu, jag ska sova! 😀 Ja ja men vi har gjort det iallafall, tror för hans del att det är sista året, han är nog för stor får sånt nu? 🙂

Alltså vilken dröm jag hade i natt!!!! FASANSFULL!!! Hör nu Åsa, jag drömde att Walle klippte av mig dreadsen. Jag tyckte när jag var till frissan att jag det blir nog jätte bra, vi klippte snagg i sidorna och längre uppe på, det färgades i regnbågens alla färger och kammades bakåt skit läckert. Så snyggt hos frissan. Men sen kom jag hem och jag ångrade mig nått fruktansvärt!!! Hon hade glömt två dreads, en i sidan och en i pannluggen, håret hängde ner och var inte alls lika snyggt som innan. Jag tänkte i drömmen, va fan gjorde jag, jag grät, hur kunde jag komma på en sån idé! Dreadsen är ju min personlighet på nått vis. Nu förstår jag hur de resonerar mer i Jamaica, de gamla med dreads. De säger att själen bor i dina dreads, de utvecklas hur du är, hur du mår! I drömmen hade hon kapat hela min personlighet minns jag. Så det ska jag inte få för mig på ett bra tag än! Jag älskar mina dreads men de måste fixas inom kort. Men det tar vi kanske i januari.

Alltså jag läser Happisbladet om Aulis Jauhola, vår gamla musiklärare. Han var ju en aktad man, alla tyckte bra om honom minns jag. Han har sen fått en stroke i början på 2000 talet och blev halvsides förlamad och haft assistans i 10 år. Når han fyllde 65 år drogs den in och sedan efter det har han inte fått ordentlig hjälp. Han har inte badat på 3 år tex. Han har heller inte fått vara ute på flera år. I somras kunde han inte ens öppna balkongdörren för att han inte fick hjälp med att flytta undan grejer som stod i vägen. Så hemskt hur det kan bli för en människa! Hur kan det gå så undrar man. Det är bara att hoppas att man dör och inte hamnar i en sån beroende ställning iafl inte till kommunen. Då får man hoppas att man har pengar och kan betala för din hjälp!

Ikväll blir det zumba av!! Jag har extra semester, känner att jag behöver det! Vi är 3 instruktörer på scen ikväll, kanske 4 om vi får upp Päivi, det hoppas vi, tänkte om hon vill köra Que va så kan jag göra det med henne 🙂 Eller vi alla 4 kanske 🙂 Roligt blir det iallafall ❤

Be safe out there

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: