Usch så arg jag blev

Vi var på IKEA igår och käkade en korv i all sköns ro. Det kommer en karl förbi och vi börjar prata om jobb. Han hade ledigt, jag sa att jag tycker allt blivit så försämrat inom vårt jobb att jag tackar gudarna för att jag inte har så många år kvar att jobba. Vet inte riktigt hur vi hamnade där men vi glider in på socialnämnden, sjukskrivningar, beslut, schema modeller och 3-3, nu kommer jag på att han är en aktiv politiker och sitter i socialnämnden, diskussionen var ett faktum! Jag sa att nu ser man ju hur sjukskrivningarna stigit sen 3-3 togs bort, nu sitter vi där vi sa att vi skulle hamna. Sjukskrivningarna har ökat med det dubbla. Jag menar det stod i Happisbladet om hur vi som haft 3-3 stigit medans de som går på hemtjänsten ligger ungefärligt som de brukar. Han säger att vi sjukskrivit oss i PROTEST och viftar med handen!!! Han ställde oxå en motfråga, de sjunker ju nu varför? Han menade att 3-3 gav långtidssjukskrivningar??? VA?? Jo vi har haft bla hos oss långtidssjukskrivningar men de hade inget med schemat att göra, det var operationer, psykisk ohälsa och sådant som hade uppkommit oavsett schema. Men nu har det nått bra på gång, de ska se till att vi ska bli lediga mer??? Hur??? det här kommer att bli så bra säger han. Jag frågade om det var flytande arbetstid? Han hade bara hört talas om det men inte sattit sig in i det om jag uppfattade honom rätt. Ja sa ja det innebär ju att vi inte ens vet om vi får vara lediga de dagar vi har som schemalagd ledighet! Jag har hört nu att de kallar det Hälsoschema?? Det var ju en fin täckmantel!!! Fast nu var jag redan så arg, ja orkade inte ta in mer som kom ur den där människan! Jag sa att nu blir jag sur och tänker gå. Ja bli du det sa han det blir min fru oxå, ja sa jag vad bra! Jag hörde att han sa något annat, något jag inte riktigt hörde, men jag misstänker det var något om kvinnor, han kan vara nedlåtande, säkerligen något han menar som skoj men i dagens läge finns gränser för vad man säger! Jag orkade inte vända mig om för att ta reda på vad han sa, för hade det varit åt det hållet jag misstänker så hade jag nog gett honom en rungande utskällning! Så jag bara gick! Jag var arg i flera timmar efter den diskussionen!!!!

Ja ja nog om det, jag hade mitt zumba pass igår på Fysioteket. Det gick riktigt bra, jag började titta på nya uppvärmningen igår på förmiddagen och tog den på kvällen, Liiite nervöst men det gick vägen! Ett roligt pass med härliga deltagare och mitt humör hade vänt 🙂 ❤

Idag blir det jobb, 12-21 samma imorgon men sen är jag ledig i hela 3 dagar! Jag har gjort mina veckor som är mindre roliga, jobb 7 av nio dagar, varav helgpassen som är 12 timmar långa. Fast jag pallade inte riktigt hela vägen ut, jag var tvungen att ta en sjukskrivning i torsdags så man får vila upp och ladda för helgen. Sen har vi en vecka till där jag jobbar 6 av 7 dagar. Man är helt slut! Du hinner inte återhämta dig, du hinner inte ha en fritid. Inget du gör blir bra, man gör allt halvdant. Pratade med en tjej i måndags på jobbet, hon hade tårar i ögonen då hon sa att jag orkar inte mer, jag hinner inte ha ett privat liv överhuvudtaget, Huset ser hemskt ut sa hon, jag orkar inte städa. Nä jag håller med, det är inte prio ett direkt. Hon tänker söka tjänstledigt del av sin tjänst för att hon inte orkar. Tänk att vi måste göra det, vi måste söka oss ner i arbetstid för att orka jobba, för att få ha ett privat liv.

Folk verkar tro att vi är lata, vi orkar inte jobba vår heltid. Det är inte frågan om det att vi inte orkar. Men vår arbetstid är förlagd annorlunda än en dag tidares. De börjar 7 eller 8 och jobbar till 16 eller 17, de hinner ha ett familje liv på kvällen, de hinner läsa läxor med sina ungar, de hinner ha en hobby, träffa barnbarnen, de hinner delta i en kurs, de hinner måna om sitt välmående med tex träning, de är alltid lediga helgen. Vi börjar oftast jobba 11. 12 eller 13, det innebär att vi slutar jobba 20, 21 eller 22. Vad hinner du göra efter det? Du hinner inte med läxläsning, du hinner inte ha ett familjeliv, träffa vänner, du hinner inte med hobbysar, att delta i en kurs är bara att glömma för vi jobbar ju åtminstone varannan gång eller fler tillfällen. Så vår arbetstid är krävande på många sätt. Vi har ju även dagturer men det är inte lika ofta som kvällspassen.

Mina egna barn har haft det jobbigt med vårt byte av schemat. Rasmus till exempel har sagt när han gå på sina möten att förr gjorde vi mer saker tillsammans, nu gör vi inget. Nä han upplever det säkert så för vi är aldrig hemma, vi jobbar! Som till exempel att hjälpa vid läxläsning, det måste planeras, om inte de säger till i tid kan det betyda att vi inte kan hjälpa. Vi jobbar ju båda kväll. Föräldramöten på skolan, mycket sällan vi kan komma, vi jobbar. Ungarna måste ta mycket mer ansvar hemma, varannan helg då vi båda jobbar så är de själva hemma, de måste ansvara för våra hundar, se till att de får gå ut och att de har sällskap. Vi jobbar ju 12 timmars pass så det är bara att vara hemma då. Tur att de är så pass stora att de kan ta det ansvaret.

Nu jobbar jag och Danne samma helger, vi har varannan helg. Jag har funderat på om vi skulle byta helg så att vi hamnar tvärt emot varann. Men då är vi aldrig lediga samtidigt men då skulle markservicen hemma kanske fungera bättre. Men då skulle vi inte ha någon form av gemensamt liv. Då vi gick på 3-3 var vi lediga var 5:e dag tillsammans, men jobbade motsatta helger, Men allt fungerade bättre då. Det kändes ändå som att vi var mer lediga ihop då. Eller så får man byta jobb helt enkelt. Fast jag är ju 53 år nu, så det blir ju inte så lätt att hitta någon som vill anställa en ”tant”!

Ja ja nu ska jag rusa vidare i dagen

Be safe out there

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: