Dialekter

Brrr fan nu var det kallt, -5 grader på morgonen, frostigt på backen. I helg måste vi få in studsmattan, spelar roll vad det är för väder men in måste den! Det är egentligen bara den kvar, utemöblerna och gungorna. Det går fort bara man börjar. Jag ska efter att jag bloggat och gjort mitt nu på morgonen ut med hundarna en sväng. Sen tänkte jag börja med och knöla in utemöblerna, men var ska jag sätta Izas lilla gömställe. Hon har legat och myst på en stol som är instucken under bordet men en tjock dyna och en varm filt. Hon gillar att vara ute, så jag måste fundera på vad jag ska sätta till henne. Vi har ju två katt burar som man kunde inreda lite mysigt till henne men hon har inte gillat att gå in i dom och sen blir de blöta för det kommer in snö. Nå hon får kanske bara börja komma in istället.

Satt och lyssnade på Aftonbladets nyhetssändningar nu på morgonen och vad en del av dessa ”hallor” är irriterande, de upprepar sig sjuhundra gånger på några minuter ”Det har i natt varit ett rån mot en Kiosk i Varberg där ingen kom till skada. Man har alltså rapporterat om ett rån som ska ha skett mot en kiosk i Varberg där inga personer kom till skada. Vi kommer under dagen fortsätta rapportera om det rån som gjorts mot en kiosk i Varberg, polisen rapporterar att ingen person kom till skada”  Så där kan de hålla på hur länge som helst. Sen en annan sak som är irriterande, de säg Umijo och Lulijo, när det heter Umeå och Luleå! Hahaaa jag har sovit dåligt i natt igen, orka irritera sig på sånt oxå!

Sovit dåligt, ja! Jag somnade men vaknade efter bara kanske 15 minuter av att Danne började stöka och gräva i sina brallor, bältes spännet rasslade och klingade, tugga mediciner och allt vad han nu gjorde. Ja ja det var bara till att glo tv tills att klockan var över 03. Då stängde jag av den och somnade.

Oh fasiken vad roligt, jag ska köra Strong by zumba åt kommunens folk idag. Jag har säkert skrivit om det men kommunen gör en hälsosatsning för sina anställda och har tagit in bla Fysioteket och mig med Annas Dance & Enjoy att köra pass, Lisa Huhta tror jag oxå var med med sin Yoga mind & soul, Korpen kör oxå tex Body pump. Det är ju jätte roligt att de gör detta för sina anställda. Det kan ju leda till att man får fler kunder oxå. Och vad jag tycker är jätte bra är att de stödjer oss företagare, de kunde ju bara valt Korpen i allt. Men jag var osäker på Strong eftersom det är så trög kört. Jag vet att de ställt in nått pass när de haft bara 4 anmälda. Så jag satte på min sida på fb att folk verkligen anmäler sig till passet om de tänkt gå så att det inte blir inställt. Sofia som är HR strateg i Happis messar mig, hon hade läst min status uppdatering, du har just nu 13 anmälda!! WOOOOOW säger jag, vad kul. Så det ska bli riktigt roligt faktiskt 🙂

Så nu är det lite bråttom om jag ska hinna med allt jag tänkt idag, jag ska efter att jag gjort bort mitt här gå ut på prommis med hundarna, det blir ju två eftersom man inte kan gå ut med hannarna samtidigt och sen försöka få in utemöblerna, packa min väska och jobbet startar kl 13.

Be safe out there

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: