Gaaahhh, svårt att sova

Nu var det en sån natt igen, svårt att sova! Somnade vid 00.30, vaknade ordentligt vid 03, vred och vände mig, kvart i 4 slog jag på tvn och lät den prata där. Danne drog timmerstockar, fast de var inte så stora i natt. Han har gått ner i vikt så då har snarkningen minskat oxå. Stängde av tvn igen vid 05, jag blir irriterad av den om jag är för trött och då somnade jag efter en stunds snurrande om igen. Steg upp 06.45 när klockan ringde. Jag har en ventil i taket på min sida som går ut. Konstaterade att det luktade kallt ute när det virvlade in lite ute luft. Fast det var inte så kallt ändå, det var inte minus när jag steg upp.

Under nattens vrida hit och dit tenderar man ju på att böjra fundera. Jag började tänka på alla narkomaner, ser de inte vad det gör med dom. Ser de inte förfallet, deras tänder, huden blir mer grå, håret är alltid ovårdat. Kläderna blir sjaskigare, hemmet förfaller så länge man har det kvar, personligheten förändras från glada skärpta personer, omtänksamma personer till tröga ljugande och elaka personer, deras hjärnor blir trögtänkta, de fastnar i tankespiraler, de får en förvrängd syn på verkligheten, de intalar sig saker som inte är sanna, de blir på något sätt dumma, de tror inte att man ser… så jävla dumt alltså. Kan man inte öppna ögonen, kan man inte vara utan droger så pass länge så att man känner skillnaden. Fast de är väl därför man börjar ljuga och manipulera för att suget sätter in, man måste ha sitt. De är så jäkla tröga och insnöade i sina små spiraler så man häpnar! Jag blir mest förundrad över att man inte märker hur rent ut sagt korkad man blivit! Ja ja jag tackar gudarna för att jag iallafall inte har de problemen! Med stolthet kan jag säga att jag dricker inte, jag röker inte och jag snusar inte.

Jag slutade ta alkohol för 8,5 år sedan och dricka slutade jag med för snart 8 år sedan. Jag har ändå aldrig gillat att dricka, jag hade oftast ångest en veckan innan och en vecka efter. Periodvis kunde jag inte se någon som var för full när jag själv satt med den första ölen på en krogkväll för då kändes det som varje klunk skar sönder min hals, så det var bara att stirra i bordet, inte titta upp eller ge tusan att dricka. Sen när jag druckit ca 3 öl då släppte det, då spelade det inte någon roll. Och nog har jag partat i mina dagar och ordentligt mellan varven. Vi var ett stort gäng, nästan bara par som ofta hade fester, vi hade skit roligt, det var mat, mycket skratt och alkohol och dans in på små timmarna varje gång. Oj vilka roliga minnen man har från de festerna, folk har stått på tak och sjungit, krälat runt i rabatter, stått på bord och sjungit, ja vi hade oftast jävligt roligt. Ett tag var vi väldigt ofta ute på krogen, minst två helger i månaden ibland mer. Så höll vi på i flera år. Sedan drog det ner till kanske en helg i månaden för att sedan bara gå ut när det var något speciellt som hände.

Medaljen hade en baksida, precis som det blir på varje fest där det är för mycket alkohol. Folk spårade ur, oftast var det samma personer som gjorde det, det hände oss alla någon gång men oftast var det ett par stycken som blev mer griniga än andra när de druckit för mycket. För hur det än är, då får folk säga va de vill. Men när man är för full, då har hjärnan lagt ner sin verksamhet och tagit natt, man blir inte särskilt smart, man säger saker man aldrig skulle ha sagt nykter, ni vet tillståndet när sanningarna ska fram, man gör saker man aldrig skulle ha gjort nykter, för just då är det ju så jäkla smart. Sen vaknar man med den berömda hästsparken i ansiktet på morgonen, ni vet när minnena börjar komma…. OOOOO NEEEJJ!!! Vad fan har jag sagt och vad fan har jag gjort! Jag kunde ha denna berömda jälva ångest bara för att jag hade varit full, jag kunde bara varit glad och dansat, pratat med folk men jag hade varit full och jag har aldrig gillat känslan av att förlora kontrollen på mig själv! Ibland tror jag man försökte komma ihåg nått man inte gjort eller sagt. Det vet jag hände en av tjejerna i vårt sällskap en gång. Hon blev anklagad för en sak som inte hade hänt. Men hon hade varit lite väl förfriskad och försökte komma ihåg det hela, hon sa tänk om jag gjort det, tänk om det hänt. Jag försökte säga nej vi har varit tillsammans hela kvällen det har inte hänt! Därför minns du inte för det har inte hänt. Så till slut bestämde jag mig eller det blev bara mindre och mindre med åren, jag slutade helt. Varför utsätta sig själv för det när man inte ens gillar det? Och jag tycker inte det är mysigt att sitta och ta ett vinglas eller en öl i bastun, jag ser inte meningen i det. Varför göra det? Tänk om du måste köra av någon anledning, något händer och du kan inte för du har druckit en öl!? Så för mig blir det LOKA och jag lider inte det minsta av det heller 🙂

Jag har fått höra att jag är så jävla tråkig, varför dricker du inte, ska du torra dig denna fest med! Du står då med ena foten i graven, jag påstå att mina fötter står längre på backen än vilar under om det nu bara ska bero på alkohol. Jag går på fester men jag är nykter, jag har roligt och umgås tills att alla har tagit den där en för mycket, för jag orkar inte lyssna på sanningarna. Då går jag oftast hem. Nu har det gått så många år så folk har slutat tjata på mig, de har insett att nej den där fan dricker inte ändå. Men jag behöver inte alkohol för att dansa, jag är den som oftast är först på dansgolvet, jag behöver inte det för att våga prata med folk, jag pratar ändå. Folk kanske tom önskar att jag skulle vara lite tyst ibland 🙂 Behöver jag säga en sanning så säger jag den. Och jag har faktiskt inte ett tråkigt liv hör och häpna, jag har faktiskt ett rätt roligt liv. Jag har de vänner i det som jag vill ha där, jag har mitt jobb… på gott och ont men jag trivs med själva jobbet och mina kolleger, jag har Fysioteket och människorna där, jag har framförallt min zumba och alla som finns runt i det och det ska jag säga är PARTYYYY!!!!

Ja ja nog om det, jag hade mitt fitness pass igår, suveränt kuuuul. Jag har inte kört fitness på 3 veckor så nog var det dags, jobbade förra tisdagen och tisdagen innan var jag sjuk. Så det var riktigt jäkla kuuuuul. Jag kände mig över taggad, jag bara gav järnet från start till sista tonen! Oh I just loooove zumba ❤

Screenshot_20181002-225955_Polar Flow.jpg

Så här sa min aktivitets klocka, inte illa va, efter minut två var det fullt ös 🙂 Ändå har vi lugnare låtar varvat med högintensivt så ska det vara i zumba. Men jag märkte igår att jag måste flytta om lite i listan, det kom flera lite tuffare efter varann. Men man är så nöjd efteråt, det är man 🙂

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: