Ställa in

Igår var det första gången jag fick ställa in Strong, visst vi har nån gång varit typ 2 eller 3 men då har det varit fler anmälda men de har inte kommit. Igår var vi 5 anmälda länge men sen helt plötsligt hade 3 hoppat av. Så jag ställde in. Jag har börjat känna lite att jag är fruktansvärt less på att jaga folk till strong. Många tror ännu att de inte klarar av passet, alla klarar av det. Det är ett tufft pass, det är det men det är INTE en nära döden upplevelse som många tycks tro eller är det det? Jag tycker ju inte det själv iallafall. Jag får slita som fan för att få ihop de få deltagare som väl dyker upp. Jag har några trogna som kommer på alla pass bara de kan och inte jobbar och det märks att folk jobbar mer. Flera kan inte komma just pga jobbet. Så fast det bär mig emot så slutar jag nog med Strong efter nyår, jag älskar ju passet själv.

Men trotts att jag inte hade pass igår så for jag till Fysioteket och körde själv, jag gick igenom det nya blocket så att jag har koll på det flera gånger och körde delar av resten. Det var skönt att ändå får fara och göra av med lite energi och lite tankar. Men jag måste få till stilen tycker jag…. den är slarvig i det nya blocket…. så det blir att slipa på det ytterligare och sen måste jag hitta alternativen till markövningar och hoppen. Men när jag tränar så dyker det upp alternativ i huvudet, måste bara få ner dem på papper oxå så jag kan visa de som vill ha alternativ. Så svettas fick jag göra iallafall igår.

Idag blir det jobb och sen jobb hela helgen…. usch, inget roligt alls. Det är det att ungarna blir lämnade ensamma hemma. Inte för det,de klarar sig men ändå. Rasmus hade sagt på sina möten att vi gör aldrig mer något tillsammans, nej vi jobbar ju mycket mer nu och tiden att göra något ihop är liten. Och ytterligare förändringar verkar vara på väg hos oss och de är inte till det bättre, det blir ännu värre! När ska arbetsgivaren erkänna att det de gjorde inte bar deras bästa drag! Eller arbetsgivaren, det var politikerna som inte fattade vad de gjorde, de fattade inte hela systemet!

Effekterna av schema förändringen blir allt tydligare, det finns inte folk, vi har inte vikarier så det räcker, det blir övertider och vi får jobba kort i verksamheterna. En del i beslutet att ta bort 3-3 var ju att få in mer folk i verksamheterna… men så blev det ju inte och det visste vi ju redan innan. Och nu är förslaget att vi ska noll vika första dagen någon är sjuk och korta ner turer för vikarierna i början och i slutet. Det kommer att innebära att folk jobbar fast att de är sjuk, de vill inte lämna sina kollegor i sticket. Sjukskrivningarna ökar, folk är tvungna att sjukskriva sig för att återhämta sig. Det är inte det att vi är lata och att vi inte vill jobba våra timmar men vi har ingen fritid, du kan inte ägna dig aktivt åt något, inte träna, inga kurser ingenting som händer på kvällarna för att som vi tex jobbar till 20, 21 eller 22 varje kväll. Hos oss är folk jätte trötta, det blir grinigare och grinigare på jobbet, vårt gäng kraschar iallafall inom kort!

Här kommer lite siffror på vårt schema. Vi jobbar på ett 8 veckors schema, 296 timmar, 34 arbetspass. Under veckorna har vi alltid 8 timmars pass och helgerna 11 timmar. Det kan låta bra med bara 8 timmar, men när du börjar 15 av dessa pass klockan 11, 12 eller 13 då blir det kvälls pass, dvs, vi slutar 20, 21 eller 22. Du är hela dagen på jobbet!
8 av dessa 34 pass är helg pass (lördag och söndag) då jobbar vi 11 timmars pass, det blir 88 timmar plus att vi då jobbar antingen fredag kväll eller måndag förmiddag.
11 av 34 pass är dag, 88 timmar. Så 208 av 296 timmar är kväll eller helg….. inte undra på att vi inte kan ha en fritid!! Jag hinner inte göra läxor med ungarna på samma sätt som jag gjorde tidigare, vi har mindre kolla på vad de gör ungarna i och med att vi jobbar kvällar och nu har vi valt att jobba samma helger för att överhuvudtaget ha ett något så när fungerande familjeliv.

Så på tal om jobb så är det dags för mig om några timmar så jag måste börja fixa frillan, tvättade ju håret igår och då är det alltid lite fix men mitt eget torkar sakta så, det är ännu blött så jag kan bara ta det värsta och sen vänta till ikväll med resten. Det tar sina timmar innan det är torrt. Hårfön hjälper inte heller för det är ju så kompakt, det skulle ta en jävla tid så det orkar jag inte med. Måste göra en te och teatreoil blandning, det kliar i skalpen, jag har ju lite psoriasis, det lugnar och sen rengör det samtidigt.

Be safe out there

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: