Vad händer?

Vilket skit väder det är där ute, jag som tänkt gå ut och promenera med hundarna! Nå det får bli snabba prommisar för ut måste dom. Dessie löper och är orolig, springer fram och tillbaka, vill ut hela tiden. Roffe vandrar oxå fram och tillbaks fast han är lugnare än henne. Larry han är ju lugnet själv och verkar acceptera livet som det är 🙂 Man kan nog lugnt säga att hösten är här! Vi har ännu studsmattan ute, gungställningar och ute mböler på altanen. De ska tas bort under nästa vecka då jag är ledig. Nu har det ju varit lite snävt med tid.

Jobbade på dagen igår och på kvällen var det dags för övning med The Lizz, som vanligt är det jätte roligt, jag älskar att sjunga. Men igår var jag lite trött, jag hade inte riktigt orken, halsen var trött och musklerna, och tro det eller ej men muskler behövs för att sjunga. Det var en av övningarna som tog enormt på min hals, jag var tvungen att sluta för att orka med resten. Sen har jag ju inte tekniken som tex Lasse och Lisen har, de har ju sjungit i många många år så de har ju en teknik som jag inte är i närheten av.

Jobbade med mitt nya SbZ block när jag kom hem från kören. Jag hade ju tänkt ta in det idag, men vi får se hur långt jag hinner, det är rätt lätt, inte många övningar men som vanligt när det är SbZ så är det perfect timing som gäller och det är en av låtarna som jag känner att jag ännu inte är där med. Så kanske det blir den gamla ännu idag.

Sveriges SbZ master trainer Monica har sagt upp sig. Hennes passion är dans och hon vill fokusera på det. Och jag kan tro att det tar mycket tid av dom att se till att de får de utbildnings tillfällen de måste ha, bokningar av flyg, hotell, resa hit och dit. Det kanske är roligt till en början men har man familj så hinner man nog inte vara hemma speciellt mycket! Det är ju inga nöjestripper de drar ut på. En helg kan se ut så här, de kommer kanske då fredag kväll, lördag utbildning hela dagen fram till 17 brukar det vara och sen kan det ännu vara dag 2 på samma sätt. Bokar man ännu en masterclass med henne så är den på lördag kväll. Sen hemresa på söndag. Så inte har de så mycket tid till någonting. Och hon är ju även ZES i flera olika program inom zumba. Så ett klokt val skulle jag tro av henne. Lycka till Monica ❤ men du kommer nog vara saknad i SbZ världen.

Alltså nu är flera i min bekantskaps krets sjukskrivna för att de är utmattade, de har gått genom sitt jobb ”i väggen” de är alla kvinnor. Pressen idag är hård på vad du ska hinna göra. Alla företag har snävt med tillgångar och kräver bara ner och mer av sina anställda. Som till en av dessa kvinnor sa hennes chef, du kan ju ta med datorn hem så kan du jobba hemifrån på kvällarna! När hade hon tänkt att hon ska vara ledig då? Hade de betalt henne övertid för att hon jobbar hemifrån på kvällarna? Det tror jag knappast! Och dessa kvinnor jobbar alla med olika yrken. Vi har på vårt jobb flera som jag tror balanserar på gränsen, just nu pågår det en hel del. Vi får höra rykten, vi vet inte vad som egentligen är sant, vi vet inte vad som ska hända. Vi får bara höra att besparingar ska göras men inget mer. Sen läser vi rapporter om flytande arbetstid något som vår chef säger att nej det är bara min vision men den är presenterad inför nämnden, inte som en egen rapport men tankarna fanns med i årsrapporten 2018. Vad innebär flytande arbetstid egentligen? Hur snabbt måste vi kunna ställa upp? Vi har redan som det ser ut nu svårt att ha en fritid, vi slutar ju oftast att jobba 20, 21 eller 22. Det spekuleras hit och dit. Allt är osäkert och folk mår jätte dåligt! Vi läser planer om noll vick under första dagen, vi läser om förkortade turer….. jaha var är då den mer tid med brukarna som de pratade om skulle finnas när man säger upp 3-3! Folk pratar om att säga upp sig för att de inte orkar längre… där är vi nu. Så jag vet inte vad kommunen vann på att driva igenom detta?

Ja ja nu ska jag sätta igång dagen så jag hinner göra något. Jag har haft jobb mån-ons enligt schema och ledig idag, imorgon börjar jag igen och jobbar helgen så inte hinner man andas mycket. Jag envisas med att han kvar den fritid jag hade innan, jag tar tjänstledigt vissa turer med mitt företag för att kunna driva det. Men det betyder för mig att jag inte har en enda kväll helt ledig under veckorna. Men att jag överlever är nog just för företaget Annas Dance & Enjoy, jag gör ju det jag älskar, jag zumbar och samtidigt rensar jag hjärnan

Be safe out there

 

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Nina
    Sep 27, 2018 @ 16:42:05

    ❤️ Fullt ös 😉😍

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: