Ledig

Äntligen en ledig dag, är inne i de två skit veckorna på schemat då vi inte är lediga många dagar. Nu har jag jobbat 4, ledig 1 jobbar 3 ledig en och sen jobbar jag två, så jag jobbar 7 av 9 dagar. Sen är det ju det att jadå vi har 8 timmars arbetsdagar under veckorna. Men när du börjar 11, 12 eller 13 slutar du 20, 21 eller 22. Det känns ju som om du är på arbetet från morgon till kväll. Du hinner inte göra desto mer före och definitivt inget efter jobbet. Det är ju helt annat för dem som jobbar fr 07 eller 08, de har hela kvällen till sitt privat liv, de kan träna, de kan delta i en kurs, de hinner träffa sina vänner, sin familj. Vi inskränks väldigt mycket i vårt privat liv.

Vi fick träffa en riksdagskvinna här i veckan, tillsammans med facket, Ulf Olofsson och Marlene Haara. Vi fick ge dem våra synpunkter, berätta om hur vår arbetssituation såg ut, berätta om hur vi blivit ”behandlade” om man nu kan uttrycka det så av arbetsgivaren. Hur vi upplevt allt, hur illa det slagit i verksamheterna, vi har inte vikarier, det leder till övertider, sjukskrivningar ökar, kontinuiteten för våra brukare finns inte, det går inte att bara komma och jobba inom denna verksamhet som du kan göra i en affär eller ett kontor, du kanske inte ens får komma in i allas lägenheter, otryggheten för brukarna för vikarierna och för oss….. Vi berättade om hur vi behandlades under förra hösten av politikerna, vårt möte med dem, hur allt gick till, vi fick inte ens våra egna siffror presenterade för oss, vi fick se en annan verksamhets siffror, vi berättade om den undersökning som gjordes 2015, vad den visade och hur de struntade i den, hur verkligheten ser ut. Men vart leder det…… ingenstans….. det här var bara en grej från Socialdemokraterna att sälja sig. Visst var det trevligt att bli bjuden på fika och prata lite men vitsen med det var uppenbar.

Hur ska man då rösta i år? Jag jag vet inte, förra gången röstade jag på centern…. men nu vet jag faktiskt inte hur jag ska göra. Jag är otroligt besviken på alla partier, på hur dåligt insatta politiker faktiskt är. Nu har man sett hur de tar beslut utan att egentligen veta vad de tar beslut i, de bryr sig inte om att göra ett ordentligt förgrundsarbete. Det är egentligen skrämmande att de får gå till på detta vis. De förlitar sig på siffror, av dem kan man inte alltid utläsa effekten, vad det leder till, allt har sin följd! Marlene berättade att 3-3 togs för att man såg att vikariebristen börjar bli större, ingen sökte sig till vården. Det togs för att locka vikarier och för att täcka den vikariebrist man såg var på antågande. Nu har vi ännu mindre vikarier än vi hade då. Och man tog bort det!

Nu går det ut med rena rama lögnerna från Socialdemokraterna, hur vi är en kommun med budget i balans, det är en ren lögn, varför får vi då veta att vi inom omsorgerna hittills är 2 miljoner back?! Det bekräftades oxå på vårt möte att vi är det. Vi får i tidningarna läsa att vi hade ett överskott på 20 miljoner förra året? Var var paniken att stänga 3-3? Vi får höra att siffrorna inte är klara än, men ändå så vet folk om både plus och minus. Det skulle spara 7 miljoner på att ta bort 3-3. Peter Waara gick ut och sa att ytterligare förändringar kommer att ske, nu är man jävligt tyst om dom. De kommer inte att uttala sig om dem så här innan valet. Man säger att Haparanda kommuns arbete i socialnämnden är ett fördömligt arbete, att andra kommuner tittar på hur vi gjort. Föredömligt arbete för vem? Deras prognos är fel med 9 miljoner! Det är inte ett föredömligt arbete för någon, inte för brukare, boenden, vårdtagare, personal, familjer, fritid eller arbetsgivare! Det har blivit dyrare och sämre på alla sätt! Sen när det gäller 3-3 så har andra kommuner faktiskt börjat ta in det igen. Umeå har redan gjort det och fler är på gång. Men här i Haparanda kommer man aldrig erkänna att man gjorde fel. De skulle bara ta bort det för att visa oss att detta kan vi göra om vi vill. Vi har stoppat det flera gånger så nu var det dags att visa var skåpet ska stå.

Ja ja så är det med det. Idag ska jag ut och promenixa med hundarna, städa i källaren och försöka hinna njuta av min lediga dag, imorgon börjas det igen. Ja just det, vi ska på Robert Gustafsson ikväll, det ska bli riktigt roligt 🙂

Be safe out there

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: