Oh nervöööst

Vi har ju lagt nytt tak 2015, vi har ett vinkelhus och nu ser vi att takplåten har som böjt sig i vinkeln. Den har vikt upp sig lite grann, det är säkert lätt att åtgärda men det är ju ändå på firmans ansvar eftersom de gav garantier på arbetet oxå. Men nu är ju kruxet det att den firman vi anlitade att göra arbetet är uppköpt av ett annat företag om jag fattat det rätt, så får se då om de tar på sig det!

Ni ser ju på bilden hur den som vikt upp sig, säkert av snön men vad vi tänker är att vad händer med nästa vinters snö, river det ännu mer? Så vi vill ju gärna att någon tittar på det innan snön är här. De ska ringa idag från Oulu och jag kan ju ingen finska, vi har messat med varann på engelska så jag hoppas att personen som ringer pratar engelska. Annars är det rätt kört 🙂

Igår fick vi äntligen vårt ute spa tvätta, torkat och vikt in i friggebodan! Vi jobbar ju så mycket och de dagar vi varit lediga så har det antingen regnat eller blåst för hårt. Det kan ju inte blåsa för mycket heller får då är ju risken att det flyger iväg! Jag skyndade mig under dagen för att få bort det, man såg på himlen att det kommer att börja regna! Jag hann, regnet kom på kvällen sen. Ja och sen har det ju varit så mycket annan gorm som sugit krafterna ur en.

Jag skulle haft behandling för min rygg oxå igår kl 14 men jag kände att jag kommer inte att hinna dit, jag måste för bort spaet. Så jag skickade ett mess kl 10.45 om att jag inte hinner komma på utsatt tid och förklarade varför och frågade om han kanske har en ny tid på måndag förmiddag. För sen jobbar jag hela veckan och jobbar jag inte så zumbar jag. Och jag fick det snäsigaste svaret ever!! Det här kom kl 13.30! Snacka om att jag blev dumförklarad. Mitt svar, bild 2

 

Jag trodde att människan faktiskt skämtade lite men det gjorde denne inte! Sen kommer detta!!

Det handlade inte om bristande planering, igår handlade det om väder och vind. Det handlade om att inte låta 6000 kr stå ute och bli förstörd. Spaet har stått tomt i 2 veckor i väntan på att få komma in. Vi har haft poolstegen liggandes på det så att den inte ska flyga iväg! Jag blev alltså ännu mer dumförklarad. Då blir jag pisst, vad tusan vet personen egentligen, vi har så mycket mer som tagit min energi denna sommar!!! Jag kände att hur fan beter man sig som egen företagare? Jag är oxå egen företagare om än inte i stor skala, jag har oxå blivit avbokad i sista minuten någon gång. Visst kan man känna sig irriterad över att man sattit tid och planering i det och det blir inte av. Men vad som helst kan ju hända, det är bara och ta det om man ska överleva i Haparanda. Så jag ser det så att ja ja jag fick lite tid över där istället. Jag tror att personen blev irriterad för att denne kanske inte haft koll på sin telefon. Jag skickade ju min avbokning 3 timmar innan, tyckte jag var i tid :)…. not…. såg sen att det stod avbokning senast 24 timmar innan….. jag tror att personen först kollade sin telefon 13.30 och hade då säkert förberett för mig där innan och därför blev man irriterad. Sen kanske personen tänkt göra något och tackat nej för att jag hade tid. Vad vet jag varför denne blev så irriterad. Men det håller inte att skälla ut sina kunder på detta vis i lilla Haparanda! Jag bokade ingen ny tid och efter en timma kommer detta.

20180827_082427.jpg

Det var verkligen oprofessionellt! Jag förstår som sagt att det kostar både i tid och pengar men så där skriver man inte till kunder. Jag skulle inte vilja förarga personen ”in person” tänk och bli utskälld av denne! Nå det blir inga fler tider där inte!

Vi var och åt men klanen igår, vi med vår familj, Linda med familj, Dennis med familj och Marianne. Det är trevligt att samlas på mat lite då och då och Milano är säkert nöjd för det blir oftast där 🙂 De har allt, det finna hamburgare, massor med olika pizzor, pasta och det finns sallader. Så alla hittar något att äta.

Sen var jag trött som en gnu, jag la mig på soffan och slumrade en stund. Så skönt, kollade lite tv och drog mig tillbaka i sängen. Somnade rätt snabbt och sov hela natten utan att vakna! Helt otroligt, det brukar inte hända, vaknar oftast flera gånger varje natt.

Idag blir det jobb…. två tunga veckor framför mig, jag jobbar 7 av 9 dagar, så det är inte mycket ledigt under denna tid. Varav vi jobbar helg, vilket betyder 11 timmars pass. Nå det går, det är bara att ge järnet. Tur att jag hunnit får bort från gården, bara utemöbler, gungställningen och studsmattan kvar. Men de kan stå ännu september ut. Sen innan marken börjar frysa så måste de bort. Men som sagt det hinns ännu.

Be safe out there

 

 

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Åsa Tornin
  Aug 27, 2018 @ 16:10:12

  Men seriöst 😱 jag hade inte bokat någon ny tid. Ever. Fy vad uselt bemötande.
  Syrran hade oxå nåt dom gått sönder i taket efter all snö och finländarna kom och fixade direkt. Har dom nyligen blivit uppköpta ? För visst hade ni samma firma.

  Svara

 2. Åsa Tornin
  Aug 27, 2018 @ 16:10:49

  Nåt som gått sönder ska de stå, jäkla autocorrect 😂

  Svara

 3. Nina
  Aug 28, 2018 @ 08:45:26

  Alltid är det nåt… Hoppas det ordnar sig med taket 👍👍

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: