Åska

Igår fick lite åska, det kom en rejäl smäll alldeles bredvid oss nånstans. Först en kraftig blixt, det såg ut som om den var på vår gräsmatta och sen small det sekunden efter, vi var inne och det var öronbedövande, Emil satt ute och han sa att det ringde i hans öron! Sen var resten som ett vanligt åskväder, inget kraftigare men det öste ner! Det har antingen regnat eller åska bara till strax innan jag stigit upp för gatorna är ännu blöta. Jag oroade mig för att det inte skulle gå att sitta ute utan att frysa, jag älskar att sitt ute, ta mitt kaffe, morgonblogga på altanen…. men då ska man inte frysa! Jag sitter här nu med, det var 25 grader igår på morgonen, idag är det 20 och ja det känns, jag har en tunn, t-shirts tunn one pice på mig och det känns att det är helt lagom. Fast luften är renare, det går lättare att andas det håller jag väl med om.

Jag steg upp vid 07, valparna var så tysta, de sov nog ännu, men när de hörde mig i trappan kom välkomst kommittén. Det var bara tre pisspölar och två kackor så det var inte mycket att städa upp.

Vi var ju på besiktning igår. Zally gick igenom med rena papper. De andra två fick anmärkning på bettet, ett litet underbett men hon sa veterinären att det är saker som rätar ut sig, deras käkar växer så de är egentligen alldeles för unga för att säga att bettet är fel, om två veckor kan det var helt normalt. Men de måste skriva in det. Sen har de två ett liiitet bråck men det är oxå något som de tror att försvinner, det är så litet. En av valparna i den förra kullen hade ett större och det försvann. Man kan hålla på att trycka tillbaka det för att hjälpa till. Men annars tyckte hon det var en fin kull, trevliga hundar 🙂 ❤

Idag ska Zorro flytta hem till sin nya matte och husse i Piteå. Det riktigt tar i hjärtat på en! Det är så hemskt när de flyttar. Men man vet ju att de är efterlängtade, att de vi valt kommer att bli de bästa för våra små liv. De längtar och förbereder för att de ska komma hem. Man vet ju själv hur det var, tiden innan man får hämta hem sin lilla valp.  Dagarna innan släpar sig fram. Hela ens väsen fylls av kärlek för den lilla varelsen, de mjuka tassarna som ännu inte blivit hårda, den runda lilla nosen, pälsen som är så mjuk, deras fina runda små ögon, hur de bara mitt i leken somnar och lukten, lukten av valp finns väl inget som slår!

Här är Zorro, som sover sin sista natt med gänget ❤

Detta bildspel kräver JavaScript.

Första bilden är Zorro, sen är det två på Zäta, två på Zally och dem sista är på Zorro.

Jaaa måste ju bara berätta. Jag har en zumba kompis från Gällivare, det är faktiskt en av mina största inspirationskällor. Och en av dem som gjorde att jag blev instruktör. Hon sa till mig då jag gjorde min B1a något jag aldrig glömmer, de orden finns i mitt huvud, jag hör tom hennes röst -Jag bara tittade på dig när du dansade och såg att du njöt, du bara ler, du har härliga moves. Och de gjorde jätte mycket. Jag var jätte osäker, alla andra var yngre än mig när jag gjorde grundutbildningen. Jag tyckte jag var helt klart sämst på att dansa, jag har pga av min sjukdom dåligt minne och svårt att memorera. Så jag försökte hålla mig där bak så jag inte skulle synas så mycket! Meiri som ”hoastade” vår gudomliga Steve Boedt hon har dansat hela livet och tävlat i dans, hon satt fram och var Steves allt i allo. Hon är brasilianska och då förstår ni att där är det inget fel på rytmerna inte! Hon är grym!!!!! Och hon sa så om mig!

Men där startade en vänskap mellan mig och Meiri, det utvecklades från zumba vänner till riktiga vänner. Jag har sovit över hos henne när jag gjorde min Gold utbildning, då sov Monika, vår svenska ZES oxå där. Vi har hållit kontakten med varandra hela tiden. Och nu igår köpte hon stuga här, i lilla Happis eller jag inte i stan men ute på Seskarö!!! Tänk vad häftigt, hon kommer att vara här!!!

Körde ju mitt Strong pass igår, efter 3 veckors uppehåll! Fasiken vad kul det var och det gick kanon!!! Nån liten tabbe men det var minimalt, det bara gled på, det var så jul. Det var 5 tappra själar som kom och körde med mig i hettan. Svetten sprutade från uppvärmningen till cooldown, så roligt!!!! Jag hade så grymt kul!

Nu ska jag skriva en liten berättelse om varje valp, lite tips, information osv. Jag vill ge alla köpare en så bra start på deras liv med sin älskade lilla valp ❤ Sen ska jag börja göra i ordning deras valp paket, vi har mat, vi har lite leksaker, first aid kit, ett litet koppel och naturligtvis blir det en bit av deras filt, lite hemma lukt skadar inte 🙂

Be safe out there

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: