Kan inte fatta

Det går inte att fatta vilken sommar vi haft/har. Just nu sitter jag ute på altanen och bloggar. Det går ännu bra att sitta med datorskärmar på morgonen för solen har inte hunnit runt dit än. Sen blir det ju lite värre med att se även om skärmarna idag är bra. Men det är ju så ljuvligt, kaffe, bloggen, alla djuren sover runt mig, det är 24 grader just nu men lite molnigt mellan varven och då känns det nästan lite kallt!! Tänk vad bortskämd man redan blivit. Kvällarna är ju helt fenomenala, 24-25 grader varmt ännu vid 23 tiden, inga mygg och ännu nästan ingen fukt! Gräsmattan är nästan torr redan vid 08 på morgonen, alltså livet kan inte bli bättre!

Igår var en super mysig dag igen, vi var till Solåsen på Seskis och solade med Annika, Bejam´n , Micke och Marianne med barn (Pelles son och sambo) Anette och Agnetha som vi alltid solat med sen pojkarna var små var där och Nina Niemitalo. Tänk så mycket som jag varit på Seskarö, jag menar vi är ju därifrån, både mammas och pappas släkt kommer ju från Seskarö och vi har aldrig varit på Solåsen! Men det var väl det att det var mamma som var soldyrkaren i familjen och hon hade Tromsö som sin strand. Och jag vet att hon sa någon gång när vi var yngre att de som kom från Granvik och Fridhem hängde inte på den andra sidan av ön. Nä det var lite ”territorium” då. Och det var lite finska delen av Seskarö och den svenska delen. Granvik var mer den finska delen och Fridhem den svenska om jag fattade mamma rätt. Solåsen ligger ju på ”fel” sida då men är ju helt otrolig som strand, mycket bättre än Tromsö som fått förfalla. Vi låg ju oftast på den lilla sidan och solade, det går inte mer för det har fått växa igen, så synd! Vi har alltid legat där. Det var mycket mindre sten oxå när man skulle ut och bada därifrån. Och när man hade ungarna små så var det oxå bättre.

När jag kom hem från mitt solande så hade Danne täckt av poolen, det var 32 grader, fatta vad härligt. Det var bara att lägga sig. Jag har nog aldrig badat så mycket i sommar som nu, det är ju bara att kliva i, inte ens havet är kallt, ja det kräver ju lite mer stå still en stund men sen är det så skööönt! Så det blev bad med Danne på eftermiddagen, bad med Pian efter zumban och sen bad med Bejan lite senare. Tänk det krävdes 32 grader för att Danne skulle mysa i poolen. 29 grader så var det huuuuuj faaan vad kallt, han doppade 3 cm av shortsen och sen fort upp tillbaka på stegen 😀

20180731_160514.jpg

På tal om zumba så höll jag mitt första pass sen jag fick blödningen i vaden! Det gick jätte bra, lite i vissa rörelser kände jag så jag tog lite lugnare i dom. Stannade av helt enkelt och körde på deltagarna, det är lite förvirrande för dem att byta perspektiv från att titta på mig, jag är deras spegelbild och sen titta på någon framför, för då kör man helt plötsligt med samma ben, det blir förvirrande för hjärnan att så snabbt koppla om. Men det gick bra, lite ringrostig kände jag mig och sen när jag inte kan göra allt än så håller jag hela tiden nästa steg i huvudet för att hinna tänka ut hur tusan jag ska göra där. Får se då, jag ska testa köra STRONG passet idag och se hur det känns i vaden, kan vara att den blir för häftig än. Men men vi ser. Fick lite förmaningar av mina deltagare igår, du är väl försiktig nu när vi äntligen har kunnat komma igång, vi vill inte tappa zumban 🙂 ❤

Savannah gjorde sin efterlängtade septum igår, det gick jätte bra. Hon var stackarn så nervös innan den gjordes men sen sa hon, va sitter den där nu?? Det gjorde inte alls så ont som jag trodde det skulle göra. Nä och så är det ju, det är ju nu läkningen som kommer bli värre.

Ni ser så nöjd tjej efteråt 🙂 Fast nu kommer det som alla går igenom, planeringen av nästa. Nu vill hon göra på hakan….. ja ja får se då men det blir när hon fyller år säger hon.

Nä nu ska jag ta min shake, det har blivit så mycket slarva så det inte är klokt. Det känns som om man gått upp massor i vikt oxå, usch…… Så säger som Pian, -nu jävlar…. nu blir det att börja tänka på lite vad man stoppar i sig och sen när semestern är slut då drar jag in stor bromsen! Men än så länge tänker jag tänka bara lite grann på vad jag äter 🙂

Idag blir det ingen strand för mig, vi hade tänkt åka men Zäta har nog fått urinvägsinfektion. Danne började säga i förrgår kväll att hon går ofta och försöker kissa och det kommer bara några droppar. Jo det var likadant igår under dagen. Men hon dricker så dåligt, hon är ju en funderare, ska jag börja äta nu…. jaha ja det kanske jag ska. Man får sätta henne att äta. Men när hon ser att de andra börjar så börjar hon med. Men hon äter inte lika snabbt som de andra, så hon får äta i buren så att de inte ska sno hennes mat. Nu har vi börjat lägga i mer vätska i maten så de redan svällda kulorna lite simmar i vatten och fil. Då får hon ju i sig vätska plus att jag faktiskt har börjat tvångs dricka henne lite. Det är ju så varmt och dricker hon inte så har hon ju inget att kissa heller och då samlas det små skvättar i urinblåsan, bakterierna frodas och man får urinvägsinfektion. Så får se då…. vi ska ju till veterinär imorgon på besiktning så då får de ta prover på henne. Hon blir kvar en vecka till hos oss så jag hinner ge henne medicin i såna fall.

Våra små igelkottar har blivit så tama, när Danne håller på med min bil så kutar de runt honom, luktar på skorna, de är inte alls rädda. Jag stod ute igår och kollade då kom en fram till mig och luktade på skorna och drog iväg. Hoppas bara de överlever nu så de inte blir överkörda.

Bussen stannar här och ni vet lukten av bussarna utomlands när det är varmt på asfalten, däcken är varma, bromsoljan är varm, så luktar vår lilla lokal trafik buss nu. Om jag stänger ögonen så skulle jag kunna tro att jag sitter nånstans utomlands och väntar på bussen… lukten, värmen, morgon diset och du känner att dagen blir varm. Så underbart!!! Så en dag i poolen blir nog heller inte fel. Då hinner jag tvätta upp min tvätt oxå 🙂

Tänk det har tagit två veckor innan jag ens orkat tänka städa, tvätta, nu först börjar jag känna att livet återvänder. Jag har varit så jäkla trött!!! Alltså vår mertid, har varit fruktansvärd att gå tillbaka till. Det finns som sagt ingen tid för återhämtning. Jo jag har mycket zumba oxå men jag har inte ökat mina timmar alls, det är samma timmar jag alltid haft, det är tiden på jobbet som ökat. Jag får väl ta en vecka till om det känns så. Det är fördelen med sen semseter, då kan man ta några dagar till om man vill.

Jag lyssnade på Tommy körberg igår, han sa en så klok sak, det ska jag börja ta till mig och inte oroa mig för att livet tar slut så fort. För ju äldre man blir desto snabbare verkar det ju gå 😀

En förutsättning för att vi lever, är att vi dör.
Den som rädes döden, är rädd livet.
Tommy Körberg

Ja ja nu är jag hungrig, dags för shaken och lite facebook!

Be safe out there

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: