Funderingar

Jag läste för ett par veckor sedan att sossarna och Eliasson går ut med att vi har en budget i balans. Det är ju inte sant, bara inom LSS så vet jag att en av gruppbostäderna är redan nu back 500 000 och LSS verksamheten förespås vara back 2 miljoner i höst. När 3-3 sas upp sa man att man skulle spara 7 miljoner, alltså är man till hösten 9 miljoner back på sin egen prognos, inte illa va! Var i det är en budget i balans?

Vi skulle få en vikariepool, där vi tillsvidare anställd bla skulle ingå. Var är den? Hur har den fungerat? Vi är inne i Juli och har inte sett till den än. Hos oss har en sån person dykt upp 2 gånger. Vi få ofta gå utan vikarie när folk är borta, vi får jobba övertid för att det inte finns folk att tillgå. Det skulle ju trilla ner en massa folk när 3-3 sas upp, alla som gick hemma med lön, det skulle motsvara 16 heltider sas det och de personerna skulle ju börja vicka. Det skulle lösa hela vikarie biten. Var är dom? De lyssnade inte när vi försökte förklara att vi är vår egen arbetstidsförkortning. Tas den bort så går jag upp i heltid på mitt eget jobb, på min egen tjänst. De fattade inte! Det har omplacerats folk från en gruppbostad till en annan, utan att tillsätta ett huvud, det betyder att resterande personal får jobba otroligt mycket, långa timmar och massor med dagar för att täcka upp. Det schemat är inte roligt. Och vad var syftet, var var besparingen? Det enda som händer är att man kör personal i botten på detta sätt! Folk jobbar övertid, var är besparingen i det?

Vi sa då att det kommer bli brist på vikarier, japp det har vi, tom hemtjänsten har känt av att 3-3 stängdes och de har inte ens haft det. Men pga att vi oxå behöver mer så har de fått brist. Vi sa att det kommer att bli dyrare i form av övertider och att vi inte längre kommer att kunna täcka upp för varann, japp det har det oxå blivit. Vi sa då att korttidssjukskrivningarna kommer att öka, japp det har oxå stämt, folk sjukskriver sig för att få återhämtning, det har jag bla själv gjort och andra oxå bara på min arbetsplats.

Folk kommer inte ha tid att ta hand om sin kropp, sig själv på samma sätt som de gjort hittills. Dels för att de jobbar mycket mer och dels för att om du är ledig bara en dag så kanske du inte ”slösar” den på träning. Jepps igen, det märker vi på passen, jag är ju grupptränings instruktör, vi ser att folk är borta pga jobb. Det medför att vi blir i sämre skick både kroppsligt som psykist.

Att kunna vara hemma mer och ta hand om sin familj, sina barn, det stödet minskar ju drastiskt. Jepps återigen, bara i min familj jobbar vi 480 timmar mer/år än tidigare. Det betyder 480 mindre stöd till mina barn. Vi är själva mer slut och orkar inte på samma sätt som tidigare. Tänk ”problem” familjer, tänk en ensamstående mamma med sina barn, det är ganska mycket mer timmar från familjen/år. Så skriker man när det är problem, var är föräldrarna?

Jag säger inte att omsorgspersonal på något vis är latare än andra. Visst kan vi jobbar våra timmar. Men nu hade vi ett bra schema som inom LSS fungerade bra och sparade pengar…. så tar man bort det utan att ens vara insatt i vad man gör!!! Det gör mig jävligt irriterad! Och nu går man ut med lögner för att fiska väljare, det gör mig ännu mer irriterad!!!!

Kontaktpersoner dras in, nä det var ju inte något konstigt med det, det är ingen massuppsägning. Det granskas varje år. Stämmer inte, det görs inte varje år. Ibland får de gå in och prata lite men det är inte varje år. En massuppsägning är det precis vad som varit. Jätte många har fått lämna sina uppdrag, vissa efter 25 år med samma brukare.

Ja ja nä nu har jag semester då jag ska inte fundera på det! Man jag blir irriterad varenda gång jag får Happisbladet!

Be safe out there

 

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Nina
  Jul 27, 2018 @ 15:00:28

  Så bra skrivet Anna 👊👍 Du skulle dela inlägget på fb!! Det är ju skrämmande hur vissa tänker, speciellt när det är ”dom” som bestämmer i vår kommun 🙄

  Svara

  • Anna
   Jul 27, 2018 @ 21:13:45

   Eller hur Nina. De borde veta vad de gör men i alla lägen verkar de inte ha en susning om.vad de gör!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: