Strong by zumba

Idag blir det SbZ gud vad roligt, jag hade ju inget förra veckan för jag jobbade. Det blir lite tokigt på ett ställe just för att jag jobbar, jag tar tjänstledigt vissa pass men kan inte göra det allt för ofta då går jag så mycket back. Det är ju samma med den vanliga zumban. Ja ja så är det. Men snart blir det att gå ut på altanen, det är fint väder och gå igenom dagens program. Strong är ett sånt program som växer med en, ju mer man kör, desto roligare tycker man det är.

Vi tog ut min moppe igår, den ska tvättas, sen ska jag börja köra den lite. Vi har ju lånat ut passaten. En av Dannes släktingar är här och bor i Karsikkojärvi i stugan och har ingen bil. Vi har ju 3 bilar, två fungerande, min gula fara är inte ännu på vägen. Och sen har vi ju moppen och inne i stan kan man ju gå oxå. Det är just när jag ska och träna som jag behöver bil eller då moppe, jag åker dit så pass mycket innan för att göra i ordning, öppna dörrar osv. Sen vill jag inte bli kall efter passet, jag vill fort hem och i bastun.

Grannens ficka gör sitt teori prov för AM kortet idag, hoppas att hon klarar det, det är så nedslående att kugga och sen är det är så svårt att få tider nu. I Happis finns inga alls och Kalix är oxå fullbokat så många har fått åka till Luleå för att få tider. Den dagen Rasmus klarade sitt körde 20 mil, sen körde han ju in i en stubbe och den stod några dagar men nu kör han på igen 🙂 Man hoppas bara att de kör med förstånd inte efter grupptrycket när de ska ut i trafiken. Fort händer det olyckor om man inte är uppmärksam.

Vi var till Kalix med Savannah igår, hon fick sin diagnos ADHD. Inte helt oväntat. Det var en jätte fin psykolog, Roland något hette han. Utöver det vanlig med tydliga strukturer, att påbörja något, att avsluta det, koncentration och impuls, ilska (flickor agerar ofta inte utåt, de kväver den och så gör hon) så har Savannah har ju en enorm ångest och rädsla för allt som är nytt, hon har hög prestationsångest och accepterar inte om man får ett fel. Fast just den biten har blivit lite bättre. Men hennes rädslor tar många gånger överhanden och det händer att hon inte gör saker just för att hon är rädd. Inte rädd för själva grejen så men hon vet inte exakt vad som ska hända, hon vet inte exakt hur hon ska göra, hon vet inte exakt hur det ser ut eller vad hon sak säga. Det är där ångesten kommer, den är svår för henne. Och det bromsar henne i livet och det är ju jätte tråkigt när man är i starten av livet, hon är ju bara 12 år, hon ska ju inte behöva gå miste om saker som andra barn gör bara pga av sin ängslan. Vi bestämde så att vi provar medicin, vi går in med en låg dos, vi håller koll på henne, blodtryck, puls osv. Sen om allt är bra så ökar vi, till 2 tabletter men stannar där. I höst ska hon börja gå i Kalix hos psykolog för att lära sig hantera sin rädslor och att se att allt fungerar med skolan osv. Men vad detta förde med sig var att Rasmus oxå säger att han vill testas. Och det har jag misstänkt länge. Men han testades två gånger när han var mindre men då var språkstörningen så svår och tog så mycket plats så det var svårt att veta vad som var vad.

Ja ja nu ska jag in på facebook en sväng så att jag sen får starta dagen. Vill ut i solen, hoppas bara att det blir varmt oxå.

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: