Massage

Idag ska jag på massage! Det ska bli så skönt!!!! Det var tänkt på benen men jag har ont i nacken och övre delen av ryggen så jag ska fråga Johanna om vi kan ta det istället. Jag vaknade igår och var stel i nacken och ont hade jag oxå!

Zumba Fitness igår och vilket pass!! Ösigt värre, fullbokat och energin var på topp. Vi öste på som bara den. En utav mina zumbisar, hon är äldst i gänget sa igår att hon har tre gånger kvar på sitt tio kort och kommer efter det att sluta på fitnessen, det blir trist. Hon är nog runt 75 år men har dansat och tränat hela livet i princip men har skador så klart efter livets framfart. Så det kommer att bli trist. Jag kommer att sakna henne. Hon är en av dom som alltid stöttat mig. Hon fortsätter på Gold men hoppar över fitness zumban. Och jag förstår henne, det är mycket hopp och sånt nu, tempot är högt där.

Vädret ser ut att bli fint idag, blåser mer än igår. Det var bara 10 grader vid 07 men hoppas det blir varmare snabbt. Igår var det 23 som mest vad jag såg i skuggan, riktigt skönt. Inte för att jag fick gjort desto mer igår, jag har varit så trött i flera dagar så det blev mest att sitta. Dammsög, övade koreografier mellan varven, matade djuren och handlade men det var väl det det. Sen blev det mest att sitta och filosofera.

Vårt nya schema är inte roligt. Du hinner inte med återhämtning alls, för att hinna få det så måste du sjukskriva dig en dag här och där…. och jag är inte den enda som gjort det på min arbetsplats. Det är det att även om vi bara jobbar 8 timmars arbetspass så jobbar vi ändå hela dagen. Kvällspass 1, 11-20, pass 2, 12-21, pass 3, 13-22. Morgon passen är 7-16 förutom ett som är 8-17. Sen har vi varannan helg och då är tiderna, 7-19, 9-21 och 10-22. Kvällspassen är ju som jobb precis hela dagen, det känns mycket mastigare än att jobba tex 7-16 för då är ialf hela kvällen ledig. Men våra pass… du är inte ledig vare sig en hel förmiddag eller en hel kväll, du börjar ju på förmiddagen och går till sena kvällen. Våra ledig perioder är ofta bara 1 dag mellan arbetspassen, lite oftare är vi ledig 2 dagar och bara 2 gånger på 8 veckor är vi ledig 3 dagar. En period på 9 dagar så jobbar jag 7 av dom, varav 2 av dom är 11 timmars dagar, det är inget vidare. Jag har nu gått på det snart 6 månader och nu börjar det kännas jobbigt, din fritid är ju betydligt mer inskränkt och inrutad än tidigare och ändå är jag tjänstledig på vissa ställen för mitt företags skull. Ja och vi märker på gruppträningarna att folk kan träna betydligt mycket mindre. Man får ofta höra att jag kan inte komma, jag jobbar. Och det kommer oxå slå hårt, folk har inte chans att vårda sin kropp på samma sätt. Och sen är det ju oxå så att har du jobbat mycket och har en ledig kväll så kanske du inte avsätter den till träning.

Vad jag märker på mig själv är att jag inte hinner träna passen som jag brukar, jag vill ofta hinna gå igenom dem på förmiddagen samma dag men det hinner jag oftast inte, jag jobbar ju då och kvällen innan går inte alltid heller för då jobbar jag oxå. Så det blir sent hemma eller att jag lyssnar på musiken, hoppar några steg här och där när jag städar eller lagar mat på jobbet. Nå jag har fått tvinga mitt minne att bli bättre, det måste minnas längre än tidigare, nu har jag oftast inte tid till mer än att öva in den nya låten, jag måste lita på att de gamla sitter något så när. Tur att jag har min pärm. I den har jag tecken, ord osv i olika färger för varje steg. Inte för att jag behöver nu glo i den, ibland händer det att jag måste hålla lite koll. Men den är en trygghet för mig när den ligger där framför mig just för att jag har ett minnes problem, jag har ju crohns och den medför B vitamin brist och det ger bla dåligt minne. Och jag har tidigare fått sprutor av B 12.

Ja ja nu ska jag börja fixa håret lite…. jag ser ut som kvast Hilda i håret efter tvätt 😀

kvast

Be safe out there

 

 

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. anders
    Maj 23, 2018 @ 09:20:46

    Voj jumala, du far fram som en virvelvind…… å så har du även tid med att blogga. 😀
    Ligg nu still på massagen.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: