Hur gick det där?

Igår var en hektisk dag. Vi höll på med veden här hemma på dagen. Mellan varven övade jag koreografierna för kvällen och övade på sångerna. Sen drog jag iväg halv 5 för att sjunga upp med The Lizz. Solen sken hela dagen men när jag körde mot stationen så började komma några droppar. När vi gick ner till brasan började det att regna mer och mer.

Zumba kidsen gick jätte bra, det är inte lätt för dem att ställa sig och dansa framför så många människor och till råga på eländet så ösregnade det! Men danserna gick bra och zumba fröken själv kunde koreografierna ikväll 🙂

Uppträdandet med The Lizz var det värre med, inget funkade. Jo vi kunde våra sånger men tekniken strulade som fan!!!! Inget var inställt, Lisens mick var helt plötsligt död när hon skulle börja sjunga sitt solo, snabbt tog hon min, sladden hade ploppat ur och sedan i samma veva lossnade även sladden från själva mikrofonen!! Mickarna var överhuvudtaget inte inställda alls, de hade alla olika styrka på volymen, under alla låtar vi sjöng så tror jag inte de ställde ens in dom! Musiken var för låg och vi bad dem höja flera gånger, vi hörde inte musiken, det fanns ingen monitor mot oss. Det är inte lätt att sjunga när man inte hör musiken, det blev falskt här och där!! Det blev rundgång flera gånger och just hela Lisens solo gick åt pipan pga rundgången och mick strul. Så det var otroligt oproffsigt gjort av Svefi. De fick inte till det alls. Sen förstår jag att eftersom vi inte har någon soundcheck så är det svårt att ställa in saker och ting! De vet inte hurdana röster vi har. Men en grundinställning på mickarna och sedan små justera måste väl ändå vara möjligt??? Som det var nu så tror jag bara de tryckt dit dom utan att kolla något, sladdarna var ju inte ens i ordentligt. Så det här kändes allt annat än bra!

Nåväl efter det var det Crazy Crews tur och det gick kanon, vi körde igång med lite Gymping a la Susanne Lanefeldt. Jag ledde den i ca 1 minut, då kommer Nina R in och avbryter och undrar vad tusan jag håller på med, det där var kanske OK 1983 men så här gör vi 2018. Så drog vi igång, Nina R med Selätin, till Shuffla, Sebbe med gymsticks och han körde till Maniac, Nina M körde en redig body combat fight och jag avslutade med zumba!!! Sen ledde vi alla tillsammans en allsång Crazy Crew och The Lizz, en redig sommardänga nu när sommaren står inför dörren med en längtan till sommarens bästa händelse Classic Moter Meet, vi sjöng Sommarnatt!!

Efter det hade Jytte ett vårtal, hon hade tänkt till där men blev avbruten av någon som inte tyckte hon som är smålänning skulle få hålla något tal, det borde en infödd Tornedaling göra. Och kvinnan som avbröt lät inte att vara från Haparanda själv, hon lät som en göteborgska. Men Jytte fick till det där, hon tog det snyggt och gav henne ett svar och sa något i stil med att ”det kom från en göteborgska” Sen var det slut med skrikandet ifrån den kvinnan. Jag fick höra sedan att hon tydligen är Haparanda bo men har varit utflyttad länge och sedan kommit tillbaka i omgångar.

De som jag vill hylla allra mest för kvällens insats är ändå min familj! Pia, Tuula, Rellu och allabandra zumbisar o vänner. De stod där i över en timme i spöregn, de frös men de stod kvar. Danne, Dennis, Mathilda och Alicia. Hon stackarn vägrade ha vantar och händerna var knallröda de var så kalla, lilla stackars tjejen, men de stod där troget och tittade när jag hoppade runt! Tack till er ❤ Sen for vi upp till oss, jag och Dennis drog iväg och köpte fika. När vi kom tillbaka så hade Danne kokat kaffet och satt på en brasa, det var riktigt mysigt att komma hem till stugvärmen.

Be safe out there

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Ethel
  Maj 01, 2018 @ 09:34:24

  Glada Vappen till dig och familjen din Anna, trots alla tuffa odds så ser jag att din kämpaglöd är enorm 👍🏻 Vilken styrka att hålla humöret uppe under de omständigheterna, härligt med familjens stöttning.
  Kram till dig och hoppas vårvärmen kommer snart

  Svara

 2. Anna
  Maj 01, 2018 @ 09:39:40

  Ja vi håller ångan uppe, det är bara att köra på 🙂
  Der ordnar sig och vem bryr sig om det om 100 år 🙂
  Men min familj o mina vänner, mina zumbisar måste jag beundra att de stod där trotts ösregnet!

  Svara

 3. pian
  Maj 03, 2018 @ 11:11:26

  vi försökte hänga med crazy crew och The Lizz så gott vi kunde, vi höll ju oss varma i alla fall:D. Tyckte allt var bra. Ni tyckte nog själva i The Lizz att det lät och var värre än vad det var. Förutom rundgången och mickstrulet så tyckte jag det lät skitbra när ni sjöng:)

  Svara

  • Anna
   Maj 03, 2018 @ 13:41:55

   Oh tack Pian. Vi hade tydligen fptt jätte mycket beröm av någon norsk kulur rektor som är här på besök. Han hade varit på Stranden o lyssnat.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: