Begravning

Sablars jag har ont i röven!!! Jag var på ett spinning pass igår, jag har inte gjort det på flera år och då får man jäklar så ont i arslet efteråt 🙂 Jag hade mitt STRONG by Zumba pass och Sebbe, spinning instruktören kommer alltid på mitt pass för han kör sitt pass efter mig. Så nu stannade jag och det var riktigt roligt!!! Det är några från Sebbes pass som kör en dubbel, Strong och sen Spinning/tbt efter. Tbt är förkortning av total body training och det hörs nog vad det är, övningar för hela kroppen. Men jag körde bara spinningen, kul var det så det får nog bli lite oftare det 🙂

Strong passet gick bra, vi är inte så många, vi är mellan 5-6 och 10-11 på passet, det är svårt att få folk att se att det här är så jäkla kul. Även om passet är tungt så är det skit roligt. Det går så fort, helt plötsligt är vi på block 3, det sista konditions blocket, sen är det bara mage och cooldown kvar. Det går så fort, programmet är smart upplagt, musiken är lagd efter rörelserna, helt fanatiskt, allt är så synkat!  Jag är lite allergisk så jag har lite tungt med andningen, det märktes igår men tur att jag är instruktör så jag kan ta det lite coolt mellan varven och köra på de andra 😀

Idag är det dags att jordfästa Airi, släkt till Danne. Det är alltid sorgeligt med begravning även om man inte står den personen nära. Men stämningen, alla de nära anhöriga, allt påverkar en. Och ju äldre man blir desto lättare har man att ta till gråten för vad som helst tycker jag! Jag kan läsa något i en tidning, eller just att bli glad över något kan ju oxå nuförtiden röra en till tårar. Samtidigt är begravning en tid då man träffar släkten, får umgås och prata lite, höra var de står i livet nu, något nytt på G? Tanos är en liten släkt, det blir inte så många där idag så man hinner prata lite med alla. Det blir med blandade känslor man går dit idag. Jag tycker synd om Sussi dottern, hon skrev igår att imorgon är det dags för lilla mamma att få sin sista vila samtidigt såg hon det att hon får umgås med de andra so redan är där uppe och väntar. Det blir en tung dag för henne och pappa Lasse.

Dessie börjar ju gå in i höglöpet! Nästan vecka är det dags och då blir det livat i holken minsann, vi har ju två hanar. Men det är inte tänkt att pojkspolingen Roffe ska komma till skott utan Larry, precis som förra året. De valparna blev jätte bra, aktiva, full av liv, och smarta och INGEN fick Larrys jobbiga päls, han är ju en tibetansk terrier och har hår utav dess like!!!! De har kraftigare päls alla än Dessie som är en pinscher, så det blev perfekt för vårt klimat här uppe. Dessie har ju lite svårt när det är för kallt, hon fryser så hon skakar! Så får se då om det blir något denna gång med parningen. Än så länge är inte Larry desto mer intresserad, Roffe piper och gnäller och är helt galen mellan varven. Men Larry tar det lugnt, han vet att det inte är dags ännu. Nästa vecka går hon in i höglöp först. Jag har redan en som ska köpa valp. Hon ville ha från förra kullen men hennes karl ville inte då. Men nu är det dags för dom oxå att ta sig en valp till sommaren. Då hoppas vi bara att Larrys intresse verkligen vaknar! Han kan ju bli störd av Roffe faktiskt. Men det är absolut den sista parningen, dels blir Dessie för gammal  och sedan är det inte lätt att ha valpar, det är ett heltids göra i 8 veckor och de sista 4 är det otroligt mycket göra. Sen är det inte kul med alla markeringar från hanarna, pip, skrik och gnäll! Så bollarna ryker på de två när parningen är gjord 🙂

Ja ja nu ska jag in på facebook och sen börja göra mig klar för begravningen…..

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: