Äntligen!

Äntligen är jag ledig…. men bara en dag, imorgon börjas det igen. Men då jobbar jag bara ons och tors och sen är jag ledig 3! Det ska bli så otroligt skönt, jag riktigt ser fram emot helgen.

Jag funderade på mitt medborgarskapslag om tempererat utebad, det fick många röster och gick vidare oxå kommunfullmäktige. Men jag vet inte vad som hände sen egentligen. Det har fastnat någonstans. Jag tror ändå att det vore grejen, det skulle dra folk till Happis. Som det är nu så finns inget att göra i stan, efter shopparna har shoppat så åker de vidare. Det är inte långt till Kalix, bara 5 mil och de har ett jätte fint utebad. Men vi i Happis vinner inget på turismen. Hoppas nu att det blir bra när Vandrarhemmet fått ta över campingen, det är ju det mest självklara tycker jag, de är ju där nere hela tiden. Jag fattar inte varför det las ut på klubbar från början? Jag menar visst är det bra att tex AHC fick vara med och driva det men hur intresserad är unga killar av städning av dass tex? Nu när det är Vandrarhemmet eller River Hotell som de heter så är det ju i deras eget intresse att driva det bra.

Bad i norrbotten!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Planerna var ju att lägga det någonstans o stranden. Det fanns ju en plätt mitt emellan Sverige och Finland som de tänkt på, tänk vad exotiskt det skulle vara! Tänk vad det skulle göra mycket för de turister som kommer hit och de första de ser är ett bad på gränsen! Tänk alla dagar som inte är riktigt bra, så där halv bra, det kan tom små regna och man kan bada iallafall. Eller alla småbarns familjer som inte har råd att åka iväg på semester då är det säkrat att barnen får bada! Turister som bor på campingen kan ta sig sitt morgon/kvällsdopp. Det skulle ju gynna både Riverhotell, River resturant och Strandkiosken direkt! Men sen kommer det ju även att öppnas på nytt i gamla Ponderosas lokaler.

Sen skulle min dröm ännu vara att få ett flytande café. Det finns ju ett område mellan piren där båt bryggan varit och stranden, nedanför gamla tingsrätten. Tänk en stor ponton, med räcken där du kan köpa ditt fika,d din glass eller öl och avnjuta i solen på vatten nästan på land! Taxi båtar ut till Toranda med beställning eller fasta turer. Det händer mycket där och det är en bit att köra från Haparanda ut dit men tänk att kunna ta båten över älven, både exotiskt och betydligt mycket snabbare och enklare!

Tänk alla lokala företagare/förmågor man kunde sammanföra, tänk vad mycket vi kunde ha att erbjuda turisterna man kunde engagera Seskarös Staffan Niska, han bygger ju bryggor och pontoner. Vi har båtklubben som säkert kunde ordna en kedja av folk som kan ta på sig någon dag/kväll var att köra turister till Toranda, jag kan ha zumba på stranden, jag kör allt från kids till de som vill köra på en hård nivå med STRONG. Lisa kan ha morgon yoga, det finns massor av andra små företagare som kan vara med, vi har ju tom en tjej som pratar med änglar, Paulina och hon lär vara duktig. Då kunde ju kioskerna och River ta upp bokningar. Historie berättare om livet i Haparanda, häst och vagn, ridning för barnen vissa dagar, ute gymmet står oxå klart till sommaren. Det kunde finnas en ”tavla” där man kan göra reklam för det som finns här, vi har ju flera massörer, Pretty Diamond, nagelfixare och frisörer bara ett stenkast upp, Chathis och systrarna P som som är lite utöver, det finns PTs och Fysiotek som kör pass hela sommaren, Korpen har ju oxå en fin ny lokal med gruppträning, tom en boxningsring och crossfit träning. Men hur ska folk veta att de finns så nära om man inte får information. Vi kunde ha en egen sida på nätet som vi alla kunde gå in och presentera oss på. Man kunde göra så mycket där nere och inte bara sommartid. Det finns ju den där killen som fixat någon stor typ kälke som han drar med sin skoter och tänkte köra ut turister i skärgården. Skoter klubben kan säkert vara med och ordna turer, fiske klubben med både pimpling och spö på sommaren….  Men men vi får nog fortsätta åka från kommunen till andra kommuner för att bada i förutsättningen med.

Ja ja drömma får man ju… idag blir det läkarbesök med Savannah, ett steg till i hennes utredning. Hon är inte så förtjust själv i detta. Hon var mer positiv tidigare men nu säger hon att hon inte vill ha en diagnos. Nä det kanske inte känns så kul men det är ju inte bara en nackdel. ADHD kan ju vara en stor fördel, när de går in i något går de in i det till 200% de ser möjligheter sällan nackdelar i något. De är konstnärliga på något sätt, musik, konst eller att tex bygga. De ser mönster vi andra inte ser. Sen får hon diagnosen så har hon rätt att få det stöd hon behöver i skolan. Nu har hon bra lärare som redan nu har sett hennes behov och skolan gör mycket för att hon ska klara det. Men för att säkerställa hennes rättigheter så vill jag göra detta.

Zumba Gold igår, så roligt, så härligt att bara få köra med alla dessa människor, det är verkligen jätte roligt. Idag blir det vanlig zumba på Fysiogym, nya låten är riktigt rolig. Bara jag nu hinner få in den ordentligt!!!!! Inget zumbande på Onsdag men torsdag då jäklar, 2 pass zumba fitness på förmiddagen och STRONG på kvällen, mina ben kommer vara mos på kvällen 🙂

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: