Dagen sprang iväg

Gårdagen bara rusade iväg. Efter att jag gjort mina morgon sysslor här med datorn så gick jag igenom koreosarna för nästa vecka. Fick allting nedskrivet och jag kunde köra igenom dem några gånger. Sen drog vi på stan och köpte nya shorts till Rasmus inför Spanien resan, hittade på Sporthuset i college tyg, precis såna som han ville ha. Hem snabbt, hämta Alicias presenter och sen iväg på kalas. När vi kom hem sen så övade jag igenom mina korosar igen, ut och käkade mer öva koreos. Sen fick jag mina grupper till kidsen gjorda så nu är de klar och alla föräldrar har fått meddelande om vilka grupper deras barn tillhör. Så nu är det oxå klart. Nu har jag bara egentligen att bestämma listan för den stora gruppen, jag har ju så många förslag på låtar där.

Kollade mellon igår, nja inte hela från halva programmet kanske. Visst är han ju proffisgast Benjamin Ingrosso, de andra är som lite slätstrukna ´jämfört med honom. Men jag vet inte om jag riktigt gillade låten, den var inte i min smak alls. Men då har jag bara hört hela 1 gång. Ibland för man ju lyssna några gånger innan de sätter sig. Jag är ju inte riktigt sån som följer mello, tycker det är sånt svammel, alla deltävlingar, programledare som ska vara roliga och är inte det osv. Det högtidliga som fanns runt mellon är borta tycker jag.

Nu till något av lite mer privat karaktär! Jag kom ju i klimakteriet för 10 år sen. Det började när jag var 43, just faktiskt vid denna tid på året. Jag började svettas som fan, bara helt plötsligt kom det över mig. Men jag hade inte en tanke på att det kunde vara klimakteriet för syrran var mitt i det och sa att man bara svettades på överkroppen. Jag svettades tom under fotsulorna!!! Sommaren innan fick jag enorma stört blödningar och de kunde komma då jag inte skulle ha mens tex. Mensen började hoppa den våren efter jag fyllt 43, jag har alltid varit som en klocka, nästan på timmen var 28:e dag. Men nu började den hoppa, den var borta hela våren för att komma igång till sommaren igen. Sen försvann den runt jul och var borta några månader och kom tillbaka. Nu började jag haja att jag kanske är i nått för klimakterie. När jag var 46 hade jag ingen mens alls. Jag fick hormon tabletter, Novofem, som skulle sätta igång den, men det funkade inte. Min livmoder var fortfarande aktiv konstaterades det, därför fick jag hormon. Och det var den fram till jag var en 49-50 år ialf. Förra året började jag ju små blöda igen helt plötsligt. Det var inte normalt och jag fick akut tid i Sunderbyn. Men nu kommer jag inte ihåg vad de sa där om min livmoder ännu var aktiv eller om den somnat för gott 🙂 Men de tog bort mina hormontabletter, de får man inte äta längre än 5 år, sen ökar cancer risken enormt. Men nu har jag helt plötsligt börjat ömma i brösten igen, precis som när man var tonåring. Jag har börjat få inte i äggstockarna igen. Det känns som om jag skulle få mens när som helt. Jag fattar inte vad det är för något då? Är det normalt eller inte? Kanske jag får ringa in så jag får komma på nån kontroll igen. Har försökt googla själv men hittar inte. Ja ja jag får ringa och kolla upp det.

Sportlovs veckan är över, skolan kallar igen. Nationella proven väntar ungarna, usch stackars barn. Rasmus har ju sin språkstörning som han brottas med och Savannah är ju skit nervös inför dom. Nå det går som det går, man gör sitt bästa och mer kan man inte göra.

Be safe out there

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: