Det finns saker…..

Jag har funderat en hel del den sista tiden på vissa saker. Saker som faktiskt gör mig ledsen, ja jag är inte alltid den hårdhudade människan man tydligen tror jag är. Men jag är fenomenal på att för mig själv reda ut saker, jag tar en dag då jag tänker, jag funderar, jag provar lösningar, jag gräver ner mig. Jag blir ledsen och jag gråter. Vad jag lärt mig genom åren är att det är jävligt lätt att på något sätt flyga på mig. Jag är stark i det jag tror på, jag kan prata för det, jag står för det. Folk vet det och är det lätt att ”skylla” på mig eller lämna över det åt mig så jag ska reda ut det. När man behöver mig i ärenden där det behövs ”stås på” då är jag bra att ha. Men sen kan man lika väl vända det till en nackdel, då kan man skylla på mig, det var Anna fast att det kanske egentligen inte var jag. Sedan vågar inte alla de som tyckt innan stå för vad de sagt eller tyckt. Då skjuter man budbäraren. Då står jag rätt ensam. Folk tror att det inte tar på mig, det gör det. Jag blir förbannad på mig själv oxå för att jag går i fällan varje gång, varför gör jag det? Är det ett behov jag har? När ska jag lära mig? Men nu har jag bestämt mig. Jag står för den jag är, det jag säger. Jag har svårt att jämka i saker där hela mitt väsen säger något annat och då spelar det ingen roll vem som står framför mig, då agerar jag. Men jag ska inte ta på mig något någon annan ber mig göra eller säga, jag kommer hädanefter säga, det är du som upplevt varför säger du inte själv?

I höstas var jag med om det igen…. Jag blev frontfigur i något, något jag inte fått första hands infon om, något jag inte just då upplevt själv. Men jag fick samtalen, jag blev uppsökt, för alla vet vad jag tycker och att jag vågar säga. Nu står jag ensam igen, jag står för allt det jag tycker, det gör jag fortfarande men alla de andra som tyckte och trodde och pratade, de har dragit sig undan som vanligt, ingen vågar stå upp för sig själv. Ingen vågar säga NEJ, istället har det vänts till att de på något vis ska vara tacksam för att de blivit benådade. Jag gråter för mig själv de dagar då jag är trött, de dagar jag inte är så positiv, jag gömmer det så ingen annan ser…. Jag tror inte det finns någon som vet om alla de bördor jag bär och hur de påverkar mig.

Men sen någonstans hittar jag styrkan igen att resa mig, skrapa ihop resterna av mitt psyke, samla tankarna, skaka på mig och gå vidare. Idag är det nog genom zumban tidigare var det i skogen på en stubbe med hundar, en termos kaffe och ett paket cigg. Där satt jag och funderade, lyssnade på skogens ljud, andades in luften, doften och sakta återvände livet. Nu sätter jag på musiken, börjar dansa och efter ett par låtar ler jag inombords igen.

lillamy

Nu jäklar i min lilla låda ska jag ändra på saker, det är ju en process och jag kommer att gå ner i fällan igen, men jag ska stanna upp tänka, varför säger jag det och vem tycker det? Jag kommer aldrig mer att stötta människor som sen inte vågar ta första steget själv för det är de som sen när de hettar till blir feg och hugger mig i ryggen!

muminquiz

Idag blir det att pyssla med bokföring nu på morgonen, jag har såååå mycket där. Men nu ska jag komma i kapp. Sen ska jag göra kidsen låtar klar och efter det bara ta det lugnt. Hinna andas lite. Jag är ledig idag och har ingen zumba heller. Jag tittade fel i min kalender, jag skulle haft zumba idag men ingen STRONG på torsdag. Nu blev det tvärt om! Nå jag ordnar det med matrast och motionstimme så kan jag ändå köra mitt pass på Torsdag! Men där lärde jag mig oxå något, kolla upp vilken vecka vi pratar om!!!! Jag tror att det är ”felet” blev för att jag skulle få en dag att bara vara. Jag kör ju på i rätt högt tempo. Om jag inte jobbar så har jag zumba och gör jag inget av de två så har jag kör övningar. Idag skulle jag haft den andra kören jag är med i, The Lizz har inget denna vecka. Men jag vet inte om jag tar helt ledigt idag, jag tror nästan det.

Minus 23 grader när jag steg upp i morse vid 06.30, fy bubblan, var är våren???

Be safe out there

 

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. wiccans
    Mar 06, 2018 @ 21:25:08

    Ja Anders, det ska jag verkligen träna på nu!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: